Niewątpliwie Lordzie jesteś bardzo inteligentnym człowiekiem może zatem wsparłbyś ludzi z "władz" związku konkretnym działaniem np. "zorganizowałem" 10, 20, 100 ludzi gotowych na to i to lub radą (mailem.lub telefonicznie nie na forum) jak mają osiągnąć zakładany cel. O ile już tego nie robisz nie znamy się a to co piszę nie jest w żaden sposób uszczypliwe w stosunku do Ciebie raczej to próba wykorzystania potencjału człowieka, dla którego dobro służby jest ważne.
Kilkunastu takich i rezultat będzie.
Bo co ( tzn wywalczyć modernizację mieszkanówkę, ucywilnienie ) mają zrobić wiedzą na 100%, to wie nawet aspirant, który bał się złożyć podpis (o czym inny kolega wyżej) chociaż będzie udawał, że nie wie i o niczym nie słyszał a nawet jak usłyszy to powie, że słyszał ake niewyraźne - ja też takich zam niestety.
Zakładam, że jednak Pani przewodnicząca i jej zastępcy chcieliby aby rząd spełnił postulaty wynikające ze sporów zbiorowych.
Chodzi mi o to że krytyka dla samej krytyki nic nie daje może tylko zaszkodzić.
np.
Mogli wcześniej zareagować, mogli inaczej zareagować niż tylko napisać pismo (czyli jak dokonać samopodpalenia czy jak????).
W sumie pewnie mogli coś lepiej zawsze można. Kolega, który w każdym poście o tym wspomina też mógł sam coś zrobić lub wystąpić do zarządu o podjęcie tematu wcześniej lub inaczej. Prawdopodobnie nie wystąpił i nic nie zrobił.
Co do komunikacji pełna zgoda powinna być jak najlepiej rozwinięta. Tylko w obecnym stanie na 10 dni przed rozmowami jakich informacji oczekujesz ? Jak się przygotowują do rozmów czy jakich ???? Prawdę mówiąc od kiedy zablokowałem jedną z forumowiczek, która co 2 dzień rządała informacji z dokładnością do 4 godzin kiedy związek załatwi ucywilnienie, nie widzę żeby postulaty środowiska na forum pozostawały bez odpowiedzi.
Pisała tu wcześniej zoi wro że organizacją imprez zajmują się emeryci ( a nawet jak czynni funkcjonariusze to bez różnicy). Skoro komuś się chce to robić i ktoś z tego korzysta to po co cały czas się tego czepiać. Są w związku młodzi i nie tylko ludzie dla których jest to bardzo istotne.
Ps
Odpowiadając na ewentualny zarzut ja kilka lat próbowałem organizować ludzi itd z marnym rezultatem zwyczajnie się do tego nie nadaję cóż nie każdy ma to coś żeby porwać tłumy nawet niestety małe grupy ( miałem o sobie

lepsze zdanie jednak zderzenie z rzeczywistością było bardzo brutalne).