POROZUMIENIE BIAŁOSTOCKIE rozpoczęło PROTEST

protest SC w wewnętrznych OC

u nas w ramach protestu nie wydajemy np. potwierdzenia akcyzy w tym samym dniu ale każemy przychodzić np. za 2 dni, odprawy też zamiast trwać jak dotąd wydłużyły się 2-5 razy dłużej. Nie napiszę z jakiego OC jestem bo w naszej izbie (chyba jedynej w kraju dzięki ZZ) nie ma akcji protestacyjnej. No ale cóż nie czekamy na związki... MY ROBIMY SWOJE !!! (zgodnie z przepisami). SOLIDARYZUJEMY SIĘ Z INNYMI PROTESTUJąCYMI NIE CZEKAJąC NA DECYZJę ZWIąZKóW (PSEUDO-ZWIąZKóW)

Nie lepiej byłoby, żebyście zmienili formę strajku. Tylko, że na minimalnej kontroli celnej - wtedy ktoś na wyższym stołku może będzie się bał, że wjedzie dużo syfu - wreszczie Was docenią.

Pewnie puszczajmy wszystko jak idzie wtedy nas zamkną i będzie super. Wtedy przynajmniej będą mieć konkretny powód a nie pomówienia. Gościu z jakiego drzewa spadłeś z takimi propozycjami !!!!

Nie znam Waszego prawa, więc nie wiem.
Widzę tylko, że ta forma strajku nie przynosi efektów. Na tym cierpią podróżni, a chyba to nie oni są winni, że tyle zarabiacie? Ile zarabia Wasz przełożony?Zapewne kilka razy więcej niż Wy, więc kto powinien odczuć strajk?Podróżni czy szefostwo?

senny
--------------------------------------------------------------------------------

!26 pazdziernika br. Celnicy z Wroclawia weszli w spor zbiorowy z Dyrektorem IC Wroclaw!

Gość
--------------------------------------------------------------------------------

24 października br. Celnicy z Bielska-Białej weszli w spor zbiorowy z Dyrektorem IC w Katowicach

Jaki protest?O proteście już zapomniano!
2007-11-05 07:18

Orientacyjny czas oczekiwania na przekroczenie granicy w poniedziałek rano według informacji Straży Granicznej.

WJAZD:

Osobowe: Gronowo, Bobrowniki, Połowce, Dorohusk i Hrebenne - po 2 godziny, Korczowa - 3, Medyka - 4, Krościenko - 5.

Ciężarowe: Dorohusk i Medyka - po 2, Hrebenne i Korczowa - po 4.

WYJAZD:

Ciężarowe: Kuźnica Białostocka - 32, Bobrowniki - 20, Terespol - 3, Dorohusk - 8, Korczowa 4 i Jędrzychowice - 2.

Na pozostałych przejściach ruch odbywał się na bieżąco. (PAP MOTO)

Panie Sławomirze proszę się wytłumaczyć dlaczego "olał "Pan celników z granicy? Nie zapomnimy tego Panu! I do cenzora- proszę nie usuwać tego postu.

Ile razy można tłumaczyć powody celowego działania na szkodę protestu przez p. Fołtę i spółkę.
W chwili obecnej jedyne co mogę zrobić to próba jeszcze naprawy tego co zepsuła ta pani na najbliższej RF.
Mogę także w imieniu Federacji przeprosić wszystkich celników, którzy zaangażowali się w to przedsiewzięcie.
Ponadto proszę, aby zaniechać nisłusznych ataków na ZZ i Federację za to co się stało, ponieważ winę za wszystko ponosi przewodnicząca Federacji i nikt inny.
Związki Zawodowe zrzeszone w Federacji oraz Komitet Wykonawczy Federacji ZMUSIŁ Fołtę do zwołania Rady. Posiedzenia, które bezwzględnie powinno być zwołane przed ogłoszeniem akcji. Wszelkie prerogatywy w tej kwestii miała jedynie przewodnicząca, która zataiła przed swoją organizacją moment rozpoczęcia akcji, nawiasem mówiąc w czasie niezwykle kontrowersyjnym, co w połączeniu z faktem konspiracji działań, musiało tak sie zakończyć jak się zakończyło.
Jednak jeszcze nie jest nic straconego, i tak jak pisałem postaramy się naprawić to wszystko na RF w dniach 08 i 09 listopada.
Przepraszam raz jeszcze za nieodpowiedzialne i szkodliwe działania przewodniczącej Federacji

Już nic nie naprawicie! Był Pan naszą nadzieją na znormalizowanie tej nienormalnej federacji bo jak inaczej nazwać centralę związkową która działa przeciwko własnym . No jak? Mysli pan że ludzie z przejśc na wschodzie uwierzą że zrobił pan wszystko aby poprzeć ich zryw, szczerze wątpię i dodam że ich rozumiem. I niech związki juz na nich nie liczą. I im wcześniej granice zrozumieją że powinny walczyć tylko o siebie bo inni maja ich gdzieś tym lepiej.

LUDZIE TUTAJ NA FORUM JESTESCIE TACY AKTYWNI????POCO KTO TO CZYTA???!!!!TYLKO CELNICY!!!!!!!!!IDZCIE NA FORA NA ONET,WP, INTERIE I TAM PISZCIE O PROBLEMACH TAM CZESCIEJ ZAGLADAJĄ LUDZIE BO TU NIKT NASZEGO GŁOSU NIE USŁYSZY!!!!!!!!!!!PISZCIE NA FORACH PROGRAMÓW PUBLICYSTYCZNYCH, A NAWET ZWYKŁYCH BRUKOWCÓW TO JEST JAKIES WYJSCIE!!!!!CZY WY MYSLICIE ZETU KTOS Z TELEWIZJI ZAGLĄDA????????????DO KLAWIATURY I PISAC!!!!!!TELEWIZJA NAS OLEWA TO MOZE PRZEZ NETA BEDZIE LEPIEJ!!!!!!!!!!!!!

strajk

Sławku, Fołta przynajmniej poruszyła granicę wschodnią , o czym Ty możesz tylko śnić !!!!!!! Do Ciebie pretensje mamy, że teego protestu nie pociagnales !!!!!!!! Sorki , ale wystawiles tych kolesi na posmiewisko !!!!!!!!!! Mój APEL stwórzmy nowy ZWIAZEK z regulaminem sa efekty - to sa skladki !!!!!! Co do pisania na innych forach uważam , że całkiem niezły pomysł !!!!!!!!!!

strajk

Nie bedzie podwyzek, wszyscy którzy mają MÓZG odejdą !!!!!!!!! A kto zostanie ZWIAZKOWCY i ............ sami wiecie !!!!!!!!!!!!

Kas coś błędnie kombinujesz. Nie poruszyła granicy, a wytoczyła najcięższe działo w sposób nieskoordynowany, zakonspirowany i nieudolny dla bliżej nieokreślonych partykularnych interesów. Zrobiła to tylko po to, aby akcja czasami nie wypaliła i żeby zdezorientować celników po to, aby w przyszłości były przeogromne trudności z prawdziwym ruszeniem zewnętrznych granic UE.
A tak na marginesie to chcę Ci bez urazy jeszcze napisać, że w tak marny sposób to także i Ty byłbyś w stanie "poruszyć" granicę wschodnią.
Jeszcze raz przepraszam za przewodniczącą wszystkich tych, którzy podjęli trud protestu. Przepraszam i proszę jedncześnie o wybaczenie oraz gotowość do podjęcia rzeczywistej, skoordynowanej i ogólnopolskiej akcji protestacyjnej, którą zarekomendowaliśmy w KW Radzie Federacji ZZSC.
Na posiedzeniu RF w marcu wnioskowałem o realna inicjatywę na zew. granicach UE, niestety zbojkotowanej wówczas przez Fołtę(zabrakło jednego głosu)
W chwili obecnej sprawą priorytetową jest wciąż realna podwyżka wynagrodzeń od przyszłego roku i mamy pomysł na realizację powyższego. Musimy mieć jednak gwarancję, że przewodnicząca nie będzie przeszkadzać w tych działaniach. Do tej pory mieliśmy do czynienia z niemałą ilością działań sabotażowych przez nią przeprowadzonych. Liczę na to, że RF po raz kolejny uporządkuje te kwestie(po raz pierwszy RF zrobiła to w marcu, jednak Fołta zlekceważyła większość uchwał z RF z marca) tym razem już definitywnie.
Oznajmiam Wam bowiem, że tak jak nie zmieniono naszego mnożnika kwoty bazowej od 2003 roku, tak też i teraz nasz wzrost płac będzie znikomy, jeśli przewodnicząca Federacji w dalszym ciągu będzie szkodzić działalności statutowych organów Federacji, których pracę nieustannie paraliżuje.

strajk

Słusznie Sławku zauważyłeś.... mamy DZIAŁA !!!!! ale to górnicy z kilofami wywalczyli podwyżki i emerytury !!!!!!!!!!!!

Propozycja, jeżeli Fołta i ini bojkotują wszystko..... Załóż nowy jednolity ogólnopolski związek, oparty na uczciwych zasadach !!!! Mając te forum wystarczy dołaczyć formularz zgłoszeniowy !!!!!!! Gdy po 3 miesiącach 50 % zatrudnionych osób będzie należało do nowego ZWIĄZKU Pani Fołta i inni będą mogli ...... !!!!!! Kwestia coś zrobić !!!!!!!! Najgorsza jest bezczynność !!!!
Z całym szacunkiem .... pozdrowienia dla Wszystkich

star

slawek, ale ta baba wytoczyla jedno dzialo !!!! ty jako facet powinienes wytoczyc z 10 !!! wowczas cos by sie dzialo !!!!!! niestety nie wytoczyles ani nie wykorzystales !!!!!!!!! tak naprawde to moze ty napiszesz co kombinujesz ????????????//////////

popieram propozycje zalozenia nowego ogolnopolskiego zwiazku zawodowego za posrednictwem forum i wystapienia z tego co jest teraz (nie wiem jak to nazwac ale chyba nie zwiazkiem zawodowym)

Jaki jest plan działania nie mogę niestety poinformować za pośrednictwem forum ze względów oczywistych. Poza tym o powyższym zdecyduje ostatecznie RF i na pewno wiele jeszcze zmodyfikuje.
Jeżeli będę tutaj w przyszłości coś na ten temat pisał to i tak nie wszystko. Przyznam szczerze, że ponadto jest także powód inny, nietypowy, polegający na tym, że przed posiedzeniem RF nie chciałbym ujawniać wspomnianych planów z powodu destrukcji i sabotażu, który mogą przygotować wiadome osoby z otoczenia przewodniczącej. To szokujące, ale niestety takie zachowania przewodniczącej miały często miejsce w przeszłości.

Odnośnie założenia nowego ogólnopolskiego ZZ, jestem jaknajbardziej za, ale tylko wtedy gdy już naprawdę ostatecznie okaże się, że przewodnicząca jest niereformowalna. Nie będzie również wyjścia, gdy przewodniczącej i spółce uda się przeforsować i usankcjonować na RF cały rok jej wielu bezprawnych(pozastatutowych) działań.
Być może stanie się to już w dniach 08 i 09 listopada, choć mam nadzieję, a praktycznie jestem przekonany, że delegaci nie pozwolą na wybryki przewodniczącej, gdyż zechcą oczywiście zająć się tematami o fundamentalnym znaczeniu dla S.C i bytu jej funkcjonariuszy.

[/b]

Re: strajk

kas napisał:
Sławku, Fołta przynajmniej poruszyła granicę wschodnią , o czym Ty możesz tylko śnić !!!!!!! Do Ciebie pretensje mamy, że teego protestu nie pociagnales !!!!!!!! Sorki , ale wystawiles tych kolesi na posmiewisko !!!!!!!!!! Mój APEL stwórzmy nowy ZWIAZEK z regulaminem sa efekty - to sa skladki !!!!!! Co do pisania na innych forach uważam , że całkiem niezły pomysł !!!!!!!!!!
Po co czekać na decyzje pseudodziałaczy czekających co im zapropomuje nowa władza. Działajmy!

przeciętne miesięczne uposażenie dla poszczególnych formacji w roku 2008 kształtuje się następująco:

* Policja: wzrost o 522 zł, co stanowi podwyżkę w kwocie 3.704 zł;
* Straż Pożarna: wzrost o 590 zł, co stanowi wynagrodzenie 3.539 zł;
* Straż Graniczna: wzrost o 522 zł, które po podwyżce wyniesie 3.734 zł;
* Biuro Ochrony Rządu: wzrost o 525 zł, ostateczna kwota 3.853 zł.

kocham coraz bardziej IC :):)
od 1.01 podwyżki dla kochanej SG, a jak u nas w firmie?
ojojoj..... chyba włącze WORDa i zacznę pisać podanie, a na wiosnę.............................. :):):):)

Back
Do góry