Po temacie w tym rozumieniu:
http://zz.celnicy.pl/tekst-273.html
http://zz.celnicy.pl/tekst-273.html
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
O kurde 60 lat i emerytura dla kobiet i mężczyzn. Wam te przyszłe obiecane pagony oficerskie już całkiem na mózg uderzyły.
Jeżeli to jest zbliżone do emerytur mundurowych, to za tydzień jest Boże Narodzenie.
No i ten ogłoszony sukces przez aspiranta jacka S., to już jest kliniczny przypadek.
Weźcie se chłopy i kobito z tego KW Federacji dajcie na wstrzymanie, bo kompromitacja wasza już większa byc nie może.
Niestety jest mi smutno jak kolejne poprawki ZZ są odrzucane w głosowaniu przez większość rządową w Podkomisji (matematyka tutaj jest nieubłagana: 4 głosy "rządowi", 3 głosy "opozycja"). Praktyka jest następująca: jeżeli poprawka ZZ jest akceptowana przez SSC to ze strony przewodniczącego podkomisji pada pytanie: czy jest głos sprzeciwu?. Jeżeli SSC nie akceptuje poprawki to przewodniczący zarządza głosowanie-wynik jest z góru przesądzony-poprazka ZZ nie przeszła. Ostatnio (tylko trafem, bo na sali było więcej posłów z "opozycji") udało się odrzucić art. sankcjonujący w ustawie kodeks etyki-gdyby ten zapis przeszedł, to kolega mógłby mieć postepowanie dyscyplinarne właśnie za naruszenie tegoż kodeksu (mnie się to nie uśmiechało). Mam coraz bardziej nieodparte wrażenie, że ZZ zostały zaproszone na posiedzenia Podkomisji i poproszone o czynny udział w dyskusji tylko poto aby stworzyć ewentualny zawór bezpieczeństwa. Tak naprawdę to związkowcy będą sobie ździerali głosy, a posłowie i tak zagłosują jak "większość sejmowa" i SSC będzie tego oczekiwała (gorzka prawda).
W kwestii kolegi Sławka, to szkoda Mi faceta, bo przykro się robi na sercu jak posłowie zwracają Mu uwagę, że proponuje gorsze rozwiązania niż przewidział to ustawodawca (proszę sięgnąć do stenogramów), albo jak zaczyna się nagle wypowiadać w kwestii art. który pół godziny wcześniej został już przez posłów przegłosowany (no niestety ale takie zachowania budzą rozbawienie posłów).