Protest!!!

apollo

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
MOIM ZDANIEM W CHWILI OBECNEJ POWINNISMY SIE ZJEDNOCZYC I ZROBIC POWTORKE Z 2008 R ZANIM RZAD WPROWADZI KOLEJNE POPRAWKI DO BUDZETU I ZABIORA NAM TALARKI KTORE ZOSTALY NA DNIE NASZEKO WORKA! OKRES WAKACYJNY JEST NAJLEPSZY - RUCH NA GRANICACH WZMOZONY DUZO LUDZI IDZIE NA URLOPY - A POZOSTALI L4 LUB NŻ! SPROBUJMY JESZCZE TEN JEDEN RAZ ALE BEZ ODPUSZCZANIA MAMY WIELKA SILĘ MOŻEMY SPARALIZOWAC CALA POLSKA I MOZE TEZ UE ZAINTERESUJE SIE CO SIE DZIEJE NA JEJ WSCHODNIEJ GRANICY! DO BOJU STARZY I MLODZI RAZEM MOZEMY OSIAGNAC SWOJ CEL!!!:mad::mad::mad:

Dobrze by było, żeby również oddziały kolejowe i SzNP w całości stanęły bo niestety w 2008 r. tak nie było, a przynajmniej w BP.

Ciekawostka !

MOIM ZDANIEM W CHWILI OBECNEJ POWINNISMY SIE ZJEDNOCZYC I ZROBIC POWTORKE Z 2008 R ZANIM RZAD WPROWADZI KOLEJNE POPRAWKI DO BUDZETU I ZABIORA NAM TALARKI KTORE ZOSTALY NA DNIE NASZEKO WORKA! OKRES WAKACYJNY JEST NAJLEPSZY - RUCH NA GRANICACH WZMOZONY DUZO LUDZI IDZIE NA URLOPY - A POZOSTALI L4 LUB NŻ! SPROBUJMY JESZCZE TEN JEDEN RAZ ALE BEZ ODPUSZCZANIA MAMY WIELKA SILĘ MOŻEMY SPARALIZOWAC CALA POLSKA I MOZE TEZ UE ZAINTERESUJE SIE CO SIE DZIEJE NA JEJ WSCHODNIEJ GRANICY! DO BOJU STARZY I MLODZI RAZEM MOZEMY OSIAGNAC SWOJ CEL!!!:mad::mad::mad:

Twoje słowa są chyba "kopiuj/wklej" z CZERWCA ZESZŁEGO ROKU?!
W każdym razie Ktoś napisał BARDZO PODOBNIE! Tamten Czerwiec był niewiarygodnie bliższy "Styczniowi" i co ?!

właśnie

tak. Wschód powinien zacząć a poźniej..... Wszystko jest takie proste. Wystarczy trochę odwagi,dogadania się

Jedyna forma persfazji

Ludzie dosyć mam przyjeżdżania na granicę ludzi z wewnątrz mam dosyć upokorzeń mam dosyć pracy za 1500 teraz pewnie nic nie wyjdzie ale po wakacjach blokada wschodniej granicy jedyna metoda na tą władzę

!

Ludzie dosyć mam przyjeżdżania na granicę ludzi z wewnątrz mam dosyć upokorzeń mam dosyć pracy za 1500 teraz pewnie nic nie wyjdzie ale po wakacjach blokada wschodniej granicy jedyna metoda na tą władzę

Niestety ktoś musi zacząć, a wszyscy oglądamy się na "tych z boku":eek:
Co robimy, kiedy?
Może jak w przypadku pikiety wyznaczmy jakiś termin. :confused:

Hola, hola ...

tak. Wschód powinien zacząć a poźniej..... Wszystko jest takie proste. Wystarczy trochę odwagi,dogadania się

Wschód zaczął w zeszłym roku! Czy nie byłoby honorowym, aby tym razem Wschód odpowiedział na DZIAŁANIE Nas, pozostałych?!
p.s.
sSC ma DWIE narady z kadrą- granica/ wew.
Nurtuje mnie taka niepewność; czy mówi na nich to samo ... ?!

Powatarzajmy jak mantrę wszystkim!

Nie istnieje zło, którego nie można pokonać dobrem, nie istnieje imeprium, które nie może upaść.

Czas na zdecydowane działania celników.
Zmienić można wszystko choćby pod hasłem: służbom mającym zadbać o wpływy na funkcjonowanie Państwa szczególnie w dobie kryzysu, gdy wpływy Państwa należy ratować i należycie ich pilnować nie można obniżać pensji. Paradoksalnie tym służbom należy , poprawić warunki pracy aby przeznaczone na ten cel "miliony" mogły przynieść dodatkowe "miliardy" tracone obecnie z powodu braku motywacji do skutecznego nadzoru wpływów Państwa.
Starałem się to wyrazić na pikiecie. Czy dotarło? Nie wiem!
Obecnym na pikiecie nie mnie to oceniać.
Może potrzeba kogoś z większą charyzmą niż ja. Poprę taką osobę!
Ale póki co nie braknie mi energii i wytrwałości do przekonywania, że oszczędzony na nas "grosz" szczególnie w dobie kryzysu to możliwe niebezpieczeństwa i wielkie straty. Dla budżetu, przedsiębiorców, obywateli.
Można to zmienić - wspólnie: wolą i determinacją załogi.
Bez środków na dopilnowanie budżetu (w tym godziwe wynagrodzenia dla nas) nie zadbamy należycie o wpływy na wynagrodzenia dla całej sfery budżetowej i funkcjonowanie Państwa.
To prawdziwe stwierdzenia (choć oczwysite - nie dostrzegane przez władze) więc śmiało powtarzajmy je wszystkim i bez przerwy aż dotrze i zostanie zrozumiane!
Minister Finansów i Szef Służby Celnej są ślepi i głusi jeśli tego nie widzą. Są nierozważni jeśli tego nie dostrzegają.
Ich pozorne oszczędności wygenerują straty - poprzez brak uszczelnienia wpływów budżetowych i brak ochrony uczciwego przedsiębiorcy przed szarą strefą.
Rządzący - wykażcie wreszcie rozsądek i nie odbierajcie nam możliwości suitecznego działania.
Poprzyjcie nas abyśmy mogli zadbać także o wasze rządowe i poselskie pensje. Pozwólcie nam zabezpieczyć szkoły przed narkotykami, uczciwego przedsiębiorcę przed oszustem. Pozwólcie nam ratować budżet i bezpieczeństwo obwywateli Polski i UE.

http://www.youtube.com/watch?v=Jpz5eD9L4dA

Ostatnia edycja:
Każdy musi "pukać"!!!

Jak sobie wyobrażasz protest SNP w kasynach i innych miejscach stałego nadzoru.Puknij się w łeb!

Chłopie! Tyle lat żyjesz na tym świecie (prawie emerytura?!) i jeszcze nie słyszałeś o powiedzeniu; "nie chcieć, to gorzej niż nie móc" ???
W takim układzie każdy jest w stanie odnaleźć dla siebie jakąś "niemoc"!
"Niemoc" jest z nami !!! Nie róbmy nic, czekajmy jedni na drugich, olejmy innych i siebie samych ~przecież "jakoś" to będzie!

Ralf

Ralfie! Nic nie kumasz!Czy byłeś w kasynie? Jeśli nie,to idź i zobaczysz ,co stanie się z celnikiem,którzy mieli dyżur w godzinach planowanego strajku.Wszyscy idą na bruk,za opuszczenie stanowiska pracy!

Kolego, czym się różni praca w kasynie, stałym nadzorze, oc, uc czy ic?
Niczym!!!
Jeżeli ktoś ma zaplanowaną służbę i zachoruje, to nie stawi się do pracy-co jest oczywiste. Czy leci na bruk??? Jasne, że nie!!!

Pomyśl zanim coś napiszesz, czy aż tak bardzo boisz się o swoje litery, że specjalnie ludzi wprowadzasz w błąd?

Jak nie będzie obsady na stałym nadzorze, to kadra kierownicza, koordynatorzy i przydupasy niech łatają dziury, za to im płacą, a jak ktoś zachoruje, to przecież nie będzie stawiał własnego zdrowia dla dobra "służby".

Castor

Castorze!Głąbie kapuściany! Nie znasz specyfiki pracy w kasynach.Nieobecność pracownika SNP w godzinach od 22.00 do 6.00 jest narażeniem Skarbu Państwa na straty podatku z tytułu osiągania rezultatów gier na stołach i automatach do gier.Niepowiadomienie przełożonych chorego,bo niby jak w nocy-naraża Skarb Państwa na straty-za co odpowiada chorujący,który nie stracił świadomości i mógł wysłać SMS przełożonemu o swojej niemocy.Czytaj Kodeks Karny!

castorze!głąbie kapuściany! Nie znasz specyfiki pracy w kasynach.nieobecność pracownika snp w godzinach od 22.00 do 6.00 jest narażeniem skarbu państwa na straty podatku z tytułu osiągania rezultatów gier na stołach i automatach do gier.niepowiadomienie przełożonych chorego,bo niby jak w nocy-naraża skarb państwa na straty-za co odpowiada chorujący,który nie stracił świadomości i mógł wysłać sms przełożonemu o swojej niemocy.czytaj kodeks karny!

to w czym problem jest? - wysyłaj sms ...

emeryt, co ty pierdoli...?

Kogo straszysz? Funkcjonariuszy z SzNP?
Nikt się na takie kiepskie teksty nie da nabrać.

Choroba nie wybiera, a nie ma konstytucyjnego obowiązku posiadania telefonu:D, a tym bardziej takiego luksusu jak komórkowce:p
są natomiast ustawowe procedury informowania pracodawcy o absencji spowodowanej chorobą i na pewno nie ma tam mowy o przesyłaniu sms-a.

Jeżeli sa stałe nadzory, na których pracuje po jednej osobie na zmianie, to kierownictwo powinno dostać po dupie, gdyż tak nie powinno być, a i tak grypa atakuje wiele jednostek naraz:D.

emeryt?

Podaj zapis prawa dotyczący tego sms-a itd ? :D
Rozbawiłeś mnie do łez.
Idziesz do na nadzór do kasyna a tu Anuszka rozlała olej (słonecznikowy), wpadasz po tramwaj, wprawdzie nie ucina ci głowy ale ręce, nie tracisz przytomności, ale nie puszczasz więc sms-a, trafasz na pogotowie.
Tam prosisz pielęgniarza, żeby nie powiadamiał..... twoich bliskich, że lada chwila możesz ich "opuścić na zawsze" tylko dzwonił do do twojego szefa bo skarb państwa się wali...szef nie odbiera bo akurat jest z kochanką....np. w hotelu przy twoim kasynie...WIĘC TRACISZ PRACĘ!:D
NIE chce emeryt nazywać cie głąbem kapuścianym bo nie istnieje taki głąb nawet w kapuście, który by coś podobnego napisał :)

CAT,Bardzo Celnik,Castor,Artur Ciesielski,

Szanowni zaKŁÓCACZE ,cO UDAŁO SIĘ Wam wskórać u Mistrza Boniego? Otóż nic gnoi Was jak chce i we wszelkich wymiarach.Wobec Mistrzów tej miary miejcie respekt!Wasze dotychczsowe działanie jest ujadaniem psim na miedzy.Jesteście górą wobec głosów sprzeciwu zakłócających funkcjonowanie instytucji cła w kraju.Stawcie czoło Mistrzowi Boniemu,a zyskacie splendor szarych mas celniczych.Zwycięstwo w boju z rządem dać Wam może nieco przewagi nad bojażliwym zachowaniem emerytów.

Back
Do góry