Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Dziękuję za odpowiedz w kwestii "stażowego"
a jeśli chodzi o awanse to czy jest zapis o "awansie nie rzadziej niż 5 lat", osobiście jestem beneficjentem tego zapisu dlatego jestem ciekawy czy został utrzymany
Jest, niestety, utrzymany. Jedyna zmiana to taka, że teraz nie obejmuje stopni od od podkomisarza wzwyż, po reformie od starszego aspiranta wzwyż. Cieszę się, że uważasz się za beneficjenta. Mam tylko nadzieję, że nie uważasz praktyki awansowania większości f-szy równo co pięć lat za normalną.
Projekty rozporządzeń z dnia 10.01.2016 r. w sprawie uposażenia zasadniczego, dodatków do uposazenia oraz stanowisk służbowych funkcjonariuszy Służby Celno-Skarbowej
ja nie mam zadnej wiedzy wiec nie pisze. Mysle, ze inni ktorzy nic nie wiedza tez nie pisza i dlatego na forum tylko emerytury. Piszesz, ze w UC trwaja ostre roszady w celu ratowania swoich wiec cos wiesz, czy mozesz sie podzielic ta wiedza jak te roszady wygladaja?Na forum temat tylko emerytury. Czy ktoś ma wiedzę na temat ucywilnienia? Straszna cisza o tym na dole, a w UC trwają ostre roszady w celu ratowanie swoich. Czy ktoś ma wiedzę jakie komórki będą ucywilnienia. Wiem ze niektórych IC sytuacja się klaruje. Czy możecie napisać jak to u Was wygląda.
To prawda, że trwają przepychanki o to gdzie zatrzymać funkcjonariuszy, a gdzie oddać zadania do cywila. Kwestia tylko ile w tych negocjacjach mają do powiedzenia nasi, jeszcze, przełożeni. Obawiam się, patrząc na wypowiedzi, posunięcia i decyzje SKAS, raczej nic, albo niewiele. Chociaż dzielnie stawaliśmy zostaliśmy pokonani (lecz nie unicestwieni). Do zwycięzcy należy rozdawanie laurów. Dzisiaj armagedon dosięgnął naszą służbę, z jakim skutkiem wkrótce się okaże. Oby starczyło umiejętności, wiedzy, doświadczenia i wyobraźni tym którzy rządzą, aby nie zaprzepaścić tego co kraj osiągną po 90 roku. Sądzę, że nikt z nas nie chce drugiej Grecji.
Z wieści jakie udało mi się uzyskać od znajomych z różnych ( nie wszystkich) Izb oraz swojego podwórka wnioskuję, że ds zostaje w mundurach , akcyza raczej nie, ogólny nie, kontrola przedsiębiorców raczej tak, a dozór to nikt nie wie. Jedni twierdzą, że mundury inni, że pół na pół, a i spotkałem się z opinią ze cały do cywila