Pytanie do Służby Celnej

Andrik23

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Teraz, na granicy razem z służbą celną pracują nieprzerwanie dodatkowe Służbe Celne. Wcześniej pzyezdzali, ale teraz mają skonsolidowane ze zmianami. Na co to jest? Nie mogą bez nich?Czyli oni nailepei pracyją?
Eszcze pytanie? na granicy pracuje rengen, czy nie jest szkodliwy dla zdrowia?
I na jak wiele kartonuw papierosów mogą zabrac samochód?

Te przemytnik jak nauczysz sie porządnie pisać to może Tobie odpowiem

Teraz, na granicy razem z służbą celną pracują nieprzerwanie dodatkowe Służbe Celne. Wcześniej pzyezdzali, ale teraz mają skonsolidowane ze zmianami. Na co to jest? Nie mogą bez nich?Czyli oni nailepei pracyją?
Eszcze pytanie? na granicy pracuje rengen, czy nie jest szkodliwy dla zdrowia?
I na jak wiele kartonuw papierosów mogą zabrac samochód?

warto zachować

Z tego co widać Tobie raczej nie zaszkodzi :)

To dobrze szto ponimaete))))))
To mam kilka pytan.
Jakie teraz mandaty na granice min i max?
Za ile kartonuw mogut zabrac samohud? Czyli to zalerzy tylko od kerownika?
I jaka est rurznica miendzy zielonym i zwyklym pasewm?

koledzy może włączylibyście się do rozmowy na trochę bardziej ważne dla nas tematy.
wątek jest "fascynujący" ale jałowy.
Podlasie zapewne ma swój głos w sprawie ostatnich wydarzeń w cle.

----------------------------
Celniku !
ZADEKLARUJ SIĘ

Andrik, ja Ci odpowiem, świnia nie będę ;)

Mandaty : od 140zł do 2600zł - zalezy od ilosci papierosów. Skoro jesteś spoza Unii, to w Twoim przypadku, jak bedziesz mial więcej papierosów niż wykroczenie (teraz chyba 550 paczek to granica wykroczenie/przestępstwo), to będziesz miał sprawę karną i albo zapłacisz karę (od 2600zł w górę, zależy od ilości papierosów), albo zajmą Ci samochód na poczet kary.

Samochód możesz też stracić za przemyt papierosów w specjalnie przerobionym samochodzie (np. wycinki progów, dospawane elementy), ale też za przemyt papierosów w zbiorniku paliwa/butli gazowej. To ostatnie działa w IC Olsztyn.

A za przemyt na zielonym pasie mandat / sprawa karna jest z reguły 2x albo 3x większa niz normalnie.

Także życzę Ci powodzenia w Twojej turystycznej karierze. Przyda Ci się na pewno ;)

Andrik, ja Ci odpowiem, świnia nie będę ;)

Mandaty : od 140zł do 2600zł - zalezy od ilosci papierosów. Skoro jesteś spoza Unii, to w Twoim przypadku, jak bedziesz mial więcej papierosów niż wykroczenie (teraz chyba 550 paczek to granica wykroczenie/przestępstwo), to będziesz miał sprawę karną i albo zapłacisz karę (od 2600zł w górę, zależy od ilości papierosów), albo zajmą Ci samochód na poczet kary.

Samochód możesz też stracić za przemyt papierosów w specjalnie przerobionym samochodzie (np. wycinki progów, dospawane elementy), ale też za przemyt papierosów w zbiorniku paliwa/butli gazowej. To ostatnie działa w IC Olsztyn.

A za przemyt na zielonym pasie mandat / sprawa karna jest z reguły 2x albo 3x większa niz normalnie.

Także życzę Ci powodzenia w Twojej turystycznej karierze. Przyda Ci się na pewno ;)
Spasibo!!!!
bardzo durze mandaty,naj lepsz z polski cos wiezc.
Cos ostatnio bardzo powoli pracue granica w kuznicy, z сzym to zwionzane?

Jest to zwiazane z tym, że zamiast zwykłych turystów granice przekraczają biznesmeni w passatach b4.

a jak wy morzecie poznac, to przemytnik, czyli zwykly turysta, erzeli on nie edzie na b4?

Ostatnia edycja:
a jak wy morzecie poznac, to przemytnik, czyli zwykly turysta, erzeli on nie edzie na b4?

Jak poznajemy?
1. Głębokie spojrzenie w oczy.
2. Analiza papierkiem lakmusowym.
3. Prześwietlenie rentgenem wszczepionym w prawe oko.
I już wiadomo z kim tańczysz.

Wiem rze pszemytniki bardzo sie bojo na kuznickej granicy,jednego celnika "brudasa".
W ten czas kiedy ego zmiana, granica est wprawie pusta. Сzy on est taki straszny?

Witam!
Czy ktoś mógłby mi pomóc w napisaniu referatu na temat : " Współpraca Służby Celnej ze Strażą graniczną"?
Bardzo zależy mi na tym referacie, bo to w ramach zaliczenia na studiach, a wykładowca zażyczył sobie referat na 10 stron, z bibliografią i przypisami, a nie mam skąd wziąć literatury, by móc napisać.
Bardzo proszę o pomoc. W razie czego proszę pisać na mail-a : ewelajnaboss@o2.pl

Nie ma współpracy. Tyle w temacie.
No chyba, że piszesz o służbach w innym państwie.

Wiem, że nie ma współpracy między służbą celną a graniczną, a referat muszę napisać....
I oczywiście niewiem co mam zrobić:(

SG to największe lewusy nawet do pilnowania porządku w kolejce wzywają policje gdzie SG siedzi w budzie a 2 m obok policja ustawia kolejke na granicy ! to samo jest z pijanymi kierowcami taka spychologia na maxa ale co mamy się dziwić jeśli wop czegoś nie wie to pisze wniosek do służby celnej jeśli białoruś się rugnie do wopa na granicy ten chowa sie do budy i dzwoni po policje ze podróżny na niego krzyczy a jak ruskie czołgami najądą na granice to przekaża broń dla sc i landrowerami spie..... do lasu

Back
Do góry