Oli
Dobrze znany użytkownik
- Punkty reakcji
- 341
roni napisał:... Ale mają z tego kasę - nagrody i premie i dlatego nowe aplikacje mnożą się jak grzyby po deszczu...
Drogi roni,
Nie wiem skąd masz takie informacje ale podaj na forum w której Izbie dają takie nagrody i premie :shock: Może się przeniosę
Twoja wypowiedź najwyraźniej świadczy o tym że jesteś z poza środowiska ludzi którzy "na siłę chcą Ci zrobić dobrze". Chcą byś nie cofnął się do czasów kamienia łupanego i komputera używał do czegoś więcej niż Pasjans czy edytor tekstu.
Osobiście znam ludzi którzy za swoje wysiłki zakończone wdrożeniem nic dosłownie NIC nie dostali. Kto to jest "programista samozwaniec" - nie wiem. Za to wiem że układanie oprogramowania to nie tylko uzyskanie aplikacji ale najpierw wnikliwa analiza problemu. Byle jaki celnik nie da rady sobie z analizą, zaprojektowaniem systemu i skompilowaniem kodu wynikowego na tyle optymalnego w działaniu by ruszył na tych "padaczkach" jakie są w PAC i nie obciążył za mocno sieci WAN.
Ale pod pewnym względem masz rację, aplikacji różnego rodzaju jest mnóstwo. Są nawet takie które ze względu na ich ograniczony charakter nie powinny być wogóle dopuszczone do eksploatacji, a tymczasem forsowane są w innych izbach.
Osobiście nie pozbywałbym się programistów z szeregów celniczych. W chwili obecnej nasze szefostwo w MF nie ma pojęcia jak wykorzystać potencjał developerski jaki posiada. Programiści zatrudnieniu w SC mogą z powodzeniem na siebie zarobić - trzeba nimi tylko mądrze zarządzić.
pozdrawiam