reforma SzNP

Re: ...

Sosnowiczanin napisał:
Taxie, to o czym piszesz to marzenia ściętej głowy. Diesel ma rację co do możliwości instalacji końcówek systemu na stałych nadzorach.

Nie wiem czy marzenia czy nie. Osobiście byłem na kilku spotkaniach w izbie łodzkiej dotyczącej tej tematyki i tam mówiło się o tym serio z podaniem dat i kwot dofinansowania z UE (ok. 2 mln euro).
Zgadzam sie, że w naszym kraju panuje niezdrowa tradycja papierowych dokumentów. Lecz zauważcie jedno- jeszcze 10 lat temu ewidencjonowalismy odprawy w przeróznego rodzajach ewidnecji EPO, EPZ, etc. czy też biegało sie ze sławetnymi kwitami K103 i pobierało naleznosci ad valorem od podróznych na granicy. Wówczas, kiedy wspominano o ewidancjach komputerowych, CELINAch, też pukano się w głowy i kiwano nimi z politowaniem.

Stały nadzór, doraźna kontrol, czy grupa mobilna. Kwalifikuję to do jednej grupy, gdyż nie odbywa się to w siedzibie Naszego pracodawcy, tylko w terenie. "Końcówką" w tym wypadku będzie (wg mnie ) tylko połącznie internetowe uzależnione (podobno 99% naszego państwa ma zasięg, ale jest to kolejna półprawda) od zasięgu telefonii komórkowej. Tylko, że nasi nie potrafią stabilnie zawrzeć umowy na zwykłą telefonię komórkową, a co dopiero na internet. Drugą stroną medalu jest łączność ( i jej zabezpieczenie) poprzez internet z naszym intranetem i głównymi systemami. To tyle. :cry: (problemy są z połączniem z intranetu, a co dopiero z zewnątrz :twisted: )

Back
Do góry