Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Powieliłeś mój błąd, to nie ta poprawka.Ustawa o szczególnych instrumentach wsparcia w związku z rozprzestrzenianiem się wirusa SARS-CoV-2
Poprawka 67
Za: 98 Przeciw: 0 Wstrzymało się: 1 Nie głosowało: 1 (...)
Jednym z autorów??? Ale teraz dowaliłeś. Co najwyżej podpisał się pod projektem ustawy opracowanym w MF-ie, by ten mógł iść szybką ścieżką legislacyjną jako projekt poselski. A i wcale bym się nie zdziwił jakby podpisał ten projekt "in blanco". To w i tamtej kadencji sejmu było i w tej kadencji jest "normalne".Czy pamiętacie kto oficjalnie był jednym z autorów projektu poselskiego ustawy o KAS- poseł łukasz Schreiber, ten sam poseł, obecnie minister w kancelarii premiera jest współautorem rozwiązań zawartych w art. 15 zzzzzo i następnych. (...)
Tak było. Poseł Schreiber - sprawozdawca ustawy o KAS, poseł Murdzek - sprawozdawca ustawy wprowadzającej KAS. Poseł Murdzek nawet zapisał się do zadawania pytań Banasiowi w sprawie szczegółów ustawy, której sam był sprawozdawcą. To nie jest angielska wersja parlamentaryzmu, a TVP chociaż też intensywnie edukuje dzieci i ma dobre finansowanie, to jednak nie jest BBC.Jednym z autorów??? Ale teraz dowaliłeś. Co najwyżej podpisał się pod projektem ustawy opracowanym w MF-ie, by ten mógł iść szybką ścieżką legislacyjną jako projekt poselski. A i wcale bym się nie zdziwił jakby podpisał ten projekt "in blanco". To w i tamtej kadencji sejmu było i w tej kadencji jest "normalne".
Przecież wszyscy wiemy kto był autorem ustawy dlatego też napisałem że "oficjalnym współautorem" był poseł a obecnie minister Schreiber.Jednym z autorów??? Ale teraz dowaliłeś. Co najwyżej podpisał się pod projektem ustawy opracowanym w MF-ie, by ten mógł iść szybką ścieżką legislacyjną jako projekt poselski. A i wcale bym się nie zdziwił jakby podpisał ten projekt "in blanco". To w i tamtej kadencji sejmu było i w tej kadencji jest "normalne".
Mówię partia, myślę ... ( wszyscy wiemy kto ).Przecież wszyscy wiemy kto był autorem ustawy dlatego też napisałem że "oficjalnym współautorem" był poseł a obecnie minister Schreiber.
O czym to świadczy ? Ano o tym, że ten minister przeprowadzi wszytko tak jak będzie sobie życzyła rządząca partia.
a Pan dr. gdzieś tu zauważył frazy "stosunek służby" lub "funkcjonariusze"?
To był mówiąc delikatnie błąd z jego strony.a Pan dr. gdzieś tu zauważył frazy "stosunek służby" lub "funkcjonariusze"?
"
...
Art. 15zzzzzo. 308 [Zmniejszanie zatrudnienia i wprowadzanie mniej korzystnych warunków zatrudnienia w urzędach i organach administracji państwowej]
"
– powiedział szef resortu rolnictwa.Zastanawiam się, ale też powinienem mieć waszą akceptację i może wspólnie powinniśmy to zrobić – tak jak apelowaliśmy wspólnie o kupowanie polskiej żywności i widzę, że to przyniosło duży odzew, myślę że to może również bardzo pomóc rolnictwu, to może powinniśmy wystąpić o to, żeby ci wszyscy, którzy pozostają bez pracy, czy trwale, czy chwilowo, również młodzież, studenci, ale i młodzież szkół średnich, żeby ci wszyscy ludzie, oczywiście jeśli będzie konkretne, precyzyjnie sformułowane zapotrzebowanie, pomagali rolnikom przy pracach polowych. Z takim apelem zwrócił się miesiąc temu premier Wielkiej Brytanii i ok. 20 tys. Brytyjczyków zadeklarowało chęć pracy w rolnictwie. Mam wątpliwości, jako człowiek, który doskonale pracę rocznicą zna tak, jak i wy, czy to będą dobrzy pracownicy, czy będą wydajni (…) ale może w części byśmy powoli nadchodzące owoce miękkie i inne bylibyśmy w stanie zebrać
to prawda.Dlaczego nikt o tym otwarcie nie pisze?bo mnie to nie dotyczy?oj będzie płacz i lament.Ludzie pracujący w kadrach o tym wiedzą i kadra też milczy.Szczerze mówiąc nie ze wszystkimi wypowiedziami się zgadzam. Moim zdaniem zwolnienia i obniżki pójdą szybko najdalej od początku czerwca. zatem rozporządzenie o którym mowa będzie w maju. Pewnie pod koniec, a materiały do jego przeprowadzenia są już zbierane więc reszta poleci migiem. Co może zrobić skarbówka? Nie co może zrobić cała służba cywilna i wszyscy pracownicy nie będący w korpusie służby cywilnej?
Nie czekając jak cielęta na rzeź mocno skoordynowanie zareagować. I jest na to czas tydzień najdalej 2. Tak jak któryś z doktorów zauważył jak wyjdzie rozporządzenie to machina ruszy i już nic jej nie zatrzyma.
Też uważam, że to nastąpi szybciej. Tak jak zakładasz, wpłyną dane, wpłyną podatki i wylejemy dziecko z kąpielą.Szczerze mówiąc nie ze wszystkimi wypowiedziami się zgadzam. ...a.
O, dobrze trafił.Minister Ardanowski o potrzebie wsparcia rolnictwa i zatrudnieniu osób pozostających bez pracy