Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Wypada pogratulować odpowiedzialności za własny los i zdecydowanej postawyBylam w słuzbie dokładnie rok ... po 3 miesiącach euforia opadła ( zwłaszcza kiedya dostajesz przelew 2400 I zastanawiasz się o co chodzi...) Od 1.06 straż graniczna, głównie że względu na zarobki Ale I szacunek ... cło może kiedyś było prestiżowe.. dziś to najgorsza mundurowka do której biorą nieudaczników
Szkoda że nasza służba taka jest i tak traktuje młodych, z brakiem szacunku się zgodzę ale jest to wina w 80% przełożonych którzy nie mają jaj ani polotu żeby tworzyć charakter w służbie w instytucji jak i przy kontaktach "strona -Funkcjonariusz" pisząc że przyjmuje się tylko nieudaczników to bardzo źle określenie z twojej strony i brak szacunku do śłużby zwłaszcza że byłaś w naszych szeregach czyli też jesteś nieudacznikiem czy tylko byłaś przez chwilę nieudacznikiem, ??? Ludzie są różni ale mundury powinni się szanować wzajemnie w środowisku, może jeszcze nabędziesz tej umiejętności cal 25 lat przed tobą.Bylam w słuzbie dokładnie rok ... po 3 miesiącach euforia opadła ( zwłaszcza kiedya dostajesz przelew 2400 I zastanawiasz się o co chodzi...) Od 1.06 straż graniczna, głównie że względu na zarobki Ale I szacunek ... cło może kiedyś było prestiżowe.. dziś to najgorsza mundurowka do której biorą nieudaczników
Czy to zarobkiBylam w słuzbie dokładnie rok ... po 3 miesiącach euforia opadła ( zwłaszcza kiedya dostajesz przelew 2400 I zastanawiasz się o co chodzi...) Od 1.06 straż graniczna, głównie że względu na zarobki Ale I szacunek ... cło może kiedyś było prestiżowe.. dziś to najgorsza mundurowka do której biorą nieudaczników
Zarobki straszne ? Czy coś się zmieniło wiadomo ?Bylam w słuzbie dokładnie rok ... po 3 miesiącach euforia opadła ( zwłaszcza kiedya dostajesz przelew 2400 I zastanawiasz się o co chodzi...) Od 1.06 straż graniczna, głównie że względu na zarobki Ale I szacunek ... cło może kiedyś było prestiżowe.. dziś to najgorsza mundurowka do której biorą nieudaczników
Za to w straży same tuzy i orły. Brzuch wisi na kolanach, pomiatanie obywatelami ua, przyjęci po znajomości. Ot nowa definicja udacznictwaPatrząc na ludzi których spotkałam w naborach odniosłam wrażenie że 80% ludzi przyszło tu z przypadku... Nie wiedzieli co to clo.. Nie znali struktur zasad... ot ludzie którzy przeszli jakiś nabór... albo nie dostali się do sg czy policji. Być może nieudacznik to trefne określenie...przepraszam I życzę powodzenia . Nie bójcie się chciec I dążyć do wyznaczonego celu.
dziś to najgorsza mundurowka do której biorą nieudaczników
Być może kiedyś ta sluzba była sluzba prestiżowa do której ciężko było się dostać... decydowało wykształcenie..ambicją.. dziś wystarczy mieć dwie ręce i dwie nogi. Standardy się nieco zmieniły.Określeniem tym obraziłeś siebie, bo też byłeś u nas, i tysiące funkcjonariuszy scs
Powiem tak, w świetle takich ocen cieszę się że nie pełnimy służby w tej samej formacji
95% przyjmowanych to ludzie inteligentni, z dużą wiedzą i chęciami
Ambitni i zdolni a nie nieudacznicy
Tak samo było kilka i kilkanaście lat wcześniej
Ale te kilkanaście lat frustrującej służby u tych wspaniałych ludzi zabiło entuzjazm, chęci, energię...
Alokacje, zmiana stopni, wartościowanie, emki, kas...
Walka o każdą złotówkę, nawet o tą już kilka razy obiecaną, przyklepaną, zaplanowaną w budżecie...
Aż dziw bierze, że skala samobójstw, zawałów, udarów itp. Nie jest większa
Mimo wszystko jesteśmy środowiskiem stanowczym, operatywnym, zdolnym do myślenia i protestu
Jasne, nie wszyscy...
Ale zdecydowana większość...
I to jest dla nas najlepszą oceną
Nieudacznikiem to ty jesteś, jeśli nie poradziłeś sobie w Służbie, w której radzą sobie tysiące innych
Brałeś udział w naborze nie wiedząc na jakie pobory możesz liczyć?
Wystarczyło zapytać w kadrach i nie być nieudacznikiem
A tak, z powodu własnego nieudacznictwa straciłaś rok i kilka miesięcy naboru
Słabo to o tobie śwuadczy...
Ja dokładnie wiedziałem że dostanę ok. 1300 na rękę
O 200 zł mniej niż w dotychczasowej pracy
Jak się przekonasz w innych służbach też są nieudacznicy. Jeżeli masz znajomych w SG czy Policji to też wiesz że standardy nieco zmieniły się i też wystarczy mieć dwie ręce i nogi, żeby kogoś przyjęli. Kumpel z Policji powiedział, że niedługo to z jednym okiem będą przyjmować, żeby zapełnić wakaty. Życzę powodzenia. PS. Sam zastanawiam się czy nie startować do SG. Zobaczymy co wywalczymy z MF.Być może kiedyś ta sluzba była sluzba prestiżowa do której ciężko było się dostać... decydowało wykształcenie..ambicją.. dziś wystarczy mieć dwie ręce i dwie nogi. Standardy się nieco zmieniły.
Jeżeli nabor rozpoczął się w zeszłym roku to pompki męskie, jeżeli w tym roku to damskie. Bynajmniej u nas w tym roku kobiety robiły męskie, ponieważ rekrutacja rozpoczęła się w 2019. Nowe zasady obowiązują naborów ogłoszonych w tym roku, tak nam tłumaczyli na testach sprawnosciowychHej, mam pytanie o sprawnościowke. W rozporządzeniu (z grudnia 2019 r.) jest informacja o pompkach damskich dla kobiet, ale tak was czytam i już nie wiem jakie w koncu są czy kobiety robią damskie pompki czy męskie?
Nabór zaczął się w tym roku. Jak czytałam wcześniejsze rozporządzenia to też były pompki damskie... Dlatego dopytuje.Jeżeli nabor rozpoczął się w zeszłym roku to pompki męskie, jeżeli w tym roku to damskie. Bynajmniej u nas w tym roku kobiety robiły męskie, ponieważ rekrutacja rozpoczęła się w 2019. Nowe zasady obowiązują naborów ogłoszonych w tym roku, tak nam tłumaczyli na testach sprawnosciowych
Ilu jest posłów w sejmi
Kto stwierdza ważność wyborów prezydenckich
Pod jakie ministerstwo należy straż pozarna
Kiedy jest święto służby celno skarbowej
W jakim kraju nie możemy płacić euro
Kto powołuje dyrektora
Damskie pompki z kolanHej, mam pytanie o sprawnościowke. W rozporządzeniu (z grudnia 2019 r.) jest informacja o pompkach damskich dla kobiet, ale tak was czytam i już nie wiem jakie w koncu są czy kobiety robią damskie pompki czy męskie?
Skąd takie info? To jest ujednolicone we wszystkich IAS? Jestem przed testem sprawności i ćwiczę pompki tradycyjne, bo tak (może jeszcze) widnieje w rozporządzeniu w mojej IAS. Ale faktycznie, obiło mi się o uszy, że gdzieś te damskie pompki robią... Ktoś spotkał się w praktyce, w trakcie postępowania?Damskie pompki z kolan
Hej, w tym rozporządzeniu, gdzie były wszystkie szczegoly, kwestionariusz itp., jak skladalas dokumenty do naboru powinno być załączone, wydaje mi się, że tak już musi być wszędzie, skoro zostało wydane rozporządzenie też jestem przed testami sprawnościowymi.Skąd takie info? To jest ujednolicone we wszystkich IAS? Jestem przed testem sprawności i ćwiczę pompki tradycyjne, bo tak (może jeszcze) widnieje w rozporządzeniu w mojej IAS. Ale faktycznie, obiło mi się o uszy, że gdzieś te damskie pompki robią... Ktoś spotkał się w praktyce, w trakcie postępowania?
Jestem po testachSkąd takie info? To jest ujednolicone we wszystkich IAS? Jestem przed testem sprawności i ćwiczę pompki tradycyjne, bo tak (może jeszcze) widnieje w rozporządzeniu w mojej IAS. Ale faktycznie, obiło mi się o uszy, że gdzieś te damskie pompki robią... Ktoś spotkał się w praktyce, w trakcie postępowania?
Uwierz - jeszcze żadna osoba wśród rekrutowanych, nie została zdyskwalifikowana przez pompki ...Skąd takie info? To jest ujednolicone we wszystkich IAS? Jestem przed testem sprawności i ćwiczę pompki tradycyjne, bo tak (może jeszcze) widnieje w rozporządzeniu w mojej IAS. Ale faktycznie, obiło mi się o uszy, że gdzieś te damskie pompki robią... Ktoś spotkał się w praktyce, w trakcie postępowania?
Wierzę na słowo. Aczkolwiek czytając wcześniejsze posty z obawami kandydatów, właśnie odnośnie pompek, to wydawać by się mogło, że jednak są jakimś diabelskim progiem.Uwierz - jeszcze żadna osoba wśród rekrutowanych, nie została zdyskwalifikowana przez pompki ...