Niech mi ktoś wreszcie powie co mam robić ?! Co mam zrobić ze swoim życiem i z życiem moich bliskich ?! jak mam zaplacić rachunki....a WY pierdzielicie mi o jakijś pani basi, ktorej jedni gratulują a inni protestują. Pytam po ch....................j to wszystko ?! pani basia tu celowo piszę z małej litery ma to w swojej krągłej du..............pie ! A WY wciąż pytacie jeden drugiego po co i na co ? Ludzie WASZE życie wisi na włosku !!!!!!!!!!! Moje także a zatem mam gdzieś jakieś basie czy inne czesie.
Informuję, że żaden członek Związku nie zostanie pozostawiony sam sobie, bez pomocy.
Analizujemy prawnie wszystkie zagadnienia.
W każdym Województwie, w koordynacji, postaramy się uruchomić i obsłużyć profesjonalnie co najmniej po jednej modelowej sprawie z każdego przypadku, a może być ich wiele. Skoordynujemy to.
Apelujemy też do MF i DIS, aby odstąpili od ucywilnienia i opcji zerowej, bo w naszej ocenie na dzień dzisiejszy jakie opinie prawne i konsultacje posiadamy, jest nieprawne w służbie mundurowej i naraża Polskę na spór prawny, także na arenie międzynarodowej.
Złożymy skargę do TK, to już pisałem. Potem do europejskich Trybunałów. I w ogóle przygotowujemy się do tej, raczej nieuniknionej, batalii prawnej.
Piszemy też do DIS i MF o obowiązku jaki na nich spoczywa i konieczności uzgodnienia warunków płacy i pracy z ZZ. Te Pisma zostaną opublikowane w nadchodzącym tygodniu.
Ponadto w związku z wdrażaniem KAS zwołujemy Zjazd Nadzwyczajny i tam także będziemy się przygotowywać.
Trudno, KAS wchodzi i to się już nie zatrzyma. Musimy obecnie zaklimatyzować się w nowej rzeczywistości.
Generalnie jesteśmy nastawieni na rozwój.
Pokażmy siłę jako środowisko zawodowe.
CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ!