Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Kaszubka i inni Szanowni Forumowicze.
Ja piszę o truizmach i nie należy tego odczytywać jako jakiś mój sygnał. Wiadomo, że najlepiej gdyby środowisko odpowiedziało tu i teraz ale ja absolutnie do tego nie nawołuję.
Najlepiej, ale nie ma ciśnienia. To MF ma gorączkę, o czym świadczą apele kierownictwa.
Sygnału większego jak deklaracja Szefa KAS z 21.11. nie będzie i środowisko odpowiedziało.
Świadczy o tym jedynie pozytywny odbiór braku podpisu pod deklaracją i napływające deklaracje do Związku, na razie pojedyncze, ale zauważalne. Dziękuję Wam, bo to są także jasne sygnały dla MF i wzmacniające mnie, budujące.
Zatem wiemy, że wszyscy widzą próbę ogrania funkcjonariuszy przez MF, bo to jest w sposób jw. wyrażone jednoznacznie.
Czy środowisko odpowie w sposób czynny i kiedy to nie zależy ode mnie ani od nikogo z Was.
Proszę zatem nie nawoływać do tego. To musi być rzeczywisty ruch oddolny i będzie.
Związek zachowa się najlepiej jak można, zgodnie z sugestiami fachowców. Sprawa jest poważna i stawka wysoka. Dlatego bez emocji. To MF ma ciśnienie
Forum powinno zamilknąć w sprawie nawoływania do absencji. To nie jest potrzebne.
Wystarczy iskra, by wszystko stanęło. Może to być w każdej chwili. Może to być poniedziałek, może jeszcze nie. Idą Święta. Spokojnie. Broń atomową środowisko ma wciąż w zanadrzu.
Iskra jest jedna brak likwidacji wymogu 55 w noweli ustawy zaopatrzeniowej i granica stoi od razu i good bay lenin adijos muczaczos asta lawista.
Z racji przebywania na zwolnieniu lekarski, kurowaniu się, policzyłem ile każdej grupie zaszeregowania wzrośnie wynagrodzenie zasadnicze brutto:
1. Młodszy Specjalista SC-S max 2349,59 zł
2. Specjalista SC-S max 2928,26 zł,
3. Starszy Specjalista SC-S max 3548,50 zł,
4. Młodszy Ekspert SC-S max 4125,51 zł,
5. Ekspert SC-S max 4524,59 zł,
6. Starszy Ekspert SC-S max 4822,23 zł,
i teraz do swojego zasadniczego wynagrodzenia brutto dolicz sobie 655 zł, i nagle okazuje się że wg porozumienia będziesz w grupie wyższej. Wierzysz w to??,
Dobrze że Sławek tego nie podpisał i chwała mu za to, wszystkie te zapewnienia Banasia nie są warte funta kłaków. Może ktoś mi powie jakie będzie przeciętne uposażenie miesięczne funkcjonariusza w roku 2019. Czy od stycznia będzie liczone z kwotą 655 zł czy bez tej kwoty, bo według Banasia mają te pieniądze wypłacić do III kwartału ale liczyć mają od stycznia? Jest to bardzo istotne dla tych którzy chcą od stycznia iść na emkę. Wliczą w styczniu do średniej tą podwyżkę czy nie ????
Nie pozostaje nam nic innego jak trzymać linie.
Ręce opadają, jak można być tak krótkowzrocznym
Ech, narzekacie na podwyżkę tymczasem "główny pjoner "S"ukcesu" tłumaczy i objaśnia jaki to everest zdobył:
Pokaż załącznik: 6019
Adam podziwiam że chce Ci się tam produkować.