Rozmowy w MF

wujek napisał:
rozmowy MF ze skarbowcami, dotyczą tylko skarbowców. Niech MF nie próbuje ustaleń z nimi rozciągać na celników, bo to się nie uda.
Żądania są proste:
-1500zł brutto podwyżki
-emerytura po 15 latach w służbie, liczone od dnia w życie ustawy o służbie celnej
- ochrona prawna dla pomawianych FC, łącznie ze zwrotem zaległych uposażeń
- jasne krytera awansów i podwyżek, co ilę lat i w jakiej wysokości w zależności od stopnia.
- weryfikacji uposażeń, byłym funkcyjnym- pensje b. Naczelnika w IC Poznań ponad 3 tys. Wykonują pracę jaką mógłby wykonać m.k.c. z rocznym stażem
Bez uzyskania takich warunków nie macie po co wracać do IC "nasi reprezentanci", bo innego porozumienia brać celnicza nie zaakceptuje.
Przypominam różnym pseudozwiązkowcom, że to nie wy rozpoczęliście protest i nie wy go zakończycie. Jesteście jedynie SAMOZWAŃCZYM pasem transmisyjnym między nami, a MF.

W pewnym sensie masz racje, ale z kim ma MF rozmawiać, ze Zdzichem z Gdyni, Gienią w Wawki czy może Frankiem ze wschodu :?: Ktoś mas musi reprezentować, a jak jesteś taki mądry to czemu Ty nie pojachałeś do Wawki gadać z MF-em :?: :?: :?:

Fakt, nikt tak naprawdę nie wie kto nas reprezentował podczas rozmów i to jest niepokojące. Musimy poczekać co napisze Sławek.
Co do Skarbówki- podczas ostatnich planów wspólnych manifestacji wycofali się szybciuchno jak tylko cokolwiek im obiecano. Nie mam nic przeciwko nim- też jest im źle, ale nie mam do nich zaufania. Już raz nas wykołowali i zostawili samych sobie-za jakieś śmieszne obietnice podwyżek.
Wg mnie jedno jest teraz pewne- liczmy tylko na siebie, ufajmy tylko sobie- to nasza walka i tylko nasza!!!Jeśli oni skorzystają cokolwiek- ok, ale w tej obecnej sytuacji nie ma co poszerzać naszych żądań o żądania innych służb. Kto kiedykolwiek z nich ujął się za nami? Jakie inne słuzby miały naszą krzywdę na uwadze? zadne! Jeszcze raz powtarzam- to jest walka nasza, celników i niech tak pozostanie!!!

lolek napisał:
Fakt, nikt tak naprawdę nie wie kto nas reprezentował podczas rozmów i to jest niepokojące. Musimy poczekać co napisze Sławek.
Co do Skarbówki- podczas ostatnich planów wspólnych manifestacji wycofali się szybciuchno jak tylko cokolwiek im obiecano. Nie mam nic przeciwko nim- też jest im źle, ale nie mam do nich zaufania. Już raz nas wykołowali i zostawili samych sobie-za jakieś śmieszne obietnice podwyżek.
Wg mnie jedno jest teraz pewne- liczmy tylko na siebie, ufajmy tylko sobie- to nasza walka i tylko nasza!!!Jeśli oni skorzystają cokolwiek- ok, ale w tej obecnej sytuacji nie ma co poszerzać naszych żądań o żądania innych służb. Kto kiedykolwiek z nich ujął się za nami? Jakie inne słuzby miały naszą krzywdę na uwadze? zadne! Jeszcze raz powtarzam- to jest walka nasza, celników i niech tak pozostanie!!!
są tam celnicy nie martwcie się , na razie impas, ale rozmowy trwają

cywil z nadzoru napisał:
Anonymous napisał:
Możemy protestować ze skarboiwcami to nic złego ale niech kuźwa PRZYTKAJA TE SWOJE SNP!!! Rozlewnie gazu, gorzelnie i takie tam!!!!!

Mam nadzieję ze nie będę żałować tego że zostałam dziś w domu. I to nie dlatego zeby dla nas cywili coś sie zmieniło, ale po to żeby pokazać ze jestesmy z wami i dość mam podziałów my, wy. Z tego co wiem wielu z nas cywili dziś przyłączyło się do waszego protestu. Proporcjonalnie (przynajmniej u nas w referacie) więcej niż funkcjonariuszy . Datego przykro, że takie wpisy jak ten pojawiają się. Może pora zakopać wojenny topór. Jesli uważasz inaczej to .... chyba jedank w poniedziałek pójdę do pracy

Ja też jestem cywil z Kontroli Przedsiębiorców i razem z fc, których jest tylu co nas równo oramy. I też jestem na UŻ. Bo uważam że wbrew niektórym głosom jedziemy wszyscy na jednym wózku. I mam nadzieję że tym razem nas nie wydymają. To prawda że nie wszyscy cywile przyłączyli się do protestu, ale czy przyłączyli się też do niego wszyscy funkcjonariusze?
A jak ktoś uważa że ten protest to sprawa wyłącznie funkcjonariuszy to OK. W poniedziałek pójdę do pracy. No bo skoro to nie moja sprawa ...

sardo.
Nie daj się sprowokować. Rozsądni ludzie tak nie myślą, a na forum mogą być wilki w owce skórze, tj. ludzie, którzy chcą nas skłócić. Tak jest od samego początku odkąd pracujemy razem.

PS
Najłatwiej sterować skłóconym towarzystwem.
Jak powitałem cywili w naszych szeregach przysłowiowym "chlebem i solą" :wink: I nigdy tego nie będę żałować!

sardo nie robisz nikomu łaski, protestujemy wspólnie, pracujemy wspólnie i mamy przejebane wspólnie - generalnie.
Nie siej fermentu i nie obrażaj się jak dzieciak w piaskownicy

TRZYMAJMY SIĘ RAZEM DO SKUTKU!!!!

j_a_nek napisał:
sardo.
Nie daj się sprowokować. Rozsądni ludzie tak nie myślą, a na forum mogą być wilki w owce skórze, tj. ludzie, którzy chcą nas skłócić. Tak jest od samego początku odkąd pracujemy razem.

PS

Spoko. Nie dam się sprowokować. Chcę tylko co niektórym dać powód do myślenia.

A tak swoją drogą to nie mam nic przeciwko temu aby skarbowcy z IC i US przyłączyli się do protestu. Oczywiście w aktywny sposób - taki jak my. Bo w gruncie rzeczy jesteśmy w jednym resorcie i nikt nie powiedział że tych KAS w końcu nie wprowadzą.

j_a_nek napisał:
sardo.

PS
Jak powitałem cywili w naszych szeregach przysłowiowym "chlebem i solą" :wink: I nigdy tego nie będę żałować!

Jesteś z IC Katowice, tak? Szczerze? Chlebem i solą nikt nas tam nie przywitał. Pomimo tego jesteśmy dziś z Wami.

to, w jaki sposób traktuje się służbę państwową jaką jest służba celna, jest rzeczą w najwyższym stopniu haniebne, celnik=niewolnik we własnym kraju, nie wolno nam odpuścić,to co obecnie nam proponuje MF jest tylko rozwodnieniem i rozmydleniem problemu, brakuje konkretów, które mówiłyby jasno o przyszłości służb celnych, jasno widać, że chodzi tutaj o likwidację tych służb, wobec czego koleżanki i koledzy celnicy, bez względu na wiek i staż pracy, nie poddawajcie się, trwajcie w postanowieniach, teraz to jest jedyna i ostatnia szansa wyjścia z tego marazmu i jedyna okazja by wreszcie pracować i żyć godnie

Back
Do góry