Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Pamiętaj, że w tą stronę zawsze a w drugą już nigdy! (no chyba, że w między czasie jakieś przymusowe ucywilnienie)......
chciałbym się przenieść z US do SCS ....
Oprócz wszystkich spraw które tutaj koleżanki i koledzy wymienili z pewnością możesz liczyć na przestrzeni tych kilkudziesięciu lat służby na zmienny klimat polityczny mogący skutkować alokacją, ucywilnieniem ups przepraszam przekształceniem stosunku służbowego, nie złożeniem oferty pracy lub służby mimo ustawowo określonych kryteriów. Nie zapominaj że jesteśmy "umiłowaną służbą rządzących" która nigdy o nas nie zapomina a już w szczególności gdy komuś coś trzeba zabrać lub nie dać. Czy to co piszę to przejaw frustracji? No może trochę ale też podparty praktyką z ostatnich 20 lat a w szczególności z ostatnich 5. O emkach mundurowych nie wspominam bo jest to wielkie osiągnięcie Celnicy.pl po wielu wielu latach walki z różnymi rządami wywalczone na mocy orzeczenia TK.witam wszystkich,
chciałbym się przenieść z US do SCS i chciałbym zapytać się na co dodatkowego można liczyć w SCS poza podstawą, kwartalnymi i 13? Za zbędne odpowiedzi dziękuję
Nie, nie płacimy zusu, ani na granicy na pasie, ani za biurkiemA tak zapytam jeszcze, jeśli człowiek znowu usiadzie zza biurko tyle, że w służbie to mam rozumiem że kwota bazowa tez wynosi te 1800 z groszem i wszystkie zusowskie są odprowadzane tylko ze strony pracodawcy tak?
Dokładnie tak jak piszesz.To jest problem braków kadrowych oraz problem w naborach nowych funkcjonariuszy do służby ( połowa ponoć przeszło odpada na testach psychologicznych, po drodze zawsze jeszcze ileś osób jeszcze odpadnie i powstaje sytuacja, że na jedno miejsce zostaje na rozmowie kwalifikacyjnej ponoć średnio jeden kandydat,więc zbyt dużego wyboru nie ma.
Mówię o jednym z większych miast.
Próbujesz wrócić do służby jako wcześniej ucywilniony funkcjonariusz, któremu blokują przeniesienie na wniosek i dlatego starasz się w naborze z zewnątrz, czy jako zwolniony, chcący powrócić do służby?Dokładnie tak jak piszesz.
To jest mega niesprawiedliwe, że zza US-owego biurka można nagle zostać "operacyjniakiem", a jak chcesz z zewnątrz się dostać do SCS, to masz takie sito, że przetrwają tylko goście pokroju Johna Rambo i do tego z IQ Einsteina.
Ładnie żarło na rekrutacji, myślałem że wrócę bo znam się co nieco na tym gipsie, a tu bęc, psychologiczny polany.
I rok czekania. A następnym razem może na rozmowie ktoś się trafi, co mnie nie lubił.. albo jeden z kilkunastu lekarzy specjalistów uzna, że jednak do czegoś się da przyczepić...jaki to ma sens?? Tym bardziej, że w czynnej służbie jest wielu, delikatnie ujmując, niewystarczająco zdrowych i sprawnych.
To chyba nie ma sensu, są inne formacje i może tam warto się skierować.
Tyle, że lata lecą, a sito wszędzie...
Wygaszony = zwolniony.Próbujesz wrócić do służby jako wcześniej ucywilniony funkcjonariusz, któremu blokują przeniesienie na wniosek i dlatego starasz się w naborze z zewnątrz, czy jako zwolniony, chcący powrócić do służby?
Prawdopodobnie korzystny prawomocny wyrok Sądu Cię przywróci,jeśli masz sprawę sądową w toku. Linia orzecznicza jest po stronie zwolnionych.Wygaszony = zwolniony.
A może miałeś właśnie za wysokie IQ i odpadłeś u psychologa? Myślę, że oni bystrzaków już nie potrzebują, po co robić sobie konkurencję....., że przetrwają tylko goście pokroju Johna Rambo i do tego z IQ Einsteina....
Tacy z wątpliwościami a nie daj Boże słusznymi wątpliwościami od wielu lat zawsze byli, są i będą źle widziani w tej quasi służbie - można tylko robić dwie rzeczy - nie dyskutować i meldować o sukcesach.A może miałeś właśnie za wysokie IQ i odpadłeś u psychologa? Myślę, że oni bystrzaków już nie potrzebują, po co robić sobie konkurencję.
Poza tym mądry zapyta dlaczego ma tak robić jak mu każą albo jako to ma sens? I po co im taki co zadaje pytania..?
Ty jedna mnie rozumiesz A mam opowiedzieć, jak na takim, dziwnym egzaminie kostkami rzucałem, bo nie znałem odpowiedzi, i 5 dostałem, mimo że jestem debilem kompletnym xd Najśmieszniejsze, że wszyscy tak samo ubrani byli, na zielono
Nie wiedziałem, że Kuźnica jest zamknięta, nie podoba mi się takie cykanie. Minister SWiA powinien zamknąć cała granicę z Białorusią, i wzmocnić ochronę granicy i strefy nadgranicznej z Ukrainą i Litwą. Tak mnie uczyli w technikum
Gdybym chciał kogoś istotnego przez granicę przerzucić, to zrobiłbym tumult, a puścił go boczkiem
Jeśli myślisz tylko o dealu, to niewiele doradzę.A tak zapytam jeszcze, jeśli człowiek znowu usiadzie zza biurko tyle, że w służbie to mam rozumiem że kwota bazowa tez wynosi te 1800 z groszem i wszystkie zusowskie są odprowadzane tylko ze strony pracodawcy tak?
Idąc takim tokiem rozumowania to wszyscy powinni w 2017 zacząc od aplikanta. Przypominam że służba celna została wtedy zlikwidowanaDlatego SCS jest traktowana tak jak jest traktowana.
Cała armia "funkcjonariuszy" weszła tylnymi drzwiami. Myślicie, że w MSWiA nie widzą co się u Nas wyprawia?
A tyle razy były prośby - piłeś nie pisz.Idąc takim tokiem rozumowania to wszyscy powinni w 2017 zacząc od aplikanta. Przypominam że służba celna została wtedy zlikwidowana