Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
polecam pismo w tej materii Federacji ZZSC z dnia 09,03.2010r. kierowane do SSC i DIC (w zakładce Komunikaty KW FZZSC)
Moim zdaniem skoro w przepisach szczególnych nie ma określonego terminu na załatwienie sprawy obowiązuje miesięczny termin z k.p.a. Jeżeli się mylę niech mnie ktoś poprawi. Oczywiście mój wniosek złożony w dniu 05.01.2010 r. nie został do dziś rozpatrzony, nie dostałem również zawiadomienia o nowym terminie załatwienia sprawy z podaniem powodu opóźnienia, nie dostałem także decyzji odmownej. Wychodzę w takim razie z założenia, iż jeżeli pieniądze nie zostały wypłacone w ciągu miesiąca to od 6 lutego należą mi się odsetki ustawowe. Po raz kolejny prośba, żeby mnie ktoś naprostował, jeżeli mój tok rozumowania jest błędny.No dobrze. Rozumię powyższy wpis tak, że jeśli nawet ktoś nie złożył wniosku przed wejściem nowego rozporządzenia będzie mógł walczyć o wypłatę w wyższej kwocie niż 238 zł.
Ale wiele osób złożyło wnioski juz w styczniu i dyrektorzy ani nie wypłacili pieniedzy ani nie dali odpowiedzi. Czy nie obowiazuja tu żadne terminy? Czy czas złożenia wniosku nie jest tu dodatkowym argumentem?
polecam Grecję :] w związku z kryzysem ma być trochę taniej - ale co to jest ;] przecież stać nas - takie dopłaty przecież dostajemyno i jest! mam na koncie 195 złotych netto na osobę. Wniosek złożyłem na początku stycznia...
Teraz znów, jak co roku, czeka mnie kłótnia z kobitą o to, którego biura podróży katalog przeglądamy jako pierwszy...