POROZUMIENIE BIAŁOSTOCKIE rozpoczęło PROTEST

Właśnie w panoramie lubelskiej był znowu reportaż o naszym proteście wypowiadała się m.in. Pani Smolińska. Jak pojawi się na stronie TVP3 Lublin umieszcze tutaj link żeby każdy mógł sobie obejrzeć.

Bardzo dobrze, tak trzymać. Coraz więcej informacji w różnych mediach. Czy ktoś się zastanawia jakie konsekwencje finansowe dla budżetu naszego państwa ... i nie tylko, spowoduje zmniejszenie wpływów z należności pobieranych przez naszą zaniedbaną służbę. Mniej o 5% - jakie to są pieniądze, może mniej o 10% ... 20%. Jak to wygląda w zestawieniu z podwyżka dla 14 tyś o 1500 zł miesięcznie brutto...

WIDZĘ TU WPISY ŁAMISTRAJKÓW.nIE CZYTAĆ ICH!!!!!!!!!!!!!
ZOLE Z WEWNĘTRZNYCH ODDZIAŁÓW W CAŁEJ POLSCE
, JUTRO 17.10.2007 PRACA NA MAKSA
,ŻEBY DO RESZTY ZAPCHAĆ MEDYKĘ,KORCZOWĄ I KROŚCIENKO.NIECH
RZECZNICY NIE GADAJĄ GŁUPOT,ŻE TO TYLKO WZMOŻONY RUCH PRZYCZYNĄ KOLEJEK!!!!!!!!wYTRZYMAĆ DO WYBORÓW!!!!!!!!!

Podziękowałem kilku postom, których autorzy tutaj i w innych miejscach bawili się brzydko w łamistrajków.
Informujcie poprzez forum, bo w Federacji nie mamy właściwie informacji żadnej.

ja tam do was nic nie mam, ale powiedźcie kto w taki czas wyborczy protestuje???Przecież rządzący mają to w d... dla nich są teraz ważne wybory i kto się zapcha do koryta, a nie jakieś tam protesty na granicy. Nawet z wami nikt nie chce od nich gadać. Z terminem to trafiliście jak...

MF na nasze żądania dot. wzrostu uposażeń odpowiedział niedawno w sposób tak ignorancki i niepoważny, że zasłużył sobie na protest w samym sercu kampanii wyborczej. Czas jest dobry.

Też uważam, że czas jest dobry. Zresztą i tak już zaczęliśmy, a jak będzie trzeba to POCIĄGNIEMY I PO WYBORACH. DO SKUTKU. I ANI KROKU WSTECZ. Trzymam kciuki i robię co mogę żeby pomoc.
NIE DAJMY SIĘ :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Dziękuję wszystkim którzy protestują i coś robią żeby się zmieniło. Uważam że musimy dać z siebie jeszcze więcej. Jeszcze trochę i tak po kawałku, do przodu. Aż w końcu ich złamiemy i dostaniemy to czego chcemy.

Więc Sławek, NIE ZAWIEDŹ MNIE i tysięcy innych zolli. :idea:

Kolejna nocka na Medyce...
Tiry zrobiły zawieruchę..... blokada przejścia, policja, objazdy itp.
Na pieszym mrówki w ramach protestu zablokowały na parę godzin pawilon odpraw - sajgon to małe piwko..... , potem mrówki kanałami oficjalnymi zostały poinformowane że celnicy nie mają uprawnień do żadania dowodu osobistego ( poswiadczenie meldunku, strefa nadgraniczna itp.) i szalg trafiło efekt wychowawczy z całego tygodnia....

Na początku zmiany atrakcje ze CBA/SG w roli głównej....
Zatrzymano kierownika zmiany z dnia i z nocy oraz jednego z tirowców....czyżby odzew na protest?
Rano pacyfikacji ciąg dalszy ... kolejne zatrzymania....

Kto dołącza do protestu??????

Korczowa, wszystko zgodnie z literą prawa,powoli dokładnie , dym , awantury z podróżnymi,brak reakcji ze strony celników, nikt się nie dał sprowokować! pełen profesjonalizm połączony z domieszką żółwiego temperamentu i angielskiej flegmy!na pytanie podróżnych -jak długo stoicie?odpowiedź -tak długo że nie pamiętamy od kiedy!nikogo nie zamknęli, bo i tak by nie dojechali , kilka razy zablokowany dojazd do Korczowej!TRZYMAMY DALEJ , NIE DAMY SIę , TERAZ ALBO NIGDY !PRZECIEż JUż ZAMYKAJą NIE ZA WINę TYLKO ZA TO żE JEśTESMY CELNIKAMI! PRECZ Z ZBóJNICKIMI PRAKTYKAMI PROKURATURY ,!!!!!! KOLEJKI OD WARSZAWY PO KRYM!!!!!!!

brawo panowie tak dalej,wewnątrz kraju powoli ludzie zaczynają rozumieć że to również dla ich dobra, i zaczynają również dokładnie sprawdzać . Szkoda tylko że niektóre zwiazki np z IC Katowice mają to szerogo w d.... Ludzie rezygnujcie z takich związków, walczcie sami!!!!!!!

w kuznicy i bobrownikach, czyli ic b-stok, kolejki kilkunastogodzinne. da sie zauwazac wsrod kierowcow 'lekki' niepokoj. chodza sluchy ze niebawem rozpocznie sie spory desant pracownikow biurowych z izby na granice. po zabronieniu udzielania urlopow wypoczynkowych jest to kolejny sygnal ze jednak cos sie dzieje w ic b-stok...

Jak ja wam zazdroszczę, że mozeci z podniesiona głową powiedzięc "walczę dla siebie, rodziny i innych moich kolegów" !!!!!!!!!!Niestey u mnie w OC podległych UC Zamość i BP tego nie ma,wrcz robota wre na całego!!!!!!!!!!!!!! Moi koledzy niczego nie rozumieją! Bo po zmianach,które nastąpiły boją się, a może już przestała ich interesować przyszłość zollni, tak zostali upodleni i zaszczuci!!!!!!!!!!!!! Podziwiam Was i trzymam mocno kciuki, DZIĘKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Masz rację oni niczego nie rozumieją, słyszałem nawet o pewnym rekordziście który odprawił ponad setkę samochodów w OC Koroszczyn i był z tego niesamowicie dumny. ale może oni to rozumieją inaczej bo im więcej odprawi tym cięższy wyjdzie po służbie z agencji. pozdrawiam tych którzy protestują, a koledzy z uc biała może kiedyś zrozumieją że celnik to nie dziad.

Wróciłem z Medyki Boże jak ja tam ciężko pracowałem wreście pokazałem ze mogę pracować do bólu nie po łebkach nie szybko, ale zgodnie z przepisami zgadnie z zasadami poszanowania podróżnego tak jak to wymagają dyrektywy ustawy i przepisy. Pracowałem ciężko dokładnie a nawet bardzo dokładnie, a kolejka rośnie i rośnie.

WCZORAJ W MEDYCE ZNOW BLOKOWALI DOJAZD DO GRANICY.W PRACY BYLEM DOPIERO PRZED OSMA A OD DZIESIATEJ GODZINY NA KIERUNKU TIR-WYWOZ KAZDY POJAZD 100% REWIZJA. JA GENERALNIE NA LUZIE TZN ZGODNIE Z LITERA PRAWA, RZETELNIE, DOKLADNIE, MAJAC NA WZGLEDZIE ZAGROZENIE TERRORYSTYCZNE SPRAWDZALEM WSZYSTKO- WCHODZILEM RURA WYDECHOWA A WYCHODZILEM CHLODNICA . TRZYMAJMY SIE.
P.S. CZUJECIE TEN NIEPRZYJEMNY ZAPACH???? TO CHYBA MARIAN ZACZAL POPUSZCZAC...

I tak trzymać ja w życiu nie łamałem prawa i chce być przykładnym funkcjonariuszem celnym i pracuje bardzo rzetelnie a ze z tego powodu rośnie kolejka na granicy to nie moja wina, ja pracuje za 1300 zł to jest kupa kasy ja chce na nia zarobić rzetelna i pracowita pracą

Anonymous napisał:
Masz rację oni niczego nie rozumieją, słyszałem nawet o pewnym rekordziście który odprawił ponad setkę samochodów w OC Koroszczyn i był z tego niesamowicie dumny. ale może oni to rozumieją inaczej bo im więcej odprawi tym cięższy wyjdzie po służbie z agencji. pozdrawiam tych którzy protestują, a koledzy z uc biała może kiedyś zrozumieją że celnik to nie dziad.
Koroszczyn to mały pikuś, więcj na łeb przypada w OCD w Dorohusku, tam to dopiero orka, po 12-14 na łeb, a w porywach do 170 na przywozie, nie mocniejszych od nich, ale po cooooooooooooooooooo? i mandat za mandatem!lecz czy ktoś to doceni, chyba tylko Naczelnik i Dyrekcja, że nie muszą sie tłumaczyć z protestu! Brawo KOledzy!!!!!!!!!!!!!!! w ten sposób to sobie zaszkodzicie, bo jak teraz potraficie, to jutro wycisną z was więcej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Back
Do góry