Służby porządkowe

A jeśli w przedszkolu jest tylko jedno dziecko i to nie z wieku naszego dziecka... Czy możemy brać opiekę aby go nie zostawiać go tam praktycznie samego ?

A jeśli w przedszkolu jest tylko jedno dziecko i to nie z wieku naszego dziecka... Czy możemy brać opiekę aby go nie zostawiać go tam praktycznie samego ?
Opiekę zawsze możesz brać.
Wydaje mi się, że możesz mieć jeszcze kilka dylematów. Jeżeli jednak rodzic dostaje wybór,
to już powinien decydować samodzielnie ...

Jak zwykle bubelek, mam siedmioletnie dziecko, kl 1. W szkole twierdzą, że zasiłek op. mnie się należy na dotychczasowych zasadach. W kadrach natomiast już nie są tacy pewni, trwają konsultacje 😏

Jak zwykle bubelek, mam siedmioletnie dziecko, kl 1. W szkole twierdzą, że zasiłek op. mnie się należy na dotychczasowych zasadach. W kadrach natomiast już nie są tacy pewni, trwają konsultacje 😏
Taka sama opieka jak dzieciom z przedszkoli i żłobków należy się dzieciom klas I-III. Mówi o tym paragraf 5 rozp MEN Dz U nr 561

przepraszam , ale najlepszym rozwiązaniem będzie teleporada , zwolnienie lek. na dziecko
plus zwolnienie od służby . To jest 100% płatne . Tak kiedyś bywało .

:confused:
Takie właśnie sytuacje miałem na myśli ...

Jak zwykle bubelek, mam siedmioletnie dziecko, kl 1. W szkole twierdzą, że zasiłek op. mnie się należy na dotychczasowych zasadach. W kadrach natomiast już nie są tacy pewni, trwają konsultacje
zawsze znajdą się niezadowoleni i będą marudzić, za tuska nie miałeś 500+ i dziecko nawet do żłobka nie chodziło, wiec siedź cicho teraz

hmmm... za tuska mniej na koncie było ale jakoś chyba na więcej starczało... dziwne to nie? takie czasy ... może wnet w milionach będziemy zarabiać a i tak wystarczy tylko na rachunki i ryż....

zawsze znajdą się niezadowoleni i będą marudzić, za tuska nie miałeś 500+ i dziecko nawet do żłobka nie chodziło, wiec siedź cicho teraz
Dzieci chodziły do żłobka i przedszkola, nawet za Gierka, który też sypnął groszem żeby kupić spokój społeczny. Płacimy za to do dzisiaj.
Twoje komentarze były zwykle merytoryczne, nawet jak nie miałeś racji to przedstawiałeś argumentację mającą poprzeć Twój tok rozumowania.
W jaki sposób Twój wpis rozjaśnił możliwość posyłania do żłobka czy przedszkola dzieci f-szy SCS?
Już nie można napisać, że coś stworzone przez obecny rząd jest bublem? A nie jest?
Wydają covidowe rozporządzenia, po czym premier z rozbrajająca szczerością przyznaje, ze wprawdzie nie ma podstaw prawnych ale trzeba to traktować jako zalecenia (swoją drogą z dużą częścią tych zaleceń się zgadzam, ale forma prawna nie ta co trzeba). O konstytucyjno-sądowej ekwilibrystyce nie chcę się wypowiadać. Pierwszym bublem który dotknął celników jest pisany na kolanie gniot - ustawa o KAS razem z ustawą wprowadzającą. Nie trzeba być prawnikiem, żeby zauważyć, że jakość tworzonego prawa (czy może bezprawia) jest żenująca.
Czy swoja wypowiedzią chciałeś zakomunikować, że każdy kto jest beneficjentem 500+ czy 13 emerytury nie ma prawa do krytycznych uwag wobec rządzących? Brawo, super logika.

Kim ty niby jesteś, żeby mnie uciszać? Jak nie masz nic sensownego do napisania, to sam milcz prymitywie. Nigdzie nie napisałem, że jestem niezadowolony. Oczywiście, że bubel, dostałem info, że w lubelskiej izbie wnioski o zasiłki są uznawane, a w mojej nie. To ma być równość wobec prawa? Tego typu przepisy nie powinny pozwalać, na jakąkolwiek dowolność interpretacyjną.

Kim ty niby jesteś, żeby mnie uciszać? Jak nie masz nic sensownego do napisania, to sam milcz prymitywie. Nigdzie nie napisałem, że jestem niezadowolony. Oczywiście, że bubel, dostałem info, że w lubelskiej izbie wnioski o zasiłki są uznawane, a w mojej nie. To ma być równość wobec prawa? Tego typu przepisy nie powinny pozwalać, na jakąkolwiek dowolność interpretacyjną.
miałeś szanse siedzieć cicho , nie wykorzystałeś i teraz wszyscy zobaczyli jaki z ciebie dzban i beka

miałeś szanse siedzieć cicho , nie wykorzystałeś i teraz wszyscy zobaczyli jaki z ciebie dzban i beka
🇰🇵
Mierzysz siebie tą samą miarą, co pozostałych ?!
Zmykaj chłopie do polityki, tam jeszcze funkcjonują takie oklepane "powiedzonka".

Bądź jednak świadom, że musisz ich sporo zapamiętać i uważać, przy czym je
używasz, bo właśnie przebiłeś tego od "iluśtam" króli ...

Skoro tak ochoczo wspominasz o 500+ to mam nadzieje, że wiesz jak działa? Skąd się bierze? Że pieniążków rząd tak magicznie z siatki nie wyciąga...
Nie dyskredytuj innych, ponieważ mają rozum i godność zadać pytanie jeżeli mają problem. Kto pyta nie błądzi, a z chamskimi i opryskliwymi jak wyżej w komentarzu "opiniami" bardzo ciężko nawiązuje się spójne konwersacje...

"miałeś szanse siedzieć cicho , nie wykorzystałeś i teraz wszyscy zobaczyli jaki z ciebie dzban i beka" - nie zauważyłam aby ktokolwiek się z owego użytkownika naśmiewał czy wyzywał go od idiotów czy debili, bo śmiał zadać pytanie
Wdech, wydech i bez toksycznych komentarzy, chcesz się na kimś wyżyć? Idź pobiegać, zapisz się na boks, nie wiem cokolwiek ale nie wylewaj jadu na człowieka w internecie, który NIC CI NIE ZROBIŁ.

Ostatnia edycja:
A znasz może jakieś, które na taką dowolność nie pozwalają ;)( taryfikatora mandatów oczywiście):unsure:. Jaka polityka takie prawo:cool:

A znasz może jakieś, które na taką dowolność nie pozwalają ;)( taryfikatora mandatów oczywiście):unsure:. Jaka polityka takie prawo:cool:
Dlatego, już nie głosuję na pookrągłostołowych bolszewików. Rozmyte prawo, to meritum tamtych ustaleń. Prawo ma być dla państwa, nie obywatela. Tak wymyślili.
Dziadekprawny wkręcił się, że 500 jest, i w ogóle. Masz 500 siedź cicho... Pis dał 500... dał...

Ostatnia edycja:
Back
Do góry