Pioter1111
Nowy użytkownik
- Punkty reakcji
- 2
Dobrze, że informacje są przekazywane, super zarzad mamy. Cieszę się, że nie musimy czekać wielu dni na odpowiedź. 
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Rzecz w tym, że inni (MSWiA) przynajmniej mają wybór i mogą sobie wybrać co bardziej im się opłaca. A mi co najwyżej Marcin wypłaci zwrot równoważnika za niewykorzystany przejazd PKP. Wywalczenie mieszkaniówki bez utraty dojazdówki to zadanie związku. Zaczęła się wiosna- będzie cieplej, może kolejna pikieta, ale tym razem własna?
Czas aby każdy wypowiadający się w temacie mieszkaniówki odpowiedział sam sobie co zrobił aby mieszkaniówkę dostać. Czy uczestniczyłem w pikietach organizowanych przez związek CelnicyPL oraz związek SW? Faktycznie, kto otrzymuje zwrot kosztów za dojazd do miejsca służby nie będzie już tracił czasu wolnego na wyjazd do stolicy. Przyszedł czas aby funkcjonariusze OC wewnętrznych, UCS oraz IAS ruszyli swoje 4 litery i zawalczyli o mieszkaniówkę a nie czekać jak ktoś inny o nich zawalczy.Rzecz w tym, że inni (MSWiA) przynajmniej mają wybór i mogą sobie wybrać co bardziej im się opłaca. A mi co najwyżej Marcin wypłaci zwrot równoważnika za niewykorzystany przejazd PKP. Wywalczenie mieszkaniówki bez utraty dojazdówki to zadanie związku. Zaczęła się wiosna- będzie cieplej, może kolejna pikieta, ale tym razem własna?
A przypadkiem to nie ZZ powienien być głosem funkcjonariuszy? Poza organizacją manifestacji i pisaniem pism co ZZ faktycznie zrobił w temacie mieszkaniówki?Czas aby każdy wypowiadający się w temacie mieszkaniówki odpowiedział sam sobie co zrobił aby mieszkaniówkę dostać. Czy uczestniczyłem w pikietach organizowanych przez związek CelnicyPL oraz związek SW? Faktycznie, kto otrzymuje zwrot kosztów za dojazd do miejsca służby nie będzie już tracił czasu wolnego na wyjazd do stolicy. Przyszedł czas aby funkcjonariusze OC wewnętrznych, UCS oraz IAS ruszyli swoje 4 litery i zawalczyli o mieszkaniówkę a nie czekać jak ktoś inny o nich zawalczy.
To i tak dużo!Co dalej?Nic dalej!Niepokój wystarczy,,Zarząd Główny Związku Zawodowego Celnicy PL z najwyższym niepokojem i sprzeciwem przyjmuje odpowiedź Szefa Krajowej Administracji Skarbowej ..."
Ok, i co dalej?
ruszyć 4 litery i zawalczyć” ! Ci wymienieni … jest ich tak mało, że nawet gdyby wszyscy wystąpili o urlop w dniu pikiety …….no właśnie. Po pierwsze szef spojrzy na grafik i urlopu nie udzieli. Poza tym tacy jak np. Ci nieszczęśnicy w „Grupach Realizacji” (kiedyś Grupy Mobilne obecnie Działy Realizacji). Im się grafik zmienia……znacie kalejdoskop? Patrzycie w okular obracacie o kilka stopni kątowych i widzicie zupełnie inny układ kolorowych płytek. Z grafikiem w realizacji jest identycznie, dzisiaj się dowiadujesz, że następna służba nie jest pojutrze jak w grafiku tylko jutro. Jeszcze częściej jest tak, że dzisiaj nie pójdziesz do domu po skończonej wg grafiku służbie np. o godz. 18:00 tylko na 2-3 godziny przed jej zakończeniem otrzymujesz polecenie przeprowadzenia następnych czynności trwających do dnia następnego. Żadne planowanie nie wchodzi w grę a w trakcie takich działań z dala od siedziby jednostki nie zadzwonisz szefowi, że bierzesz z miejsca czynności jeden z samochodów i wracasz bo za kilka godzin musisz być tam gdzie zamierzałeś ( w naszym przypadku na pikiecie).Czas aby każdy wypowiadający się w temacie mieszkaniówki odpowiedział sam sobie co zrobił aby mieszkaniówkę dostać. Czy uczestniczyłem w pikietach organizowanych przez związek CelnicyPL oraz związek SW? Faktycznie, kto otrzymuje zwrot kosztów za dojazd do miejsca służby nie będzie już tracił czasu wolnego na wyjazd do stolicy. Przyszedł czas aby funkcjonariusze OC wewnętrznych, UCS oraz IAS ruszyli swoje 4 litery i zawalczyli o mieszkaniówkę a nie czekać jak ktoś inny o nich zawalczy.