Przepraszam, że nie pisałem na forum, ale wracałem z Woj. Warmińsko - Mazurskiego.
AKCJA OCZYWIŚCIE OD DZISIAJ TRWA DO SKUTKU.
Kadra tego nie wytrzyma, bo swoimi poleceniami, presją na Funkcjonariuszy, odprawiając pobieżnie samodzielnie, ułatwia przemyt i ma tę świadomość.
Proszę wszystkich Funkcjonariuszy o rzetelne wykonywanie obowiązków służbowych. Służymy normalnie.
Pomóżmy mimo obrażania Nas, Ministrowi Finansów, bo budżet jest w kiepskim stanie.
Pomóżmy mimo obrażania Nas Minsitrowi Grasiowi
http://ironicznyanglosas.salon24.pl/415652,niemiecki-ciec-obraza-polskich-celnikow i Premierowi RP, mimo iż wprowadził Nas w błąd i wykrywajmy więcej nieprawidłowości i przemytu.
Pamiętajmy, że przed EURO nasila się przemyt różnych towarów, nie tylko papierosów.
To samo dotyczy sytuacji wewnątrz kraju.
Przestępczość i nieuczciwi przedsiębiorcy nauczyli się już dawno wykorzystywać analizę ryzyka. Minimalizacja przemytu zależy więc głównie od Waszej inicjatywy.
Działajmy, prawdziwa kadra nie wytrzyma długo ułatwiania przemytu.
Nie przejmujmy się przekazami medialnymi i komunikatami z MF, gdyż podlegają odpowiedniej obróbce.
Ps. Brawo Dorohusk, gdyby nie stała presja kadry wykrylibyście z pewnością więcej przemytu w tym dniu.
Szacunek dla WIELKICH FUNKCJONARIUSZY z OC Grzechotki(nie pozwolono mi przywitać się z Wami na pasach odpraw przywozowych) OC Bezledy(kierownik zabronił mi się z Wami nawet przywitać, nie chciałem dopuścić do szarpaniny na pasach w obecności kamer. Zapewniam, że następnym razem przyjdę od razu do Was z pominięciem przełożonego), pozostałe komórki IC Olsztyn.
Dziekuję wszystkim innym zaangażowanym Funkcjonariuszom, a jest Was wielu, o czym jestem informowany.
Ważną rzecz usłyszałem w Braniewie od WIELKICH Funkcjonariuszy z krótkim stażem służby - WALCZYMY O GODNOŚĆ I HONOR FUNKCJONARIUSZY, O DOBRO SŁUŻBY CELNEJ, DOBRO KRAJU I UNII EUROPEJSKIEJ.
DZIĘKUJĘ!!!