Panie A. Ciesielski.arturciesielski napisał:3. Czy nie uważa Pan, że np. strona wssc wyraża co najmniej taką samą ilość opinii i jest równie obiektywna? (Nie ma na niej agitacji a komunikaty przekazywane są bez komentarzy chyba, że administrator zaznacza, że wyraża swoje zdanie)
Odnośnie obiektywizmu odpowiem, choć to pytanie nie było do mnie:
Dopóki nie powstał ZZ Celnicy PL admin wssc zamieszczał czasem, informacje na temat np. ZZ z Opola. Odkąd istnieje ZZ Celnicy PL nie znajdujemy tam już żadnych informacji na ten temat z wyjątkiem jednego jedynego newsu.
Tak ważne sprawy dla celników i pracowników SC, jak próba odjęcia przez MF po raz drugi 3% na fundusz nagród i 20% wysługi lat przekazane przez nasz ZZ Celnicy PL nie są publikowane na wssc.
Nie są publikowane żadne inne nasze pisma, a wyłącznie te, które odpowiadają stanowisku wssc. Jak widzę na tej stronie admin woli opublikować inormację o akcji ostrzegawczej w skarbówce niż apel ZZ Celnicy PL o podjęcie działań przez ogół w związku z próbą manipulacji MF.
4. Nie znam i nie wiem ( mówię to z całą odpowiedzialnością) kto tworzy i moderuje witrynę wssc ale czy nie sądzi Pan, iż jest co najmniej tak samo opiniotwórcza jak celnicy.pl?
Za to ja znam dane admina wssc i wiem, że admin ten jest w stałym kontakcie z innymi ZZ i jest ich sympatykiem
6. Każdy ma prawo wypowiadać się gdzie uważa za stosowne, ale czy nie sądzi Pan, że szczególne wyróżnienie jednej witryny a tym samym jednego związku zawodowego, który prawnie z tego co wiem jeszcze nie został umocowany, może rodzić uzasadnione wątpliwości co do Pańskiego obiektywizmu i może stawiać Pana oraz Przewodniczącego Celników w niewątpliwie niekomfortowej pozycji wobec funkcjonariuszy i pracowników?
Nasz Związek został już dawno prawnie umocowany, tj. 04.02.2008r. Prawne uzasadnienie tego znajduje się w dziale "Ważne informacje".
Odnośnie niekomfortowej sytuacji z powodu tego, ze SSC pisze na forum celnicy.pl: Każdy Homo sapiens śledzący naszą działalność i nasze pisma, nigdy nawet tak nie pomyśli, dlatego nie mam o to obaw. Jeżeli Ty nie śledzisz to zacznij, a potem dopiero pisz, byleby nie tego typu herezje
Do Pana Siwego
Szanowny Panie Administratorze!
Czyżby "demokracja bezpośrednia", którą Pan głosi, polegała na bezpośredniej ochronie Szefa SC przed "niewdzięcznymi pytaniami" poprzez bezpośrednie usuwaniu moich postów dotyczących między innymi "algorytmu" Pana bezpośrednich relacji z Szefem SC?
Bardzo proszę jednak uwzględnić, że takie działanie nie przynosi efektów.
Internet jest bowiem instrumentem "demokracji bezpośredniej" i każdy usunięty mój wpis jest kopiowany, zrzucany , pozostają logi, a Pan stawia się w niemiłej pozycji "cenzora" nie dając sobie i innym interlokutorom możliwości nawet werbalnego ataku na mnie i moje wypowiedzi, które i tak ukażą się na innych forach..,
Post był usunięty z powodu bałaganu jaki tworzył Pan w wątku, tzn. pisał Pan nie na temat.
Tutaj możemy dyskutować.
Co do ochrony SSC, odsyłam raz jeszcze pana do pism ZZ Celnicy PL. jeżeli w dalszym ciągu będzie Pan podtrzymywał tego typu herezje, to uznam, ze nie ma z kim dyskutowac, bo to świadczyć będzi etylko o całkowitym wyalienowaniu.
A tak na marginesie:
1. Ilu celników zrzesza się w RSK NSZZ solidarność?
2. Dlaczego tak liczne lokalne struktury NSZZ Solidarność nie mają nic wspólnego z RSK Solidarność i nie chcą wstąpić w Wasze szeregi?
3. Dlaczego często głoszą inne poglądy i przedstawiają odmienne zdanie na ten sam temat?
4. Dlaczego RSK Solidarność głosi nieprawdziwe informacje na temat wykorzystania rezerwy celowej nr 60(trąbicie Państwo w mediach, że celnicy zabieraja skarbowcom 60mln, co jest nieprawdą, gdyż Sejm i Senat usłyszał od przedstawiciela rządu coś zupełnie odmiennego. Pan to wie, gdyż mówiłem to Panu przy Posłach na Komisji FP, gdzie podczas debaty dot. Służby Celnej na PODKOMISJI, agitował Pan temat skarbówki)
5. Kogo Pan reprezentuje i o czyje interesy Pan walczysz: pracowników skarbówki czy funkcjonariuszy i pracowników Służby Celnej?