N
nie_celnik
Gość
Wszystkie zwierzęta sa równe, ale niektóre sa równiejsze - George Orwel
Państwo musi być tanie, bo żłób jest kur....o drogi.
Państwo musi być tanie, bo żłób jest kur....o drogi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
przeczytałam , głosowałam na PIS i już mi się czkawka to odbiło, czy sie wstydzę nie , ale już nigdy na wybory nie idę , choć wiem że to nic nie zmieni , ordynacja wyborcza jest taka że sami sie moga powybierać i nazwać to że są demokratycznie wybrani darmozjady, ale już nigdy nie bedę się wstydzić że dałam sie nabrać w zabawę w demokrację.jajacek1970 napisał:Cynizm to mało powiedziane, ja nazwałbym to inaczej, ale nie wolno tu używać niecenzuralnych słów. Przypomina mi to tzw. MORALNOŚĆ KALEGO.
"Jak Kali ukraść krowa to dobrze, ale jak Kalemu ukraść krowa to źle."
Mam nadzieje, że wszystkim odbije się dużą czkawką ta IV RP i cały ten PiS.
Jestem tylko ciekaw czy przeczyta to jakiś zwolennik PiS-uarów, czy ten co na nich głosował. Ja bym się teraz tego wstydził.
dezerter teraz mamy to samo tylko inaczej nazwane ...sprytnie ...solidarne państwo...mielismy do czynienia z konwergencja ustroju , nic więcejdezerter napisał:Młoda koleżanko - nie znoszę obecnej ekipy rządząco-władającej - ale głosić hasło KOMUNO WRÓĆ? Toż to gruba przesada. Poczytaj trochę, to się dowiesz, że również byli oligarchowie (często ci sami co obecnie) i również niewiele można było z nimi zrobić, bo byli zasłużeni dla partii, sojuszu robotniczo-chłopskiego itp... Tak to już jest w naszym kraju (zapewne nie tylko w naszym, ale pociecha to marna), że zwykły szary członek społeczeństwa dostaje po dolnej części pleców.
A że nasza kadra zarządzająca jest jak jest? BMW - bierny, mierny, ale wierny... Nowi nie będą lepsi, ale starzy też się nie wykazali.
A poza tym obecnie możesz z tego naszego grajdoła wyjechać (choć ten obecny eksodus jest dosyć smutny) - kiedyś to nie było takie proste.
I możesz wybrać kolor i zapach papieru do wiadomej części ciała...
Pozdro dla wszystkich