Spotkania z kierownictwem

alokers

Użytkownik
Punkty reakcji
1
Czy u was w oddziałach też będą aresztowania tak jak w OCD? takie oświadczenie poprzedziło dyskusję na temat zmian w SC.

Pewnie byłeś na spotkaniu z P.Dyrektorem. Pan "Ów" jest w tym temacie monotonny od bardzo dawna. Oczywiście nie twierdzę, że zjawisko korupcji nie istnieje ale chyba nie w takim stopniu jak to sobie wyobraża P.Dyrektor. To taka jego obsesja i chyba ogólnie nieszkodliwa choć nudna.

A wracając do Twojego pytania odpowiadam: Tak, we wszystkich oddziałach od wielu lat będą aresztowania.

p.s. coś ciekawego się dowiedziałeś czy tylko "wytrzymajmy jeszcze trochę..." lub coś w tym stylu

Osobiście uważam że wypowiedzi tego typu są bardzo szkodzące. Pomijając fakt iż ubliżają ludziom to jeszcze raz potwierdzają to o czym wszyscy wiedzą władza ma nas w d..... I jeszcze te straszenie że jak bedzie protest to nie będzie służyby. Jestem przekonany że większośc funkcjonariuszy znajdzie prace za te 2 tysia no panowie szefowie za swoją kase juz pracy nie znajdą. A więc proponuje straszcie się sami na tych swoich czwartkowych obiadach a nas zostawcie w spokoju.

Co takiego ?!
Jak dokładnie wyraziła się osoba, która to powiedziała?
Czyżby zapowiedziała areszty wydobywcze?

Proszę potwierdzić mi to na maila i podać dane osoby, która tak mówiła.

Witam.

Mam już potwierdzenie, że takie słowa padły i brzmiały mniej więcej tak:

" W izbie celnej w Białej Podlaskiej brakuje ludzi ponieważ zatrzymano tam ponad 120 osób
Sami widzicie że jeśli będzie trzeba to SSC na mocy nowej ustawy będzie mógł alokować tam ludzi celem wspomożenia pracy.
Pragnę oświadczyć, że w tym oddziale (OCD Kuźnica) również będą zatrzymania. Będą i to duże Mam nadzieję że nie na taką skalę jak w Dorohusku.
Spodziewajcie się tego może za miesiąc, może za pół roku, może za rok
Ale będą Narazie są gromadzone materiały Smutne to ale prawdziwe "

Czy ktoś pamięta to w innym brzmieniu, czy było tak jak w tym cytacie.

Wiem już też kto Was tak straszył. Zapytamy teraz na jakiej podstawie? Jeżeli będzie kręcił, zapytamy organy ścigania. W każdym bądź razie bardzo to podejrzane, dlatego nie odpuścimy tematu.

Co jeszcze powiedział ten ktoś, piszcie na maila lub na forum - bez podawania danych osobowych.

Moim zdaniem należy jak najszybciej powiadomić prokuraturę oraz rzecznika praw obywatelskich, ludzie z OCD deklarują że będą zeznawać

...

Pragnę oświadczyć, że w tym oddziale (OCD Kuźnica) również będą zatrzymania.
Będą i to duże Mam nadzieję że nie na taką skalę jak w Dorohusku.
Spodziewajcie się tego może za miesiąc, może za pół roku, może za rok
Ale będą Narazie są gromadzone materiały Smutne to ale prawdziwe "

...

Co prawda chyba ostatnio ze dwa czy trzy lata nie słyszałem "Ów" Pana lecz mniej więcej to samo mówił i wtedy (bez Dorohuska oczywiście). A i jak na razie aresztowań nie było.

Może taka wypowiedź "Ów" Pana nie świadczy dobrze o nim (mentalność raczej dyrektora PGR-u) ale "czarna władza" mu krzywdy zrobić nie da jak też żadna opcja polityczna do tej pory nie była zainteresowana wymianą tej postaci.

Ostatnia edycja:
To o czym piszecie to nic innego jak grozby karalne,jest na to odpowiedni paragraf kodeksu karnego.Straszne,że rządzący dopuszczają się takich rzeczy,i takich niegodziwości.

totalna bzdura

Totalną bzdurą jest to, że w przypadku kolejnego protestu MF może przekazac nasze obowiązki dla SG czy Policji. POwód jest prosty, czy ktoś z nas jest w stanie zastąpić i przyswoić działkę SG czy Policji w krótkim czasie. Oczywiście ze nie, tak samo jest w przypadku tychże służb wobec naszej działlki. A poza tym nie można wprowadzić rozporządzeniami MF uprawnień innym słuzbom do dokonywania czynnosci słuzby celnej - trzeba zmienić conajmniej ustawę o słuzbie celnej, chodź sądze że też wiele wiele innych.
A nawet gdybym sie mylił to jeśli SG przejęłaby obowiązki SC to z miejsca 90% naszych ludzi zostaloby przyjęte do SG i w dup.. mielibyśmy naszą Służbę Celną.
Szanowna kadro kierownicza - straszyć to możecie swoje dzieci w domu!!!

O jakich Wy piszecie grożbach karalnych? Chyba wg Was strasznie aresztowaniami wypowiedziane wobec nieoznaczonej grupy osób nie jest grozeniem w rozumieniu KK?
TO jedynie świadczy o niskim poziomie kadry dyrektorsko-naczelnikowskiej,

Totalną bzdurą jest to, że w przypadku kolejnego protestu MF może przekazac nasze obowiązki dla SG czy Policji. POwód jest prosty, czy ktoś z nas jest w stanie zastąpić i przyswoić działkę SG czy Policji w krótkim czasie. Oczywiście ze nie, tak samo jest w przypadku tychże służb wobec naszej działlki. A poza tym nie można wprowadzić rozporządzeniami MF uprawnień innym słuzbom do dokonywania czynnosci słuzby celnej - trzeba zmienić conajmniej ustawę o słuzbie celnej, chodź sądze że też wiele wiele innych.
A nawet gdybym sie mylił to jeśli SG przejęłaby obowiązki SC to z miejsca 90% naszych ludzi zostaloby przyjęte do SG i w dup.. mielibyśmy naszą Służbę Celną.
Szanowna kadro kierownicza - straszyć to możecie swoje dzieci w domu!!!

Jeśli będą protesty to decyzją wszechmogącego naczelnicy z IC jak również złapani na gorącym uczynku szeregowi celnicy z IC którzy przyjdą do pracy zostaną dowiezieni luksusowym autobusikiem na przejście graniczne w celu obsługi szlabanu, celiny, ecs, itp wynalazków. Przecież zostali przeszkoleni ze sposobu wykonywania odpraw celnych - Jak postoją na mrozie to może zrozumieją że to dzięki granicy oni maja swoje ciepłe stanowiska i to właśnie granicy zawdzięczają istnienie IC.
Ciekaw jestem kiedy w końcu IC zrozumie że to ona jest dla granicy a nie granica dla niej.

Back
Do góry