Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
O tym mówimy.W tym wątku chodzi o nieco inny "bonus" do emerytury mundurowej.
Za prace w szczególnym charakterze, o ktorej wyżej piszecie jest dodatek/rekompensata przy emeryturze z ZUS
Z tego co wiem w Policji wygląda to tak:
Komendanci Wojewódzcy Policji, w formie decyzji, powołują zespoły które ustalają czy w danym roku funkcjonariusz spełnił wymagania do podwyższenia emerytury o 0,5% . Dodatkowo, jako załącznik do takiej decyzji, jest imienna karta każdego funkcjonariusza gdzie wpisywane są wszystkie kontrole
czy zdarzenia lub interwencje spełniające takie kryteria . Dodatkowo, nie wiem czy we wszystkich komendach tak jest, funkcjonariusze którzy nie spełnili takich warunków również mają wydawane zaświadczenie o braku przesłanek podwyższających emeryturę w danym roku. Wszystkie te zaświadczenia są przechowywane w aktach osobowych i w razie przejścia na emeryturę są podstawą do wydania odpowiedniego zaświadczenia dla ZER,
Bez odpowiedniego zaświadczenia ZER nie powiększy emerytury.
Czyli podsumowując w Policji jest porządek, każdy wie czy w danym roku ma wpisane w aktach właśnie takie czynności czy nie, pewnie również można się odwoływać od niekorzystnych zaświadczeń jeżeli ktoś uważa że mu się należy podwyższenie emerytury, każdy rok jest zamknięty i wyjaśniony.
U nas oczywiście nic nie wiadomo, nikt nic nie wie, za chwilę się okaże że w jednej Izbie jedne zadania spełniają kryteria a w innej Izbie nie.
Błędne myślenie. 40 lat pracy i służby, Emka z ZUS 6700 brutto. Bonus za 18 lat w cle do 2008r za warunki szczególne. na rękę 56000. Robotnik.No właśnie. Pomyliłem się o 5 lat. Zatem jak ktoś przepracował ok 40 lat w cle dostanie a reszta niech szuka w swoich "życiorysach" zawodowych.
Dzięki serdeczne, pozdrawiamFunkcjuszka , tutaj poczytaj o warunki podwyższenia emki . Wszelkie wnioski na swojego dyrektora izby kieruj . On ma ludzi, niech tworzą zaświadczenia . Kadry i szkoleniowa wręcz czekają na pisma /mają fajne zajęcie , napewno stworzą nową historie Twojej służby /. Najprawdopodobniej okaże się , że nie byłaś celnikiem.