Rozmowy w MF

Ja tu czegoś nie rozumiem- miały powstać KAS-y, a w związku z tym nie było problemu żeby pokryć związane z tym koszty ( ogromne!) , dać ludziom godne zarobbki, nie wyszło- gdzie więc te góry zarezerwowanych niby pieniędzy? Nie można w tej sytuacji dodać do naszych pensji tego, z czego nas przez te parę lat okradziono? Fakt jest faktem- w innych służbach mundurowych co roku dorzucali średnio po 100 zł. My przez ostatnich parę lat dostaliśmy śmieszne grosze. Liczył ktoś ile straciliśmy przez ten czas?

Anonymous napisał:
przestańcie się dzielić - jesteśmy jedną służbą - my, oni, my, oni - dość tego do cholery - razem mamy znacznie większe przebicie i siłę. Może właśnie ten protest nas zjednoczy. kto wie jak długo jeszcze przyjdzie nam się mierzyć z Hydrą. W takiej sytuacji każde wsparcie ważne.
bez takich komentarzy.
to jest protest celnikow i oni nadstawiaja kark !!!!!

Dokładnie...a nie jak protest to nadstawiac tyłki celników a jak po pieniadze na rozmowy to nagle skarbówka sie znalazła...!!1

a ja sie pytam gdzie były skarbówki przez ostatni tydzien????no gdzie???

gdy na nas psy wieszali kto z nich stana z nami???no kto!!!!!!!!!!

NIKT BO ONI MAJA NAS W DUPIE!!!!!!!!!!!!!!
WALCZMY O SWOJE A NIE O NICH!!!!!!!!!!!

To może w poniedziałek IS i US w kraju idą na wolne i dołączają swój protest.
Niech i na nich społeczeństwo psioczy.
Nie mam nic do skarbowców - należy im się poprawa sytuacji tak jak nam, ale załatwianie swoich spraw naszym kosztem bez czynów uważam za przegięcie.

lolek napisał:
Ja tu czegoś nie rozumiem- miały powstać KAS-y, a w związku z tym nie było problemu żeby pokryć związane z tym koszty ( ogromne!) , dać ludziom godne zarobbki, nie wyszło- gdzie więc te góry zarezerwowanych niby pieniędzy? Nie można w tej sytuacji dodać do naszych pensji tego, z czego nas przez te parę lat okradziono? Fakt jest faktem- w innych służbach mundurowych co roku dorzucali średnio po 100 zł. My przez ostatnich parę lat dostaliśmy śmieszne grosze. Liczył ktoś ile straciliśmy przez ten czas?

POWIEM WIECEJ W USTAWIE BUDZETOWEJ PRAWDOPODOBNIE JEST KWOTA ZABEZPIECZONA NA REFORME SŁUZBY CELNEJ!!!!!!!!!!!!!!

To może w poniedziałek IS i US w kraju idą na wolne i dołączają swój protest.
Niech i na nich społeczeństwo psioczy.
Nie mam nic do skarbowców - należy im się poprawa sytuacji tak jak nam, ale załatwianie swoich spraw naszym kosztem bez czynów uważam za przegięcie.

prawda

Możemy protestować ze skarboiwcami to nic złego ale niech kuźwa PRZYTKAJA TE SWOJE SNP!!! Rozlewnie gazu, gorzelnie i takie tam!!!!!

Widziałem pismo niejakiego Sałaty niby popiera ale działań nie podejmuje. Cykor- oportunista!
Skarbpwcy- jak coś chcecie to coś zróbcie a nie na przyczepkę!!!! Waszw SNP (przepraszam tych protestujących) w wiekszości dzisiaj pracowały! To ma być kolejny protest ustny???

Anonymous napisał:
Możemy protestować ze skarboiwcami to nic złego ale niech kuźwa PRZYTKAJA TE SWOJE SNP!!! Rozlewnie gazu, gorzelnie i takie tam!!!!!

Widziałem pismo niejakiego Sałaty niby popiera ale działań nie podejmuje. Cykor- oportunista!
Skarbpwcy- jak coś chcecie to coś zróbcie a nie na przyczepkę!!!! Waszw SNP (przepraszam tych protestujących) w wiekszości dzisiaj pracowały! To ma być kolejny protest ustny???
ty, a ty skad sie urwales, przeciez SNP wchodzi w sklad SC od dawna...

Przedstawiciele !!!!

Tak naprawdę to kto nas na tym spotkaniu reprezentował ? Żle mi to wygląda. Kiedyś był pomysł podania nazwisk na naszego przedstawiciela. P. Bańczak z N. Targu, P. Olenderek Z Warszawy. Wiem że są uczciwi dlatego nie wiem czy się zgodzą.

SzNP

SzNP I to gaz alkochol itp. A SzNP II to tylko kasyna. Wszystko podlega pod UC. Proszę o szacunek. Właśnie jestem na UŻ.

rozmowy MF ze skarbowcami, dotyczą tylko skarbowców. Niech MF nie próbuje ustaleń z nimi rozciągać na celników, bo to się nie uda.
Żądania są proste:
-1500zł brutto podwyżki
-emerytura po 15 latach w służbie, liczone od dnia w życie ustawy o służbie celnej
- ochrona prawna dla pomawianych FC, łącznie ze zwrotem zaległych uposażeń
- jasne krytera awansów i podwyżek, co ilę lat i w jakiej wysokości w zależności od stopnia.
- weryfikacji uposażeń, byłym funkcyjnym- pensje b. Naczelnika w IC Poznań ponad 3 tys. Wykonują pracę jaką mógłby wykonać m.k.c. z rocznym stażem
Bez uzyskania takich warunków nie macie po co wracać do IC "nasi reprezentanci", bo innego porozumienia brać celnicza nie zaakceptuje.
Przypominam różnym pseudozwiązkowcom, że to nie wy rozpoczęliście protest i nie wy go zakończycie. Jesteście jedynie SAMOZWAŃCZYM pasem transmisyjnym między nami, a MF.

Anonymous napisał:

Mam nadzieję ze nie będę żałować tego że zostałam dziś w domu. I to nie dlatego zeby dla nas cywili coś sie zmieniło, ale po to żeby pokazać ze jestesmy z wami i dość mam podziałów my, wy. Z tego co wiem wielu z nas cywili dziś przyłączyło się do waszego protestu. Proporcjonalnie (przynajmniej u nas w referacie) więcej niż funkcjonariuszy . Datego przykro, że takie wpisy jak ten pojawiają się. Może pora zakopać wojenny topór. Jesli uważasz inaczej to .... chyba jedank w poniedziałek pójdę do pracy

Back
Do góry