przepisy

No coz pozostalo tylko ujadanie, cienkie przemytasy.

Coż Marco, wszyscy na forum zgadzaja sie ze jestes zakała społeczenstwa, hanbisz mundur sluzbowy o ile jakis podobny tobie przepuscil ciebie przez psychotesty, nie masz za grosz inteligencji i elokwencji, kto jest cienialem? my czy ty? twoi rodzice gdyby wiedzieli jakie dziecko maja to by sie w grobie polozyli, radze ci zmien nika na jakies innego i staraj sie zeby nikt cie nie poznal leszczu

Mam tylko cichą nadzieję, że piszący te słowa nie jest funkcjonariuszem naszej służby. Jeżeli natomiast jest inaczej, to..., to tylko usiąść i płakać.
Tomaszu a Ty nadal pełen nadziei, toż to UTOPIA. Powinieneś pamiętać, że niepokornego św. Thomasa paskuda Henryk ściął. Ja natomiast mam nadzieję, że Marco nie jest Polo, gdyż cały świat będzie się śmiać z naszego grajdołka.

He .....

Suma sumarum wątek jest o przepisach a ostatnio batalia trwa o Art.138 KC.
Ale czytając ten wątek http://www.celnicy.pl/showthread.php?t=4703 to ręce opadają jak w powiedzonku o psującej się rybie :D:D:

ps
mimo wszystko to i tak ciekawy wątek i dużo ważnej tam informacji
zostało podane.A jak mnie MGK zatrzyma na drodze to można im troszkę
krwi napsuć w imię prawa :D a że rozkręcą to wiadoma rzecz :D i na to rady
miema

Idź Pan spać Panie Kodi.

Panie Kodi co to jest art. 138 KC? Kodeksu Celnego?, Kodeksu Cywilnego?, kontrolera celnego? Jeśli myśli Pan o mandatach to art 138 KKS czyli Kodeks karny skarbowy. Wracając do rybki to waniajet ona niezależnie od łba czy do d... strony.:D

Panie Kodi co to jest art. 138 KC? Kodeksu Celnego?, Kodeksu Cywilnego?, kontrolera celnego? Jeśli myśli Pan o mandatach to art 138 KKS czyli Kodeks karny skarbowy. Wracając do rybki to waniajet ona niezależnie od łba czy do d... strony.:D

KKS oczywiście.Ale od łba szybciej :D a sugestia przytoczonego linka jest taka że MF-ie sami nie wiedzą czego chcą a na dole to jak J.Owsiak krzyczy "Róbta Co Chceta"

Ostatnia edycja:
Tomaszu a Ty nadal pełen nadziei, toż to UTOPIA. Powinieneś pamiętać, że niepokornego św. Thomasa paskuda Henryk ściął. Ja natomiast mam nadzieję, że Marco nie jest Polo, gdyż cały świat będzie się śmiać z naszego grajdołka.

:) z całą odpowiedzialnością stwierdzam, że kiedyś do cła przyjmowano ludzi z większymi predyspozycjami nie mówiąc już o kulturze. twierdzę, że kiedyś byliśmy szlachtą ( w dobrym tego słowa znaczeniu) wśród mundurówek. teraz nasz obraz psują ci, którzy zaliczyli jakiś tam test i przeszli (sic!) krótkie, teoretyczne szkolenie:) albo dostali się w inny dziwny sposób do służby (?). po siedemnastu latch tyry na miedzy, przeniosłem się do jednego z urzędów, bo krew mnie zalewała pracując (na szczęście dotyczy to mniejszości) z "ambitną" (dotyczy również S.G.) młodzieżą i mogło to grozić poważnym uszczerbkiem na zdrowiu wymienionych, a co za tym idzie pozbawieniem mojej rodziny chleba. tak więc cudownie odpoczywam (psychicznie) i klepię decyzję za decyzją z uśmiechem na twarzy. radochę gaszą tylko informacje o "wyczynach" naszych kolegów na granicy lub przegięcia ze strony podróżnych. no cóż, ale taka to psia służba.

pozdrowienia dla wszystkich z obu stron barykady

:) z całą odpowiedzialnością stwierdzam, że kiedyś do cła przyjmowano ludzi z większymi predyspozycjami nie mówiąc już o kulturze. twierdzę, że kiedyś byliśmy szlachtą ( w dobrym tego słowa znaczeniu) wśród mundurówek. teraz nasz obraz psują ci, którzy zaliczyli jakiś tam test i przeszli (sic!) krótkie, teoretyczne szkolenie:) albo dostali się w inny dziwny sposób do służby (?). po siedemnastu latch tyry na miedzy, przeniosłem się do jednego z urzędów, bo krew mnie zalewała pracując (na szczęście dotyczy to mniejszości) z "ambitną" (dotyczy również S.G.) młodzieżą i mogło to grozić poważnym uszczerbkiem na zdrowiu wymienionych, a co za tym idzie pozbawieniem mojej rodziny chleba. tak więc cudownie odpoczywam (psychicznie) i klepię decyzję za decyzją z uśmiechem na twarzy. radochę gaszą tylko informacje o "wyczynach" naszych kolegów na granicy lub przegięcia ze strony podróżnych. no cóż, ale taka to psia służba.

pozdrowienia dla wszystkich z obu stron barykady

A te siedem lat temu to jak się dostałeś może opowiesz swoją historię bo w tamtych czasach było to bardzo trudne bez pleców, a za zasługi nikogo do urzędu nie przenoszą bo ludzie na miedzy pracują z większym stażem od ciebie chcą się przeniesć i jakoś nie mogą

A te siedem lat temu to jak się dostałeś może opowiesz swoją historię bo w tamtych czasach było to bardzo trudne bez pleców, a za zasługi nikogo do urzędu nie przenoszą bo ludzie na miedzy pracują z większym stażem od ciebie chcą się przeniesć i jakoś nie mogą

siedemnastu. najnormalniej w świecie. z łapanki. co do przenosin do urzedu, to sam chyba trzy albo czterokrotnie pisałem prośby o przeniesienie i nastąpiło ono w lutym 2008 roku. co do "zasług", to za największą uważam przepracowanie tylu lat bez zmoczenia tyłka czyt. postępowania:)

t.morus

"do "zasług", to za największą uważam przepracowanie tylu lat bez zmoczenia tyłka"

To zasługuje na pochwałę czyli doczekasz się emerytury.Są tacy co niedoczekają ale to ich sprawa bo używają Super Bluu. A takich powinno się wyrywać jak chwasty z korzeniami w dodatku prześwietlić cały majątek i mówię to z całą odpowiedzialnością ja mróweczka.Dla kryształowych dać tyle kaski aby ich nie kusiło :)

................

Czyli mamy epokę lodowcową na forum:D

Ostatnia edycja:
zamarznięte głowy

Po powrocie z majowego, choć było niezmiernie krótkie, raeal zdaje się jeszcze trudniejszy do zniesienia niż w dzień powszedni. Nadto wydaje mi się, iż nasza dyskusja jest już jałowa. Osoby, które może coś wiedzą i może coś znaczą (szczebel pośredni) mają ogromne kłopoty ze składaniem słów w zdania, jeśli pisana treść odbiega choć trochę od ustalonego wzorca. Jeśli miałeś SK to pewnie zauważyłeś, że większość dokumentów to szablony, nawet notatki służbowe są do siebie podobne. Inicjatywa "gaszona" jest już nawet na tak niskim poziomi więc jak tu wymagać kreatywnego myślenia. Zresztą o czym myśleć może Krowa (to pseudonim artystyczny pewnej wrednej pani)? Tylko o żarciu. :mad:

PS. Thomasie Morus! Pełen szacunek za te siedemnaście wiosen na miedzy. Jest to wynik. Coś o tym wiem. Pozdrawiam :)

...
PS. Thomasie Morus! Pełen szacunek za te siedemnaście wiosen na miedzy. Jest to wynik. Coś o tym wiem. Pozdrawiam :)[/QUOTE]

:) dziękuję i również pozdrawiam :)

Tyle lat na miedzy .............?

Jak w temacie to przy obecnej atmosferze na miedzy (dotyczy OC B. i Gr. na temat Go. nie mam danych) taki wynik jest niemożliwy, a to zasługa pana R. na Gr. i gołębiarza na B. Sposób prosty w dobie kryzysu na czasie skłócić FC między sobą i przy okacji zastraszyć rób tak bo na twoje miejsce jest 10 za bramą (znane powiedzonko szefów).wówczas możma sterować ludzmi jak tylko się chce :D:D:D:D

Jak w temacie to przy obecnej atmosferze na miedzy (dotyczy OC B. i Gr. na temat Go. nie mam danych) taki wynik jest niemożliwy, a to zasługa pana R. na Gr. i gołębiarza na B. Sposób prosty w dobie kryzysu na czasie skłócić FC między sobą i przy okacji zastraszyć rób tak bo na twoje miejsce jest 10 za bramą (znane powiedzonko szefów).wówczas możma sterować ludzmi jak tylko się chce :D:D:D:D

Wynik jest możliwy ..albo jest szefem,albo smaruje szefowi.

Przepisy

O widze sporo odpowiedzi na mój post tylko brak konkretów bo ja tam przemytnikiem nie jestem ale często wracam przez gronowo z kaliningradu jeżdże z fakturkami z firm z polski nieraz nawet ze trzy razy w tygodniu musze obrucić a przez bezledy to ja nie dał bym rady i musze strierdzić że zachowanie niektórych celników jest masakryczne wogule odbiega od jakich kolwiek norm etycznych. Jak już jeżdże tak z dwa lata to można powiedzieć że już sie zna tych wszystkich tam pracujących a oni mimo braku wyników traktują mnie jak przemytnika i na ten przykład na zielonym pasie sie nie pojawie bo juz pare razy spędziłem kilka godzin pod BKSem za wjazd na ten pas nie rozumiem tego ale takie tam panują zasady ale jakie kierownictwo przejścia takie i zasady.

Kolego Cichy. Rozwiązanie twoich problemów jest bardzo proste. Przy każdej wizycie na "hangarze" domagaj się protokołu przeszukania, jak celasy będą się opierały z jego wypisaniem spisuj ich dane i dzwoń na Olsztyn. Przy wizytach na BKS każdorazowo żądaj tegoż protokołu. Za którymś razem, zgłoś wniosek do protokołu w sprawie zatwierdzenia przeszukania. Jednocześnie wykaż w swoim wniosku, że celnicy Ciebie szykanują każdorazowo kierując na hangar (dołącz do wniosku protokoły z wcześniejszych przeszukań). POwinno pomóc. Śmigaj dalej po "zielonym, gdyż to nie jest pas wyłącznie dla Rosjan. Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Kolego Cichy. Rozwiązanie twoich problemów jest bardzo proste. Przy każdej wizycie na "hangarze" domagaj się protokołu przeszukania, jak celasy będą się opierały z jego wypisaniem spisuj ich dane i dzwoń na Olsztyn. Przy wizytach na BKS każdorazowo żądaj tegoż protokołu. Za którymś razem, zgłoś wniosek do protokołu w sprawie zatwierdzenia przeszukania. Jednocześnie wykaż w swoim wniosku, że celnicy Ciebie szykanują każdorazowo kierując na hangar (dołącz do wniosku protokoły z wcześniejszych przeszukań). POwinno pomóc. Śmigaj dalej po "zielonym, gdyż to nie jest pas wyłącznie dla Rosjan. Pozdrawiam.
Dzięki dzięki właśnie teraz mam zamiar zażądać protokołu przy wizycie na BKS jak bende wracał z kliningradu przez Gronowo z miesiąc już tamtendy nie jechałem a podejżewam że jak wjade na zielony to odrazu będzie BKS.

Temat z żądaniem protokołów przeszukania z wizyty na BKS był już niejednokrotnie poruszany i dziwię się, że Wy ciągle jedno i to samo mówicie, a wręcz dajecie się podpuszczać przez różne osoby....
W takim razie mogę tylko życzyć : Powodzenia !

Temat z żądaniem protokołów przeszukania z wizyty na BKS był już niejednokrotnie poruszany i dziwię się, że Wy ciągle jedno i to samo mówicie, a wręcz dajecie się podpuszczać przez różne osoby....

A tak powodzenia to dlaczego w po przeszukaniu FC w czasie wypisywania wszystkich dokumentów zadaje pytanie o usankcjonowanie przeszukania przez proroka w ciągu 7 dni od daty dokonania przeszukania.Jeśli jest się na czysto i non stop zalicza się BKS za kazdym powrotem do Polski po zielonce wówczas jak naj bardziej jest stosowne złozenie skargi do IC na postępowanie FC do tego potrzebne są protokoły przeszukania jako dokument stwierdzający tą czyność. Tutaj tez można złozyć zawiadomienie do prokuratury wyjaśnienie dlaczego non stop (jestem) na BKS-ie pomimo braku jakichkolwiek podejrzeń o próbę przemytu i do tego czas oczekiwania jest tak długi.A tak nawiasem to zielony pas po to aby przyspieszyć odprawę a nie ją wydłużyć tyle tylko ze w OC G. wszyscy polacy z zielonki mają BKS obligatoryjnie to chore :D :D a na OC B. Jeden FC obsługuje dwa pasy czyli ALL Pasport i zielonkę (to nienormalne )

Ostatnia edycja:

Spokojnie kolego Cichy, Celnicy nie mają prawa
odmówić Ci sporządzenia tegoż protokołu, gdyż wizyta na BKS jest zwykłym przeszukaniem na podstawie m.in art.220&3 KPK.

Art. 220. § 1. Przeszukania może dokonać prokurator albo na polecenie sądu lub prokuratora Policja, a w wypadkach wskazanych w ustawie - także inny organ.
§ 2. Postanowienie sądu lub prokuratora należy okazać osobie, u której przeszukanie ma być przeprowadzone.
§ 3. W wypadkach nie cierpiących zwłoki, jeżeli postanowienie sądu lub prokuratora nie mogło zostać wydane, organ dokonujący przeszukania okazuje nakaz kierownika swojej jednostki lub legitymację służbową, a następnie zwraca się niezwłocznie do sądu lub prokuratora o zatwierdzenie przeszukania. Postanowienie sądu lub prokuratora w przedmiocie zatwierdzenia należy doręczyć osobie, u której dokonano przeszukania, w terminie 7 dni od daty czynności na zgłoszone do protokołu żądanie tej osoby. O prawie zgłoszenia żądania należy ją pouczyć

A teraz Szanowne funkcjonariuszki i funkcjonariusze Służby Celnej, może pouczycie Kolegę "Cichego", gdzie On ma wnieść swoje żądanie zatwierdzenia przeszukania (bo przecież ma prawo), skoro nie chcecie mu wystawić protokołu z tegoż przeszukania?
Kolego Cichy, tu masz namiary na IC Olsztyn. W razie problemów z "protokolikiem" dzwoń pod (089) 5397213, 5397050, odbierają całą dobę.

"mec.":)Yzerman pozdrawia

Ostatnia edycja:
Nie chce mi się cytować, dlatego też :
strona 1 - post Kodi 24-03-2009, 01:03

Kodi, jak to co napisałeś wcześniej ma się do obecnych postów ?
Poza tym :
Jeśli jest się na czysto i non stop zalicza się BKS za kazdym powrotem do Polski po zielonce wówczas jak naj bardziej jest stosowne złozenie skargi do IC na postępowanie FC do tego potrzebne są protokoły przeszukania jako dokument stwierdzający tą czyność
Każde skierowanie na BKS, jak i wynik rewizji na BKSie, jest odnotowywane w systemie. Jak chcesz pisać skargę, to nie potrzebujesz żadnych protokołów - pisz śmiało i nic się nie bój. Dyrektor znajdzie wszystko na Twój temat i odpowiednio się do tego ustosunkuje.

Mec. (?) Yzerman

http://celnicy.pl/showthread.php?t=4485&page=10 post mój 04-04-2009, 06:35

I tam jest odnośnik jeszcze do odpowiedzi "Kubusia z mniodkiem"

I dzwońcie jeszcze tutaj :

Wiesz, że ktoś zajmuje się nielegalną działalnością, handluje towarami pirackimi, podrobionymi, alkoholem, papierosami bądź paliwem niewiadomego pochodzenia ?

NIE PRZECHODŹ OBOJĘTNIE - ZADZWOŃ.
Czekamy na Twoją informację przez całą dobę pod bezpłatnym numerem 0800 133 999
oraz pod adresem e-mail dyzurni@ols.mofnet.gov.pl

Ostatnia edycja:
Back
Do góry