Witam.
W związku z brakiem odpowiedzi ze strony Prezydium ZG na moje propozycje działań koniecznych do podjęcia, przesłałem do Przewodniczącej Jolanty Haron wniosek o pilne poddanie pod głosowanie uchwały w której będzie wskazane, iż ZZ Celnicy PL podejmuje decyzję o organizacji pikiety w Warszawie w dniu 09.09.2025 r. w związku z brakiem realizacji przez Ministra Finansów postulatu objęcia funkcjonariuszy Służby Celno-Skarbowej dodatkami mieszkaniowymi na wzór dodatków mieszkaniowych przysługującym żołnierzom Wojska Polskiego oraz brakiem realizacji postulatu wprowadzenia Uchwały modernizacyjnej dla KAS na kolejne lata.
Wskazałem również, że pikieta w dniu 09.09.2025 r. powinna być przeprowadzona wspólnie z funkcjonariuszami Służby Więziennej
i pracownikami więziennictwa, którzy w tym dniu będą manifestować w Warszawie.
Niech zdecyduje większość w demokratycznym, jawnym głosowaniu przeprowadzonym w ramach Zarządu Głównego.
Każdy członek Zarządu Głównego musi rozstrzygnąć w swoim sumieniu czy chce działać na rzecz Naszego środowiska zawodowego czy chce być bierny.
Wszyscy członkowie Związku mają prawo wiedzieć jakie postawy przyjmują poszczególni członkowie ZG i mają prawo ocenić te postawy i osoby przyjmujące te postawy.
Mam nadzieję, że od tej pory więcej osób będących w ZG będzie chciała być obecna na forum, aby informować członków związku o swoich poglądach na ważne dla środowiska zawodowego kwestiach i o swoich działaniach.
Pozdrawiam
Krzysztof Skibiński