Praca w ,,Służbie Celnej''!!!

A czy ktoś wie kiedy piekło zamarznie?
Najprawdopodobniej trzeba z tym naborem poczekaćm, bo póki nic się nie wyjaśni z podwyżkami to przynajmniej w moim mniemaniu nici z nowego naborum, gdyż Dyrekcja będzie zbyt zajęta jak by tu sobie jak najwięcej uszczknąć z puli podwyżkowej. Ale studiuj uważnie strone www IC Biała Podlaska to może coś zobaczysz:D

a przy okazji, może ktośz najnowszego naboru by się odezwał na forum jak mu się pracuje w SC, przy naborze forum huczało a teraz już jakoś cicho. słyszałem plotki że niektórzy po kilku służbach na pasach już chcą rezygnować. Jak tam na Dorohusku, starsi Was wdrażają?

Z tego co widzę a jestem często to są mocno podnieceni ,klepią mandaty za 26 sztuk paczek ,żenada

Myślę ,ze kilka miechów na terminalu i nauczą się od kolegów ,ze nie ma co się podniecać .
Sam byłem świadkiem jak długostażowa celniczka ,stałem jako pierwszy do odprawy ,dłubie ziarka w budzie przez 40 minut .
Nie rozumiem jednego ,nie pasuję Ci praca to po co tam siedzisz ?

Pozdrawiam

Pierdzielenie! O co chodzi z tym 26 paczek? Ziarka słonecznika czy jakieś inne? Jak tak się popatrzy to widzę , że główny problem jest w osobowym w przywozie?! A tak po drugiej stronie ? Tam nie ma problema! Wszystko sprawnie działa. A może w osobowym też sprawnie działa? i tylko kilku nauczyć jak się z ziarkami " bunkrować" aby nie rozjuszać "podróżnych"? I kierownictwa? Chyba łyknę czerwoną tabletkę !

Panie dariuszum(y)t(niku) nie podniecaj się również tymi 26 paczkami bo wnioskując z Twojej wypowiedzi, znasz to chyba z własnej autopsji. Szkoda że nie zaznaczyłeś jeszcze, że musisz teraz zasilić budżet państwa 120 złotową darowizną.
Osobiście nie podniecam się takimi ilościami, gdyż uważam że do 30 paczek brakuje jeszcze 4 i te właśnie 4 bardziej podniecają niż te 26:d. A słonecznik i jego ziarno jest jak najbardziej zdrowe dla organizmu i stanowi bardzo ważny suplement diety wegetariańskiej, więc bym nie przeszkadzał na drugi raz przy posiłku, bo Polak jak głodny to zły.....
Pozdrawiam wszystkich po jednej i drugiej stronie "barykady".

Czy ktoś wie czy długo trzeba czekać o kolejny nabór do IC w Białej Podlaskiej?
A czy ty musisz raz w tygodni utworzyć nowy wątek z pytaniem kiedy będzie nabór???
Nie rozumiem co z tobą nie tak Pisza ci ludzie żeby śledzić stronę, bo tam będzie informacja. Liczysz może że Dyrektor Izby da na forum pierwsza informacje o naborze czy co.??

Panie dariuszum(y)t(niku) nie podniecaj się również tymi 26 paczkami bo wnioskując z Twojej wypowiedzi, znasz to chyba z własnej autopsji. Szkoda że nie zaznaczyłeś jeszcze, że musisz teraz zasilić budżet państwa 120 złotową darowizną.
Osobiście nie podniecam się takimi ilościami, gdyż uważam że do 30 paczek brakuje jeszcze 4 i te właśnie 4 bardziej podniecają niż te 26:d. A słonecznik i jego ziarno jest jak najbardziej zdrowe dla organizmu i stanowi bardzo ważny suplement diety wegetariańskiej, więc bym nie przeszkadzał na drugi raz przy posiłku, bo Polak jak głodny to zły.....
Pozdrawiam wszystkich po jednej i drugiej stronie "barykady".

Po prostu Darku ,nie podniecam sie ale czasem szlak mnie trafia jak widze kretyna celnika ,często jeżdzę bo mam firmę współpracującą z Ukraińcami i widzę co sie dzieje .
Wina jest obopólna ,nie ma co sie podniecać ,ale ja to widzę z perspektywy podróżnika i jak mam przed oczyma kretyna klepiącego w klawiaturę 1 palcem to nie świadczy to chyba dobrze o naszej służbie celnej .

Pozdrawiam WSZYSTKICH po obu stronach

To ciekawe "mytniku" co wypisujesz! "Podróżnik" hahahahaha pękam ze śmiechu. Myślę, że jak byłbyś tym kim mówisz to co by Cię ruszał jakiś tam celnik "kretyn" Ale jak to mówią: "swój swojego zawsze pozna" Pozdrawiam ale tylko jedną stronę!

Nie zazdroszczę Twoim "biznesowym" partnerom. Widzę, że nerwy ponoszą:) Ja? nie pracuję na tym przejściu ani na żadnym innym. Nie pozdrawiam Cię Serdecznie

Panie Darku widzę, że bluzganiem się nawzajem sprawy się nie załatwi. Lata pracy nauczyły nas wielu niechęci do siebie nawzajem. W krajobraz przejścia granicznego są wpisane kolejki i ludzie psioczący jeden na drugiego w zależności, po której "barykady" kto się znajduje. Trzeba wziąć pod uwagę (piszę subiektywnie jako funcjonariusz celny ) fakt, jak rozumiemy słowo turysta. Czy to jest turystyka spowodowana biznesem jak np. Pana, czy turystyka "biznesowa". I właśnie przez tych "biznesmenów" są kolejki i dodatkowe dodawanie pracy celnikom i musi Pan swoje odczekać. Właśnie ci "importerzy wyrobów akcyzowych" i amatorzy łatwego zysku powodują to, że fc tracą zaufanie do wszystkich podróżnych i niejednokrotnie kalsyfikują wszystkich na jednym poziomie - zaufanie = 0%. Mam nadzieję, że nie obraziłem tym nikogo. Pozdrawiam.

Dziękuję za rzeczową wypowiedz ,wiem mniej więcej o co chodzi ,trzeba po prostu podejść do tego mniej emocjonalnie, dzisiaj też byłem w Szacku i odprawa była kulturalna i spokojna, pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej mam pytanie ,ile czasu trwa szkolenie - zakładając że bym sie dostała do Służby celnej

Z tego co widzę a jestem często to są mocno podnieceni ,klepią mandaty za 26 sztuk paczek ,żenada

Myślę ,ze kilka miechów na terminalu i nauczą się od kolegów ,ze nie ma co się podniecać .
Sam byłem świadkiem jak długostażowa celniczka ,stałem jako pierwszy do odprawy ,dłubie ziarka w budzie przez 40 minut .
Nie rozumiem jednego ,nie pasuję Ci praca to po co tam siedzisz ?

Pozdrawiam

no i o z tego że dłubała ziarka? głodna była! za taka pensje co pacujemy to tylko na ziarka nas stac! użerać się z wami przez 12 godzin to tez pzerwa sie należy, według kodeksu pracy mamy 30 minutową przerwe i 10 minut na toalete z każdej godziny pracy! a ty dalej misiaczku przemycaj kartonik za kartonikiem ...

Biedny ,poszkodowamy celnik ,płaca mu nie pasuję ,to się zwolnij w cholerę .

W dupie wam sie poprzewracało ,niedługo na Dorohusku ze starej brygady zostaną tylko praktykanci ,tak szybko was zamykają .
Robią pokazówki i wywożą was z pracy w kajdankach ,uczciwy się znalazł.

Ostatno jeżdze przez Zosin ,szybko ,konkretnie i kulturalnie ,ludzie na tym przejsciu zasuwają jak mrówki,jednak moża i nikt sie ze mną nie ceregieli ,nie pasuje komuś tam Lc to na kanał ,ale szybko i z kulturą jadę dalej do domu.

Back
Do góry