Podywżki 150 zł w 2013r. !!!

Minister Rostowski szuka 8mld w resortach także i my musimy swoje dołożyć.
Trzeba mieć nadzieję, że w ogóle to rozporząadzenie zostanie podpisane.

to dokładaj

jak in służbom cofną podwyżki to ok - a jak nie to niech spadają - co to kużwa - formacja od kopania w dupę?

powtarzam - in służby dostały podwyżki, my nie, i dlatego rekompensatą ( częściową ) miał być wzrost dodatków - ale z oszczędności - a nie dodatkowa kasa z mf

jak chcesz to zrób przelew dla vincenta - może masz z czego - gratuluję - ale to że tobie dobrze nie oznacza że dotyczy to innych - rozejrzyj sie ddokoła - no chyba że wokół same biurka z ekspertami

albo tak jak ty byłymi uksowcami, którzy zachowali często niemałe pensje - i ok

ale zastanów się, czy celnicy zarabiają tyle co ty

rozumiem, że przy wyższych stopniach podwyżka jest mała - ale dla mł rew to prawie 100%

Ostatnia edycja:
albo jesteście naiwni albo..... znajdźcie pracodawcę którego najpierw podajecie do Sądu a potem ma Wam dać podwyżki..... SSC powiedział wyraźnie że kasa na stopnie była zarezerwowana na lata 2013 i 2014 z wyrównaniem od stycznia 2013. ...

A teraz przypomnijcie sobie ostatnie wypłaty ponad 1000zł za zaległe gruszki..... o już wiadomo że kasa poszła na gruszę...

jesteś taki nieporadny czy to celowe?

to nie podwyżki - wzrost dodatków o 150 zł jako REKOMPENSATA za brak podwyżek w 2012 - wtedy służby doistały po 300

a mf dla nas kasy dodatkowej nie wykłada - to oszczędności na etatach - a robota robiona mimo wakatów

albo jesteście naiwni albo..... znajdźcie pracodawcę którego najpierw podajecie do Sądu a potem ma Wam dać podwyżki..... SSC powiedział wyraźnie że kasa na stopnie była zarezerwowana na lata 2013 i 2014 z wyrównaniem od stycznia 2013. ...

A teraz przypomnijcie sobie ostatnie wypłaty ponad 1000zł za zaległe gruszki..... o już wiadomo że kasa poszła na gruszę...

Jaka to wielka radość czytać takie posty. Dzięki nim możemy zrozumieć więcej i lepiej. W pełni korzystać z sezonu urlopowego i pięknej pogody. A po powrocie do domu jak najszybciej odwrócić wyniki sondaży politycznych.

Tylko mój sąsiad, wczoraj po wysłuchaniu kilku polityków w TVNie, zaczął coś pleść. Wymijająco wprost o tym, że jest lewa i prawa noga. I ci, którzy znajdują się pośrodku.

Wiecie, o co mu chodziło?

Z tego co pamiętam to uksowcy zostali zwartościowani z urzędu, a większość w dalszym ciągu chce się z tej słuzby wypisać. W IC Łódź to uksowcy robią statystykę.
Dzięki temu za 4,5 mogę się od kilku lat wozić na ich wiedzy.

Niektórzy, widzę lubią odbiegać od tematu... kończąc wątek rozporządzenie podpisano 16.08 [pewnie już większość z Was o tym wie] Wyrównanie tylko od lipca, więc znowu nas zubożyli. Natomiast nie wiem czy biorąc pod uwagę to co sobą prezentuje obecna władza, nie powinniśmy się cieszyć, że cokolwiek jest, ale to też rozważania nie w temacie.

Czas zapytać Ministra Finansów jak to się stało, że nagle, już po uzgodnieniach międzyresortowych i konsultacjach społecznych pojawił się nowy projekt - ten obowiązujący z mocą od lipca. Czy takie działania w procesie legislacyjnym są dopuszczalne? A może odbyły się raz jeszcze ciche konsultacje społeczne i międzyresortowe, ale jakoś niektórych pominięto?

Czas zapytać Ministra Finansów jak to się stało, że nagle, już po uzgodnieniach międzyresortowych i konsultacjach społecznych pojawił się nowy projekt - ten obowiązujący z mocą od lipca. Czy takie działania w procesie legislacyjnym są dopuszczalne? A może odbyły się raz jeszcze ciche konsultacje społeczne i międzyresortowe, ale jakoś niektórych pominięto?

Ten sam manewr zastosowali w 2009 r w przypadku rozp. w sprawie służby przygotowawczej. Jeszcze na moment przed podpisem zawierało zapis, że w momencie mianowania do służby stałej funkcjonariusz jest mianowany na wyższy stopień służbowy. Oczywiście w ostatniej chwili to wykreślili, dzięki czemu mamy wiecznych aplikantów, którzy teraz nie dostaną wyższego dodatku za stopień. Jak to się wszystko ładnie zazębia. Niech ktoś powie, że polityka kierownictwa Służby jest niespójna i nieprzemyślana :cool:

Może zwyczajnie Minister,
Nie może wypaść z gry,
Coraz droższe codzienne,
Martini extra dry?

I czemu związki nie nadzorowały systematycznie prac nad naszymi podwyżkami-odpowiedzmy sobie sami-ja już wiem i mam swoje zdanie na ten temat. Dopóki związki się nie zjednoczą w dążeniach do Naszych wspólnych spraw proponuję z nich się wypisywać.Wtedy zrozumieją , że bez Waszych składek nie będą istniały.Nie wierzę,że nie mają żadnych praw i możliwości w Naszych sprawach.Gdy PO dochodziło do władzy to tylko stanowczo postępował Sławek Siwy pozostali dali D..y.Tylko ZZ Celnicy i tylko ten jedyny jest w stanie powalczyć o Nasze prawa, pozostałe to tylko marionetki i należy im pokazać ,że bez Waszych składek nie zipną . Rozmawiałem z Przewodniczącym z jednych związków na temat podwyżek i sam mi powiedział ,że nic nie może bo Dyrektor i tak Go nie słucha-więc po co taki i podobne związki istnieją?

Patrząc po koncie wydaje mi się, że bez podwyżki. A co z wyrównaniem ?

to około 105zł netto. Pewnie przyjdzie we wrześniu 315zł więcej

Back
Do góry