https://biznes.interia.pl/podatki/n...alnej-skali-zwrotow-vat-jest-tzw,2593742,4211
Ciekawe co na to powie piewca skuteczności KAS bm???
Ciekawe co na to powie piewca skuteczności KAS bm???
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Pierwszy odwrót "jaśnie nam panujących" oznacza , że są możliwości powstrzymania osób łamiących konstytucję !!!
Ustawa KAS pozbawiając wszelkich praw funkcjonariuszom w tym przede wszystkim odwołania również naruszyła Konstytucję ... na ten temat było już wiele wypowiedzi w tym RPO itd.
W związku z powyższym mam pytanie: Dlaczego największy Związek nie zgłosił tego do Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej ?????????? Być może należy to wykorzystać chociażby na tym etapie.. Tym wszystkim ucywilnionym bądź zwolnionym funkcjonariuszom się należy !!! Chociażby dlatego , że aktywnie w 2016 roku strajkowali i trafili na "czarną listę" !!!
ETS już był przerabiany. Wg prawników nie mamy możliwości złożenia tam skargi. Jeżeli ktoś potrafi przekonać naszych prawników argumentami, ze jest możliwość prawna(były takie próby, ale osoby przekonujące uznały rację prawników) to ja jestem bardzo otwarty, by złożyć. Nie mam jednak prawnika, który jednoznacznie wskazałby na podstawy prawne. Składamy już natomiast do ETPCZ. Czekamy jeszcze na wyjaśnienia MF do pisma do Pani Min. E.Rafalskiej, bo tam to pismo trafiło finalnie i jak nie będą satysfakcjonujące, tzn. przywracające elementarne standardy demokratycznego państwa prawa, to złożymy wniosek o wysłuchanie publiczne w PE. Nie będzie już wtedy po prostu żadnego innego ruchu.
Z całym szacunkiem Panie Pzewodniczący, ale dla Wszystkich, którzy Panu zaufali podczas protestu należy się szacunek .... nie wiem jakie są uzasadnienia prawników .... osobiście wolę tych z UE .... wniosek lub zawiodomienie do TSUE o ewentualnym złamaniu Konstytucji jest jak najbardziej zasadny !!!
Mamy stanowisko RPO itd o naruszeniu Konstytucji więc w czym problem .... ??? mamy czekać jak toś indywidualnie się dobije ??? Przecież to utopia !!!
Zamiast politycznego TK proponuję TSUE ... w uzasadnieniu SN !!!
Problem jest w tym że TSUE nie ocenia zgodności polskich ustaw z polską konstytucją. Sprawy które opisałeś: prawo do sądu itp. to konwencja i ETPCz. Spokojnie, do końca ścieżka krajowa i jak trzeba to ETPCz. Wygaszeni dostają pierwsze decyzje o zwolnieniu że służby, na razie nie ma co kombinować.
Bzdura ... tak jak SN mamy prawo zgłosić swoje wątpliwości ....!!! TSUE nakazał zmianę ustawy .... !!!!
Indywidualna ścieżka to utopia !!! Będzie trwała latami .... Szybciej ludzie poumierają !!!
MF liczy , że wszystko się rozmyje w czasie !!! To jest gra o wszystko !!!
Do Zarzadu... Mam pytanie: co w sprawie bezprawnego... nieludzko barmanskiego wyrzucenia Sławka?
Pozdrawiam
dbajacy o zdrowie Hunter1
p. s. DO WSZYSTKICH zwlaszcza tych totalnie biernych: Dlaczego rzadzacy tak pomiataja Slawkiem? Przypominam i wbijcie sobie do, w wielu przypadkach tepych, glow: Slawek jest sola w oku, BO WALCZY OD WIELU LAT O PRAWA NAS WSZYSTKICH!!!!
I tak q... wa wielu pewnie nie zrozumie... bo nie chce...
Nie wiem do czego q.... kolega pije , ale TSUE też rozwiązuje sprawę Przewodniczącego i 1000 innych w podobnej sytuacji !!!!!!!!!!!!!!!!
Dlatego ponawiam pytanie dlaczego największy Związek nie zwróci się do tej chyba najbardziej obiektywnej Instytucji ????