Służby mundurowe dostana podwyżkę

kciuki za to trzymam. tylko pewnikiem długo jeszcze na to poczekamy. no chyba że cukier na okowitę przestaną ci dostarczać.

Sławku, to jakie stanowisko w sprawie podwyżek zajmie ZZ celnicy.pl do końca września? czy wiadomo coś o innych ZZ. Temat ten i tak pewnie powróci na prawdopodobnej pikiecie 8 października

ponawiam pytanie. Skoro z inicjatywy ZZ celnicy.pl termin został wydłużony do 30 września to jakie jest nasze stanowisko ?
czy wiadomo coś o treści pism/propozycji wysyłanych przez inne pseudo związki zawodowe? rozumiem że oni chcą byle co aby tylko było - tak jak chce MF

Warszawa/Radom 10 września 2015r.

(...)
Informacja ze spotkania związków zawodowych z Szefem Służby Celnej w dniu 10 września 2015r.

I. Środki na podwyżki:

MF zaproponowało aby w przeciągu dwóch tygodni związki zawodowe wyraziły swój pogląd w tym zakresie. Wniosłem o wydłużenie tego terminu do końca września. Zostało to zaakceptowane przez ministra Kapicę.

(...)

Artur Ciesielski- Wiceprzewodniczący Rady Sekcji Krajowej NSZZ „Solidarność”[/B][/I]

przepraszam bardzo. Zasugerowałem się wypowiedzią Sławka a to był cytat. pana Artura Ciesielskiego.

podobno zgodnie z pismem z MF Szef SC podwyższył uposażenia 5 dyrektorom i 18 zastępcom po około 600-700zł na głowę od 01 października. Powód - motywacja do dalszej wytężonej pracy związanej z coraz większa ilością obsługiwanych systemów itd.

A my się bijemy o jakieś 150zł..

Ostatnia edycja:
przepraszam bardzo. Zasugerowałem się wypowiedzią Sławka a to był cytat. pana Artura Ciesielskiego.

podobno zgodnie z pismem z MF Szef SC podwyższył uposażenia 5 dyrektorom i 18 zastępcom po około 600-700zł na głowę od 01 października. Powód - motywacja do dalszej wytężonej pracy związanej z coraz większa ilością obsługiwanych systemów itd.

A my się bijemy o jakieś 150zł..

Kolego, takie czasy (czysty kapitalizm). Trzeba bić się o wszystko. Masz to, co wywalczysz.

Angel81 - Ty już po raz kolejny nie zrozumiałeś co jest napisane. Nie bijemy się o jakieś 150zł - to jest podane w zupełnie innym kontekście.

bo nie mówiłem że chcemy 150zł podwyżki. Stwierdziłem jak niskie musi być morale i zaufanie w naszej formacji skoro kierownictwo od lat nie wypełnia zobowiązań dotyczących np. 150zl podwyżki, natomiast sobie bez problemu daje kilku krotnie więcej. I bez znaczenia jest brak środków, czy niska "fluktuacja kadr".

W naszym przypadku 150zł to była kwota do przyjęcia lat temu.

OK. Domagamy się wraz z innymi służbami mundurowymi ustawy modernizacyjnej, która zapewni rokroczny wzrost płac i oczywiście wykonania wyroku TK.

Ps. W tej chwili rusza miasteczko namiotowe pod Sejmem RP - ZAPRASZAM. Można nas odwiedzić. Ja jestem w nim od jutra od południa i zapraszam jeżeli ktoś chce porozmawiać o różnych bolączkach. Dzisiaj są funkcjonariusze, głównie z Warszawy. Dziękuję wszystkim Funkcjonariuszom, którzy reprezentują tam Naszą formację.
ZAPRASZAM TEŻ NA NAJWAŻNIEJSZE WYDARZENIE TJ. PIKIETĘ POD SEJMEM RP W DNIU 8 PAŹDZIERNIKA OD GODZ. 11:00

OK.
W tej chwili rusza miasteczko namiotowe pod Sejmem RP - ZAPRASZAM. Można nas odwiedzić. Ja jestem w nim od jutra od południa i zapraszam jeżeli ktoś chce porozmawiać o różnych bolączkach. Dzisiaj są funkcjonariusze, głównie z Warszawy. Dziękuję wszystkim Funkcjonariuszom, którzy reprezentują tam Naszą formację.
ZAPRASZAM TEŻ NA NAJWAŻNIEJSZE WYDARZENIE TJ. PIKIETĘ POD SEJMEM RP W DNIU 8 PAŹDZIERNIKA OD GODZ. 11:00

Pierwszy raz no może trzeci po wyroku Trybunału Konstytucyjnego i zebraniu prawie 200 tys podpisów pod projektem ustawy o SC jjestem dumny z przynależności do naszej służby, wreszcie udało nam się zorganizować w jednolity front, największa zasługa jest tutaj bez wątpienia Sławka ale już przy zbieraniu podpisów pod projektem społecznym ustawy o SC widać było zaangażowanie tysięcy funkcjonariuszy. To zaangażowanie zauważam także przy przygotowaniach do pikiety 8 października, gdy słyszę jak wiele osób chce jechać na pikietę, pozałatwiane autokary do Warszawy -to aż serce mocniej bije. Wreszcie mamy związek zawodowy z prawdziwego zdarzenia i wreszcie jest realna szansa na wywalczenie pozytywnych dla nas wszystkich zmian.

Bardzo mnie to cieszy i dodaje skrzydeł. Są jednak lokalizacje w Polsce, gdzie funkcjonariusze wciąż czekają na mannę z Nieba. Proszę i apeluję do wszystkich o mobilizację, jest jeszcze czas na podjęcie decyzji i zorganizowanie wyjazdu. Usłyszałem też o pojedynczych(dokładnie dwóch) wypadkach, gdzie kierownik stwarza wyimaginowane utrudnienia.
To jest tak nieodpowiedzialne, że nie potrafię tego skomentować, przecież PIKIETA jest w interesie wszystkich, w interesie całej SC, chodzi o zwiększenie jej prestiżu, poprawę jej funkcjonowania, a co za tym idzie wzrost tzw. dodatkowych wpływów, jest wiec także w interesie publicznym, a więc wszystkich Obywateli RP.
Z innych służb mundurowych uczestniczy w Pikiecie kadra kierownicza i oficerowie starsi i to licznie - tak było w lipcu pod KPRM.
Dlaczego nie czerpiemy dobrych wzorców z innych służb, dlaczego w SC nie może być normalnie?
To wcale nie jest pytanie retoryczne, bo zawsze jest czas na to, aby podnieść się z kolan stanąć w prawdzie.

skoro do tej pory nie ma żadnej koncepcji podwyżek - nawet obiecanych 150zł to zgodnie z przewidywaniami mamy podwyżki najwcześniej w połowie 2016r

Back
Do góry