PROTEST w SC

Forumowicz nie_celnik proszony jest o odrobinę powagi. Zajrzałem na księgę gości na tej stronie. Bez komentarza. I usuwam adres, bo szkoda czasu innych forumowiczów.

Być może już wkrótce znowu będzie miał swoje 5 minut

On już miał swoje pięć minut w historii, a "dwa razy do tej samej wody się nie wchodzi". W 1998r gdy władza liczyła się ze związkami to mozna było wiele wywalczyć. Niestety dołożyli się w Warszawie do uchwalenia tej nieszczęsnej ustawy o SC bez wcześniejszych emerytur, ustawy która więcej złego przynosi celnikom niż pożytku. Na szczęście w Brennej niektórzy w pore zorientowali się i odsuneli go od władzy.

Sławku! Nie daj sie zmanipulować staremu lisowi. Ten Pan trwał przy boku Zbigniewa i wszystko wskazuje na to ze był jego marionetką. Dobrze wiedzą o tym Cieszyniacy. Ten Pan przed sławetną alokacją podpisał haniebne "zasady", a w jej czasie oddawał ludzi bez zmrużenia oka byle swoją skórę uratować. Tacy ludzie już mieli swój czas. Jak się sprawdzili oceń to sam. Pamiętaj tylko ze to z kim współpracujesz nie jest obojętne.

Będzie, będzie - taka jest decyzja Rady Federacji, do wykonania ktorej nie wezwali tylko jej liderzy, choc bylo to ich obowiaykiem - nomen omen Komitet WYKONAWCZY. Najlepiej byłoby aby protest rozpoczął się od razu w całym kraju, dlatego to niestety wciąż wymaga czasu. Stąd nasza zwłoka na Śląsku. Ale spokojnie, czasu wciąż pozostaje wystarczająco dużo na jego zorganizowanie.

Leaderzy FZZSC (czyt: Kabaret KW) maja inne, ważniejsze sprawy sprawy na głowie. Polecam lekturę posta na stronie http://www.wssc.szu.pl/ pt. "Federacja ZZSC nie ustępuje"
Z komunikatu do Organizacji Członkowskich Federacji ZZSC dowiadujemy się, że wykazano w sposób nie budzący wątpliwości brak wymaganych prawem kompetencji do pełnienia funkcji Szefa Służby Celnej Pana Mariana Banasia....

Pan Siwy ma Idee Fix, to sze leczy!
"Mam nadzieje, ze kierownictwo naszych central zwiazkowych nie ograniczy sie do takich dzialan jak zwiazki zawodowe lajace w Ministerstwie Finansow" - pisze pan Siwy. To ja sze pytam, czy pan masz znowu zacme umyslowosci, czy ryba nieswieza byla, czy woda w Odrze zatruta? Ile razy trzeba Panu Siwemu powtarzac, ze zadne centrale zwiazkowe nie istnieja? Pan poczyta wlasne forum. Tam stoi napisane i idzie przeczytac, ze cale te wasze zwiazki to Folta i ona, ta kobieta ma jedna ambicje bywac zapraszana do Pana Ministra. Reszta jej nie interesuje. I jeszcze niech sze Pan Siwy zastanowi dlaczego ta kobieta tak napada na tego biednego Banasia? Ten przynajmniej jakies szkoly skonczyl. Panu sze zdaje, ze sama na to wpadla ta kobieta zawsze przed Panami Ministrami na kolanach? Prawda jak oliwa na wierzch wyplynie i sze dowiemy, kto szul i co bylo grane. Gescheft ist Gescheft. Pan sze pojdzie leczyc na glowe Panie Siwy. Sholom!

Pan Siwy zastanowi dlaczego ta kobieta tak napada na tego biednego Banasia? Ten przynajmniej jakies szkoly skonczyl

Jakie on szkoły skończył? KUL razem z KULegami. Iwona Fołta skończyła prestiżową i renomowaną uczelnię Uniwersytet Jagielloński - Wydział Prawa i Administracji - jedną z dwóch najlepszych w kraju według wszelkich sondaży Polityki, Rzepy i Wprost (UJ i UW). Chłopcze idź sie lepiej pomódl o zdrowie bo o rozum za późno.

Mała pomyłka z tym KULem ale banaś skończył również w latach 1985 - 1988 filozofię na Papieskiej Akademii Teologicznej w Krakowie. :oops: Wiesz taka drobna pomyłka jak z tym jego stażem na stanowisku kierowniczym. Ekspertyzy kancelarii sejmowej mówią co innego, a KULedzy co innego. :wink:

Ty mi sze jawol zle kojarzysz - z slepo poslusznym kundlem.
Jeszli ten Pan Banas to jest mala pomylka, to ta wasza Folta,
to ona jest Wielka Pomylka, bo organizacje czlonkowskie
Federacji mowia co innego, a Folta robi co innego (nic nie robi).
Ja sze tylko domyszlam, ze jakby nie miala silnego poparcia, to by ten Pan
Banas byl jak najbardziej sie nadajacy do calowania w reke i przytakiwania.

Ignorancja 'jawola' jest powalająca. Wsza jest, jak powszechnie wiadomo, pasożytem ludzkim. Pcheł to bym radził 'jawolowi' poszukać w okolicach odbytu :D

To, że Fołta tak bezmyślnie atakuje Banasia, miast robić to co do niej należy, to największy błąd jaki kiedykolwiek popełniła. Działając w ten sposób szkodzi bardzo SC i Federacji. Każdy choć odrobinę rozsądny wie, że ewentualna zmiana na stanowisku SSC nie zmieni nic dla SC, a kierunek "reformy" będzie i tak kontynuowany.
Nie zgodzę się z kol. "grunezollbaum". Centrale zwiazkowe w tym Federacja to organizacja i jest bezwzględnie potrzebna i jest naszym wspólnym dobrem - nie należy Federacji utożsamiać z jej liderami, którzy są tylko tymczasowi. Śląsk do przeprowadzenia protstu nie potrzebuje liderów central związkowych.

Postawię teraz bardzo ryzykowną hipotezę.
Z moich spostrzeżeń wynika, że Iwona Fołta może by i chciała protestu. Nie wiem dokładnie jak Smolińska - wydaje się, że też sprawia takie wrażenie.
Skutecznymi hamulcowymi są jednak niektórzy sekretarze Komitetu Wykonawczego. Ja wskazuję na kolegów z Poznania, Białegostoku i Warszawy - Port Lotniczy. Jak jest w Zrzeszeniu to nie wiem.

Brawo Panie Siwy. Pan sze dalej domyszlaj w tym kierunku, Pan sze tego tropu trzymaj jak pies gonczy. Sze pan zastanow, komu przeszkadza nowy SSC, nie wazne jak on ma na nazwisko? A moze bedzie Pan laskawy postawic wielce ryzykowna teze, ze "KTOS" wykorzystuje patologiczna megalomanie i niezaspokojone ambicjie Folty w wojnie z nowym ukladem wladzy reprezentowanym przez M. Banasia? To ja Panu powiadam tylko tyle i az tyle - przesledz Pan nieoficjalna historie IC Warszawa za ostatnie kilka lat. Stalo w prasie napisane i szlo przeczytac, zadna tajemnica. My stare lisy wiemy, ze jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o Gescheft. Duzy Gescheft Panie Siwy. Dlatego Folta jest pilnowana przez 'Straznikow rewolucji" jak sze Pan slusznie domyslil. Pan sze przyjrzy skladowi KW:
1. Fołta Iwona - Przewodnicząca
2. Gajda Andrzej - V-ce Przewodniczący - rezygnacja
3. Rokicki Wojciech - V-ce Przewodniczący - rezygnacja z dniem 21.08.06 r.
4. Pytlak Arkadiusz - Sekretarz
5. Berezowski Jarosław - Sekretarz
6. Białobłocki Romuald - Sekretarz
7. Rataj Eugeniusz - Sekretarz - rezygnacja

Nie trzeba nic rozmyślać. Każdy widzi jak jest. To jest bardzo czytelne. Ci trzej panowie co "dzielnie wciąż walczą" w KW i nie złożyli rezygnacji, pochodzą właśnie z tych miejscowości, które wymieniłem w poście powyżej.

Back
Do góry