bo to jest świat pozbawiony na głowie,
bo to nie służy Polsce i nam - Polakom
Wszystkim Polakom? Na pewno?
A komu służy? Niemcom, Belgii, Rosji?
Niemcom, Belgom, Rosjanom?
W czerwcu 1898 roku też "postanowiono świat na głowie". I też nie wszystkim podobały się tamte zmiany. Do dziś nie pogodzili się z nimi. Czemu dają wyraz w zadymach "Obywateli RP" i "KOD". Kiedy w XIX wieku maszyny zaczęły zastępować robotników to robotnicy rozbijali je młotami, bo nie zgadzali się na zmiany. Jesienią 2015 roku też "postanowiono świat na głowie". Bo nie wszystkim podobały się rządy PO+PSL. Czy jesienią 2019 roku więcej będzie niezadowolonych z "dobrej zmiany" niż zadowolonych? Zobaczymy.
Świat nie stoi w miejscu, tylko cały czas się zmienia i zmiany jednym się podobają, innym nie. I zawsze jedno tracą a inni zyskują. W tym przypadku celnicy stracili. Ale ci którzy wprowadzają KAS uważają, że te zmiany są dobre dla Polski i dla Polaków. Jesienią 2019 roku okaże się kto ma rację.
A co na to lekarz??? ( i to bynajmniej nie internista ).
Byłem u psychologa i pytałem co sądzić o KAS, bo są różne zdania. odpowiedział, że on nie zna szczegółów, ale skoro PiS dokonuje organizacji i wprowadza zmiany to znaczy, że są to dobre zmiany. Poszedłem więc do psychiatry i spytałem jaka jest rzeczywistość, bo totalna opozycja widzi wszystko w czarnych barwach i wszytko totalnie krytykuje: PiS podniósł - źle, PS obniżył - źle, Pis wprowadził - źle, PiS wycofał - źle, bezrobocie maleje - źle, rating rośnie - źle, no zwariować można. Psychiatra odpowiedział: panie nie patrz pan na wariatów i nie słuchaj ich - im zawsze źle, pod górkę i pod wiatr. Rób pan swoje! Dlatego powtarzam: zmiana jest dobra. I konieczna.