Jak tak czytam Wasze spory co do wykształcenia, to od razu widzę inny topic na tej stronie, który ma tytuł "Praca licencjacka - proszę o pomoc", a który zaczyna się tak:"
Szanowni Państwo,
Piszę pracę licencjacką na temat Służby Celnej. Chciałam prosić o pomoc.
Mój pierwotny temat brzmi: Służba Celna w systemie egzekwowania prawa w Polsce. Tylko nie jestem pewna co w nim zawrzeć. Czy nie lepiej byłoby napisać ogólnie o SC organizacji strukturze i działaniach, zmianach po akcesji do UE.
Proszę też o pomoc w materiałach czy są jakies typowe gazety, artykuły publikacje o SC?
Mój pierwotny temat brzmi: Służba Celna w systemie egzekwowania prawa w Polsce. Tylko nie jestem pewna co w nim zawrzeć. Czy nie lepiej byłoby napisać ogólnie o SC organizacji strukturze i działaniach, zmianach po akcesji do UE.
Proszę też o pomoc w materiałach czy są jakies typowe gazety, artykuły publikacje o SC?
Pozdrawiam
E. "
I już widzę tą młodą kadrę SC.
3 lata płaci za licencjat. (zwracam nieuważnym uwagę - piszę że płaci za licencjat, a nie za coś innego - np. wiedzę)
Potem, jako dziecko internetu prosi o wskazanie tekstu.
Wiadomo po co.
Ctrl+C i Ctrl+V
Otrzymuje dyplom (wskażcie mi choć jednego, co płacił 3 lata i go nie dostał)
Dostaje się do SC
Po 3 latach (albo i wcześniej - to zależy od zdolności przystosowawczych) zaczyna uważać swojego przełożonego za hamulcowego.
Przecież ma lepsze - bardziej specjalistyczne - wykształcenie.
A w pracy dalej liże.
Brrrrr.
Dobrze, że emerytura niedaleko.
I już widzę tą młodą kadrę SC.
3 lata płaci za licencjat. (zwracam nieuważnym uwagę - piszę że płaci za licencjat, a nie za coś innego - np. wiedzę)
Potem, jako dziecko internetu prosi o wskazanie tekstu.
Wiadomo po co.
Ctrl+C i Ctrl+V
Otrzymuje dyplom (wskażcie mi choć jednego, co płacił 3 lata i go nie dostał)
Dostaje się do SC
Po 3 latach (albo i wcześniej - to zależy od zdolności przystosowawczych) zaczyna uważać swojego przełożonego za hamulcowego.
Przecież ma lepsze - bardziej specjalistyczne - wykształcenie.
A w pracy dalej liże.
Brrrrr.
Dobrze, że emerytura niedaleko.