Niestety środowisko nie potrafi się zebrać na manifestacje .Wolimy czekać to czekamy...A po wyborach, jak ktoś w innym wątku napisał, powiedzą: "nie mamy Pana płaszcza i co nam Pan zrobisz?"
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Niestety środowisko nie potrafi się zebrać na manifestacje .Wolimy czekać to czekamy...A po wyborach, jak ktoś w innym wątku napisał, powiedzą: "nie mamy Pana płaszcza i co nam Pan zrobisz?"
Bzdura! Nie gadaj głupot, nikt od dawna nie organizował takich akcji więc bardzo proszę nie wymyślaj. Akurat środowisko jest wyjątkowo gotowe, to nie są małe pieniądze. Potrzebna jest jedynie organizacja i wsparcie związku.Niestety środowisko nie potrafi się zebrać na manifestacje .Wolimy czekać to czekamy...
Bzdura! Środowisko nie jest na nic gotowe.Bzdura! Nie gadaj głupot, nikt od dawna nie organizował takich akcji więc bardzo proszę nie wymyślaj. Akurat środowisko jest wyjątkowo gotowe, to nie są małe pieniądze. Potrzebna jest jedynie organizacja i wsparcie związku.
Bzdura! Środowisko nie jest na nic gotowe.
...
Mam wrażenie, że pełnimy służbę w zupełnie różnych instytucjach. Jeśli trzeba jeszcze ludziom tłumaczyć czym jest dodatek mieszkaniowy, to w Twojej jednostce jest już naprawdę tragicznie. Pocieszę Cię, że nie wszędzie tak jest.Bzdura! Środowisko nie jest na nic gotowe.
Związki (nie tylko ten, nasz branżowy, ale także inne) jakoś średnio do czegokolwiek nawołują, średnio o czymkolwiek informują. Ludzie nawet nie wiedzą o co chodzi w dodatku mieszkaniowym. Kilkanaście razy musiałem to tłumaczyć jak krowie na miedzy, każdemu z osobna.
Władzy, od kierownika oddziału wzwyż, na tym nie zależy. Albo inaczej, może i zależy ale stołek to stołek, więc trzymają linię idącą z góry.
Starzy zarabiają na tyle dobrze, i mają na tyle dobre stanowiska... że też nie są skorzy do walki po raz kolejny za młodych, którzy dużo szybciej awansują i bardzo szybko mają to co starzy. Młodzi, z kolei nie chcą walczyć za starych - wg nich tłustych kotów, bo te koty mogą mieć jeszcze więcej za ich walkę. Albo, po prostu boją się, bo i tak się zdarza.
O średnich nikt nie dba. Bo dla starych są młodzi a dla młodych starzy.
Przepraszam za defetyzm, ale tak to widzę. Dlatego coraz rzadziej się tutaj udzielam, chociaż czytam to forum.
To nie jest defetyzm tylko fakt.Bzdura! Środowisko nie jest na nic gotowe.
Związki (nie tylko ten, nasz branżowy, ale także inne) jakoś średnio do czegokolwiek nawołują, średnio o czymkolwiek informują. Ludzie nawet nie wiedzą o co chodzi w dodatku mieszkaniowym. Kilkanaście razy musiałem to tłumaczyć jak krowie na miedzy, każdemu z osobna.
Władzy, od kierownika oddziału wzwyż, na tym nie zależy. Albo inaczej, może i zależy ale stołek to stołek, więc trzymają linię idącą z góry.
Starzy zarabiają na tyle dobrze, i mają na tyle dobre stanowiska... że też nie są skorzy do walki po raz kolejny za młodych, którzy dużo szybciej awansują i bardzo szybko mają to co starzy. Młodzi, z kolei nie chcą walczyć za starych - wg nich tłustych kotów, bo te koty mogą mieć jeszcze więcej za ich walkę. Albo, po prostu boją się, bo i tak się zdarza.
O średnich nikt nie dba. Bo dla starych są młodzi a dla młodych starzy.
Przepraszam za defetyzm, ale tak to widzę. Dlatego coraz rzadziej się tutaj udzielam, chociaż czytam to forum.
Powyższe głosy świadczą, że Związek nie spełnia oczekiwań członków. ...
Żeby nie było - bycie we władzach Związku to nie jest miód oj nie.... Widzę chęć działania u ZOI WRO ale sam nic nie zrobi. Powtórzę - jak zobaczyłem czym u mnie zaprzątnięty jest Nasz Związek to.......ręce mi opadły. Byłem w Celnicy.pl od samego początku od jego zarania pod postacią Wolnej Strony Służby Celnej... Uczestniczyłem czynnie we wszystkich protestach na zachodzie na wschodzie i wewnątrz kraju w protestach w Warszawie... ale gdy zobaczyłem co aktualnie zaprząta głowy związku tu gdzie jestem.......w pierwszej drugiej i trzeciej chwili NIE MOGŁEM W TO UWIERZYĆ !!!!! Ręce mi opadły a to delikatnie napisane.....ja stary weteran WSZYSTKICH BEZ WYJĄTKU PROTESTÓW jak napisałem byłem w związku.....