Siwy i Ciesielski na Medykę

• Thread starter Thread starter Nie zarejestrowany
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
N

Nie zarejestrowany

Gość
no Panowie już najwyższy czas zobaczyć z pozycji tamożnika co tam się dzieje. Jedźcie na wsparcie, popracujcie, pomóżcie kolegom, usłyszcie mnóstwo qrw i lepszych obelg w swoim kierunku. GRZEJECIE CIEPŁE STOŁKI i pieprzycie bzdury. Przyjedźcie choć na 2 tygodnie i pokażcie kim jesteście - właśnie teraz. Marne cwaniaki zza kurtyny - żałosne Panowie, żałosne

Wybacz kolego ,a żeby pan Sniadek ,albo inny przewodniczący ZZ jechał do roboty do kopalni lub stoczni.Na granicę w miejsce naszej słuzby powinni pojechać oficjele, którzy za ten stan rzeczy i przepisów prawa odpowiadają.

Wybacz kolego

ale Pan Siwy Czy Ciesielski to Twój kolega z pracy. Niczym sie od Ciebie nie różni poza ochroną prawną którą sobie zapewnił. Walcza o cos o czym tylko słyszą bo nie wiedzą co znaczy jazda na przejściu wschodnim. Chcą uprawnien emerytalnych itp. więc wschód wita - nie ma to jak być, zobaczyć, przeżyć, a nie wiecznie słuchac i marudzić, choć im tak naprawde nie jest źle - uwierz, siedzą jak ciepłe pączki. Zobaczymy jak sie spiszą w bezpośrednich relacjach z totalnie chamskimi i pijanymi podróżnymi. Pokazcie Panowie że chcecie być celnikami a nie chowanie sie w wewnętrzych norach. ZAPRASZAMYYYYYYYYYYYY i czekamy

No to kto ???

ale pan siwy czy ciesielski to twój kolega z pracy. Niczym sie od ciebie nie różni poza ochroną prawną którą sobie zapewnił. Walcza o cos o czym tylko słyszą bo nie wiedzą co znaczy jazda na przejściu wschodnim. Chcą uprawnien emerytalnych itp. Więc wschód wita - nie ma to jak być, zobaczyć, przeżyć, a nie wiecznie słuchac i marudzić, choć im tak naprawde nie jest źle - uwierz, siedzą jak ciepłe pączki. Zobaczymy jak sie spiszą w bezpośrednich relacjach z totalnie chamskimi i pijanymi podróżnymi. Pokazcie panowie że chcecie być celnikami a nie chowanie sie w wewnętrzych norach. Zapraszamyyyyyyyyyyyy i czekamy

ja wiem, że macie ciężko, ale kto ci teraz załatwi ochronę na granicy ???
Sam pójdziesz do ministerstwa, czy wyślesz babcię ??? Niech idzie ten, co z "ministrami" już gadał, i wie którędy "kręcą"!

????????????

A gdzie jest wojsko,policja inne służby które odpowiadają za porządek na granicy.To jest normalna okupacja granicy na tym przejściu.Nikt nie reaguje,znowu winni celni.Dlaczego przepisy o normach nie zostały dużo wcześniej podane do publicznej wiadomosci.????????

gadał, gada i będzie gadał

nie rozumiesz ? TYLKO GADANIE. Każdy logicznie myslący wie, z nie są w stanie nic zrobić, tylko gadać. To walka o coś w co sami nie wierzą - proponuje na dzień dobry testy sprawnościowe dla związkowców i uwierz ze polegną. A spotkanie z klasycznym i do tego wqwionym przemyciorem to najlepszy sprawdzian. Więc niech najgłośniej krzyczący pokażą na co ich stać i niech zobaczą jak wygląda prawda. Łatwo jest pociągać za sznurki

Dzięki za ten wpis, bo pozwala mi wyrazić swoje zdanie na temat tego co się dzieje na granicy w związku z wprowadzeniem obostrzonych norm przywozowych.
Abstrahując od informacji, czy rząd musiał czy nie musiał wprowadzać te normy chcę wyjaśnić, że wobec faktu totalnej ignorancji władzy i nieprzygotowania do tematu, gdyybym był na miejscu funkcjonariszy z np. Medyki na pewno nie pojawiłbym się na służbie. To jest moje prywatne zdanie i proszę się nim w żaden sposób nie sugerować.
Nie namawiam do powyższego, ale po tym co tam ma miejsce dzisiaj - vide topic: blokada Medyki ja po prostu tak bym zrobił. Jeżeli Państwo nie potrafi zadbać o to abym nie był zakładnikiem przemytników, to proszę wybaczyć, ale o czym w ogóle rozmawiamy.

Dlaczego tak bym postąpił?
jeżeli ktoś jest aż tak nieodpowiedzialny, że naraża mienie i zdrowie swoich podwładnych poprzez brak koordynacji działań z innymi służbami inaczej niż tylko poprzez pisma(nie mamy nawet pewności czy były realne uzgodnienia), sam sobie jest winien i powinien sam jechac w tych dniach na granicę

PS.
A tak na marginesie. Tematy tego typu stają się już nudne. Pisałem już bowiem, że po proteście zgłosiłem się na ochotnika do przeniesienia(nie było jeszcze wtedy mowy o jakichkolwiek gratyfikacjach finansowych), jednak dyrekcja odmówiła zgody.

Ostatnia edycja:
normą jest

40 sztuk papierosów w strefie przygranicznej, ale ciche (polityczne) przyzwolenie "umożliwiało" przeniesienie kartonu na głowę. Dziwne jest więc samo zdziwienie. Stało sie dobrze i prawidłowo, bo skąd brał sie masowy przemyt ? 3, 4 tysiące pieszych na zmianę razy karton...wystarczy dobrze policzyć. Urwało się miejscowym no i dobrze, ale trzeba chyba opanować te sytuację. 3 policjantów czy 5 pograniczników nie pomoże - niedługo i chyba bardzo niedługo na wschód przyjedzie celnicza brać żeby opanować sytuację.
Sławku nie znajdziesz raczej w tej sytyacji symptomu do strajku choć jest to możliwe. Wiem że nie boisz sie redukcji zatrudnienia ale inni sie boją. Wszyscy widzą co dzieje sie wokół, a będzie jeszcze gorzej - uwierz

a dziś mamy protest przemytników...

a dziś mamy protest przemytników...

Ostatnia edycja:
o co znów chodzi?

Trochę powrotu w przeszłość!!!!!!!! czy to prawda, że znów zatrzymano 12 celników z Medyki, tak leci dzisiaj na pasku w TVN 24 ?????????

ktoś źle zrozumiał

zatrzymano 12 osób za wręczanie łapówek celnikom, czyli to nie celników tylko tych co dawali

ale Pan Siwy Czy Ciesielski to Twój kolega z pracy. Niczym sie od Ciebie nie różni poza ochroną prawną którą sobie zapewnił. Walcza o cos o czym tylko słyszą bo nie wiedzą co znaczy jazda na przejściu wschodnim. Chcą uprawnien emerytalnych itp. więc wschód wita - nie ma to jak być, zobaczyć, przeżyć, a nie wiecznie słuchac i marudzić, choć im tak naprawde nie jest źle - uwierz, siedzą jak ciepłe pączki. Zobaczymy jak sie spiszą w bezpośrednich relacjach z totalnie chamskimi i pijanymi podróżnymi. Pokazcie Panowie że chcecie być celnikami a nie chowanie sie w wewnętrzych norach. ZAPRASZAMYYYYYYYYYYYY i czekamy

Pod pistoletem ktoś cię trzyma? Bez przerwy słyszę o froncie wschodnim...masz robote taką na jaką zasługujesz... i nie strasz... nie poniżaj innych ludzi, bo ja znam takich co nie mają czasu zjeść ani pójść do kibla, w smrodzie i cały czas w stresie, a ty masz chociaż świże powietrze. A że ci się parę qrew w ciągu dnia trafi cóż ryzyko zawodowe, przynajmniej wiesz gdzie robisz...drogi celniku ,nasza dumo, ze wschodu.

Back
Do góry