Skarbowiec Nieetosowy
Dobrze znany użytkownik
- Punkty reakcji
- 261
Bo dostali za dużo głosów w ostatnich wyborach. Zdecydowanie dużo za dużo...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ale na szczęście powstało PO-KO (czyt: PeOKaO), a po połączeniu z OB i OTUA będzie sPOKO !Bo dostali za dużo głosów w ostatnich wyborach. Zdecydowanie dużo za dużo...
Co z zaległym przelewem 5.000 PLN na Celników.pl g*wnojadzie?Ale na szczęście powstało PO-KO (czyt: PeOKaO), a po połączeniu z OB i OTUA będzie sPOKO !
Co z zaległym przelewem 5.000 PLN na Celników.pl g*wnojadzie?
To był zakład honorowy, ale KASowski wymiękł.
Poza tym na Skarbowcach prawie nikt nie polemizuje z tym (tymi) kolegą (kolegami), bo ban dożywotni się za to dostaje.
Dlatego próbuje na tym forum trochę się poprzekomarzać politycznie, ale jest ignorowany.
sPOKO powstalo ale po połączeniu SLD z POKOAle na szczęście powstało PO-KO (czyt: PeOKaO), a po połączeniu z OB i OTUA będzie sPOKO !
Akurat co do wydawania deyzji to jestem za. Poszczególni NUS-i potrafią wykreslić podmiot li tylko za składanie deklaracji VAT-7 bez wykazywania dostaw/nabyć lub za jednokrotne nieodebranie korespondencji z urzędu.PO=PIS
Oni nie chcieli i nie chcą żadnej reformy SC i AP.
A teraz jęczą, że za dużo wykreśla się podmiotów i trzeba by wprowadzić wydawanie decyzji w tym zakresie.
I nie chodzi tu o możliwość kontroli działania US, bo jest nadzór sądowy w ramach skargi do WSA, ale o przewlekłość postępowania podatkowego
co umożliwi długie działanie "słupów".
Akurat co do wydawania deyzji to jestem za. Poszczególni NUS-i potrafią wykreslić podmiot li tylko za składanie deklaracji VAT-7 bez wykazywania dostaw/nabyć lub za jednokrotne nieodebranie korespondencji z urzędu.
Ale wprowadzenie takich rozwiązań systemowych to już ewidentne zaproszenie do oszustw.
https://msp.money.pl/wiadomosci/pro...-naciagaczy-i-oszustow-6348728550754433a.html
Za co kiedy NUS wykreśla, to od pewnego czasu dość precyzyjnie reguluje ustawa. I uznaniowości tu nie ma ewentualnie opieszałość NUSów.
Martwi, że sądy chcą dać prezent karuzelowiczom w postaci zabawy w kotka i myszkę z doręczeniami i odwołaniami.
Ja bym się nie posunał do stwierdzenia że sądy chcą dać prezent karuzelowiczom. Ustawa może i precyzyjnie reguluje przypadki dające prawo NUS-om do wykreślania podmiotów z rejestru podatników podatku od towarów i usług, ale oprócz tego ważne jest przestrzeganie odpowiednich procedur a o tych ustawodawca ( patrząc wstecz to każdy ) jakoś nie pomyślał. Gdyby przyjąć Twój sposób myślenia, to przepisy powołujące Krajową Administrację Skarbową także precyzyjnie wskazują np. przypadki w których można ucywilnić funkcjonariusza Służby Celnej. Tyle tylko, że ustawodawca ( aktualny ) pominął w tym wszystkim procedury a jak teraz do tego podchodzą sądy można sobie poczytać w temacie II SA/Ol 672/17 - Wyrok WSA w Olsztynie
A teraz kolejny temat. Znowu reorganizacja w us-ach. Część działów dzielą, część łączą, w części zmieni się nazewnictwo, kierownictwo urzędu w amoku szykuje się do zmian czekając na zatwierdzenie regulaminu ( czy statutu ) urzędu ( zresztą jeden czort ). Ruch w interesie jak ta lala. Czyżby Marian B. otworzył drugą kopertę którą zastał w biurku Szefa KAS? Jeżeli tak to mam nadzieję, że jeszcze przed końcem roku będzie zmuszony do otwarcia trzeciej i ostatniej koperty...
A teraz kolejny temat. Znowu reorganizacja w us-ach. Część działów dzielą, część łączą, w części zmieni się nazewnictwo, kierownictwo urzędu w amoku szykuje się do zmian czekając na zatwierdzenie regulaminu ( czy statutu ) urzędu ( zresztą jeden czort ). Ruch w interesie jak ta lala. Czyżby Marian B. otworzył drugą kopertę którą zastał w biurku Szefa KAS? Jeżeli tak to mam nadzieję, że jeszcze przed końcem roku będzie zmuszony do otwarcia trzeciej i ostatniej koperty...
PO=PIS
Oni nie chcieli i nie chcą żadnej reformy SC i AP.
A teraz jęczą, że za dużo wykreśla się podmiotów i trzeba by wprowadzić wydawanie decyzji w tym zakresie.
I nie chodzi tu o możliwość kontroli działania US, bo jest nadzór sądowy w ramach skargi do WSA, ale o przewlekłość postępowania podatkowego
co umożliwi długie działanie "słupów".
Akurat co do wydawania deyzji to jestem za. Poszczególni NUS-i potrafią wykreslić podmiot li tylko za składanie deklaracji VAT-7 bez wykazywania dostaw/nabyć lub za jednokrotne nieodebranie korespondencji z urzędu.
Ale wprowadzenie takich rozwiązań systemowych to już ewidentne zaproszenie do oszustw.
https://msp.money.pl/wiadomosci/pro...-naciagaczy-i-oszustow-6348728550754433a.html
Za co kiedy NUS wykreśla, to od pewnego czasu dość precyzyjnie reguluje ustawa. I uznaniowości tu nie ma ewentualnie opieszałość NUSów.
Martwi, że sądy chcą dać prezent karuzelowiczom w postaci zabawy w kotka i myszkę z doręczeniami i odwołaniami.
Jak mówili starożytniSOFOKLES napisał:"Jak się nie odwrócisz tak dupa zawsze z tyłu"
Masz rację, zdecydowanie ogólne, nie precyzyjne. Ale i w jednym w drugim przypadku na końcu powinno pojawić się pisemne rozstrzygnięcie zaskarżalne do wyższej instancji.Nie mieszajmy myślowo dwóch różnych systemów walutowych. Nie bądźmy peweksami!
Przepisy wprowadzające KAS nie wskazują precyzyjnie niczego, a już na pewno nie tego kiedy i w jaki sposób można ucywilnić funkcjonariusza Służby Celnej. Podali w ustawie jakieś ogólne warunki przedstawiania propozycji służby lub pracy, które szef KAS swoimi poleceniami szybko naruszył. Nakaz ucywilnienia osób pełniących służbę na dzień... w komórkach... to była kpina z ustawy. Nikt tu niczego nie sprawdzał. Nie wierzę, że tak wykreślacie z rejestru VAT. A jeśli tak, to jestem po stronie wykreślonych.
Pod koniec tygodnia rzucili w eter. Moją komórkę mają podzielić i teraz szukają kandydatów na kierowników. Jacyś chętni?Coś wiecej?