Protest - dodatek mieszkaniowy

Nie ma się co kłócić, tylko trzeba działać. Pisać po grupach na Fb, wśród znajomych na innych przejściach czy w innych komórkach i działać, jeśli ktoś ma inne spojrzenie, okey - ale coś należy ustalić czy to ma być ten 17.03 czy inna data - należy ustalić termin i nagłośnić sprawę!

Kolego "adrzar" Granica, granica, granica zawsze granica. A ile tej granicy teraz mamy? To nie te lata jak kolejka TIRów była od Poznanie do Berlina. Granica zrobi u siebie i my zrobimy u siebie. Teraz mamy dużo: "mobilnych" poruszających się oznakowanymi pojazdami - to je oflagować. Mamy dużo "kontrolerów rynku" , "dochodzeniowców", są "oddziałowcy" z wewnętrznych OC. Ludzi trzeba zaangażować i wytłumaczyć że nie możemy być tylko "Służbą do bicia". W 6 dni nie zorganizujemy protestu w Warszawie (chociaż kto wie ). Trzeba zacząć, ruszyć ten pierwszy kamyczek.

Fantastycznie podkreślasz swój wysoki iloraz (indolencji ?!) ...

ps
pewnie nie wiesz co oznacza to słowo - tłumaczę - niezaradność, bezsilność ...
:LOL:
Szkoda, że o @soldat tak nie powiesz. Ale możecie sobie nadal lizać pewne części ciała, mnie to nie rusza. Mimo wszystko wolałem jak udawałeś, że mnie nie czytasz.

Zamiast skupiać się na różnych wycieczkach osobistych, łapaniem za słówka, sporami, itd. skupmy się na „akcji edukacyjnej” dla naszych koleżanek i kolegów. Wskażmy im, o co idzie gra i w jaki sposób. Ja już wiem, że 17 odpoczywam. Nie pełnię służby na wschodniej granicy, jednak mam nadzieję, że moja nieobecność zostanie zauważona - ziarnko do ziarnka, niech nas będzie jak najwięcej ziarenek.

Zamiast skupiać się na różnych wycieczkach osobistych, łapaniem za słówka, sporami, itd. skupmy się na „akcji edukacyjnej” dla naszych koleżanek i kolegów. Wskażmy im, o co idzie gra i w jaki sposób. Ja już wiem, że 17 odpoczywam. ...

Oby Nas takich jak najwięcej ...

APEL DO FUNKCJONARIUSZY SŁUŻBY CELNO - SKARBOWEJ i CZŁONKÓW SŁUŻBY CYWILNEJ
Funkcjonariusze Służby Celno – Skarbowej,
są takie momenty, jest taki czas, że TRZEBA SIĘ ZAANGAŻOWAĆ SIĘ I DAĆ WYRAZ, POTWIERDZIĆ, że Tobie też zależy.
Mowa o świadczeniach MIESZKANIOWYCH.
Bezapelacyjnie, obecny Rząd, jak i Szef KAS (który jest cywilem) ignorują nasze postulaty o równe traktowanie służb mundurowych w tym zakresie.
To nas nie dziwi, bo nie ma takiej służby mundurowej, na czele której stoją cywile!!!
Świat jest tak zorganizowany, że o swoje trzeba walczyć SAMODZIELNIE.
NIKT ZA NAS NIE WYWALCZY DODATKÓW MIESZKANIOWYCH. Dodatków, które pozwolą godnie żyć, a nie jak w obozie dla uchodźców – w trakcie przeniesienia o kilkaset kilometrów od domu.
O emerytury mundurowe walczyliśmy 20 lat, zaczynając z garstką ludzi w związku (300-500 osób), teraz ZNÓW potrzebujemy WASZEGO POPARCIA.
POTRZEBUJEMY WAS, ABY WASZEGO POPRACIE MIAŁO ODBICIE W LICZEBNOŚCI NASZEGO ZWIĄZKU.
Jesteśmy skuteczni, Wy jesteście skuteczni, Wasz głos się liczy. Tylko WASZ głos.
Jak MF liczy głosy? Liczebnością Związku. Pokażcie, jaką siłą dysponujemy, bo tylko siła i pomysł liczy się w tym świecie.
Apelujemy, zapisujcie się do naszego związku, POKAŻMY SIŁĘ i POKAŻMY, że jesteśmy zdeterminowani jak w 2008 r.
NIE MA ZGODY NA DYSKRYMINOWANIE SŁUŻBY CELNO – SKARBOWEJ. Jeśli ktoś ma nadzieję, że wola walki w nas wygasła TO MY ODPOWIADAMY - TO PŁONNE NADZIEJE.
Pomimo ciosów, jakie otrzymała ta służba w maju 2017 r., NIE PODDAJEMY SIĘ I CHCEMY SILNEJ I PROFESJONALNEJ SŁUŻBY.
NADAL BĘDZIEMY DBAĆ O ZDROWIE I BEZPIECZEŃSTWO OBYWATELI - NADAL BĘDZIEMY ŚCIGAĆ Przestępców, KTÓRZY ZARABIAJĄ KROCIE NA NIEPŁACENIU CŁA I PODATKÓW i CHRONIĆ NASZE DZIECI OD HAZARDU I NAROTYKÓW – i nikt nam w tym nie przeszkodzi – nawet Ci, którzy chcą naszą rolę w służbie Państwa zmarginalizować.
Zapisz się do naszego ZZ https://celnicy.sorga.pl/rekrutacja?r=Czlonkowie i podaj apel dalej - MAMY TEN SAM CEL I RAZEM GO OSIĄGNIEMY.
CZŁONKOWIE SŁUŻBY CYWILNEJ
- nasz mariaż z 2017 r. powoduje, że musimy być razem i musimy być solidarni. Razem wywalczymy i świadczenia mieszkaniowe dla FSCS i podwyżki dla Cywili w kolejnej uchwale modernizacyjnej.
Nie patrz na to co mają FSCS, patrz na to co Ty otrzymasz dzięki temu .
Tutaj nie chodzi o rywalizację, tutaj chodzi o nasze godne zarobki, bo dzięki nam wpływy budżetowe to 78 %.
Zaufajcie nam, wiemy jak walczyć i mamy świadomość, że siła rażenia jest po stronie FSCS /sorry , ale macie tego świadomość, bez żadnej ujmy dla Was/ i damy radę, ale bądźcie obok nas i nas wspierajcie.
Przed nami spory zbiorowe. A potem, jeśli SKAS nas zignoruje manifestacje i protesty.
Zapisz się do naszego ZZ https://celnicy.sorga.pl/rekrutacja?r=Czlonkowie i podaj apel dalej - MAMY TEN SAM CEL I RAZEM GO OSIĄGNIEMY.

Attachments

Adrzar zaśmiecasz niepotrzebnie to forum swoją filozofią. Zamiast merytorycznie wypowiedzieć się w kwestii tematu to siejesz g..burzę i niestety każdemu musisz udowodnić jaki to "niemądry" jesteś.... ZZ raczej nie może zapoczątkować protestu wyznaczając konkretnej daty kiedy to stan zdrowia funkcjonariuszy może ulec pogorszeniu czy też będą skrupulatnie wykonywać swoje obowiązki, oddadzą krew itd., musi to być ruch oddolny zapoczątkowany choćby przez najmniejszy OC..wtedy na pewno zarząd oficjalnie poprze..myślę, że wtedy nam też by obiecali te mieszkaniówki tak jak innym gdyż już nie zostało nas dużo.Czas jest dobry też, bo przedwyborczy..na pewno nie na rękę im jakiekolwiek protesty teraz.

Adrzar zaśmiecasz niepotrzebnie to forum swoją filozofią. Zamiast merytorycznie wypowiedzieć się w kwestii tematu to siejesz g..burzę i niestety każdemu musisz udowodnić jaki to "niemądry" jesteś.... ZZ raczej nie może zapoczątkować protestu wyznaczając konkretnej daty kiedy to stan zdrowia funkcjonariuszy może ulec pogorszeniu czy też będą skrupulatnie wykonywać swoje obowiązki, oddadzą krew itd., musi to być ruch oddolny zapoczątkowany choćby przez najmniejszy OC..wtedy na pewno zarząd oficjalnie poprze..myślę, że wtedy nam też by obiecali te mieszkaniówki tak jak innym gdyż już nie zostało nas dużo.Czas jest dobry też, bo przedwyborczy..na pewno nie na rękę im jakiekolwiek protesty teraz.
:LOL:

Adrzar zaśmiecasz niepotrzebnie to forum swoją filozofią. Zamiast merytorycznie wypowiedzieć się w kwestii tematu to siejesz g..burzę i niestety każdemu musisz udowodnić jaki to "niemądry" jesteś.... ZZ raczej nie może zapoczątkować protestu wyznaczając konkretnej daty kiedy to stan zdrowia funkcjonariuszy może ulec pogorszeniu czy też będą skrupulatnie wykonywać swoje obowiązki, oddadzą krew itd., musi to być ruch oddolny zapoczątkowany choćby przez najmniejszy OC..wtedy na pewno zarząd oficjalnie poprze..myślę, że wtedy nam też by obiecali te mieszkaniówki tak jak innym gdyż już nie zostało nas dużo.Czas jest dobry też,
A jak @soldat zaśmieca to nie ma z tym problemu?

No jak widać z wypowiedzi ZOI WRO - rozumiem to tak, ze zarzad teraz nas nie poprze bo zamiar jest inny. Planowane są najpierw spory zbiorowe a dopiero kiedy to zostanie zignorowane to wtedy protesty manify czy inne formy aktywnego przez środowisko nacisku.
Nie bez powodu jest teraz w tym wątku tak brzmiący wpis.
Pytanie kiedy spory zostaną wszczęte, jak długo maja trwać, ile czasu dajemy SKAS czy MF na reakcje, czy to nie wydłuża i nie wycisza środowiska kiedy zawrzało i czy zdążymy przed wyborami skutecznie uzyskać świadczenie...?

No jak widać z wypowiedzi ZOI WRO - rozumiem to tak, ze zarzad teraz nas nie poprze bo zamiar jest inny. Planowane są najpierw spory zbiorowe a dopiero kiedy to zostanie zignorowane to wtedy protesty manify czy inne formy aktywnego przez środowisko nacisku.
Nie bez powodu jest teraz w tym wątku tak brzmiący wpis.
Pytanie kiedy spory zostaną wszczęte, jak długo maja trwać, ile czasu dajemy SKAS czy MF na reakcje, czy to nie wydłuża i nie wycisza środowiska kiedy zawrzało i czy zdążymy przed wyborami skutecznie uzyskać świadczenie...?
🤐 https://celnicy.pl/threads/protest-dodatek-mieszkaniowy.19154/post-253341 🤐

Back
Do góry