Podwyzki !!!

Szkoda, że w swoim piśmie szanowny Jacek K. nie napisał, iż podwyzki są max do 9,1% a minimum od 0,1% podsatawy wtedy by nie było takich rozczarowań.
Żonie o podwyżkach nie powiedziałem bo to obciach :( lepiej jakby nam dali wyrównanie inflancji niz takie ochłapy.

... Brawo brawo za te wspaniałe helikoptery nad głowami...
ogólny wydźwiek postu kumam, w 100% zgadzam sie. Ale te śmigłowce to chyba tez jakas alegoria, bo SC nie ma żadnych statków powietrznych...? czy jestem źle poinformowany?
pytam z czystej ciekawosci :)

Jasne że nie ma

ogólny wydźwiek postu kumam, w 100% zgadzam sie. Ale te śmigłowce to chyba tez jakas alegoria, bo SC nie ma żadnych statków powietrznych...? czy jestem źle poinformowany?
pytam z czystej ciekawosci :)
Wiesz dlaczego, bo jak przepije te zasrane 30 pln i się położę to nawet helikopterów nie będzie.

Podwyżki to jedna kpina . Magnaci podzielili między siebie a reszcie rzucili ochłapy ze stołu. Tak jest i będzie. Przyszłość tej pseudo mundurowej formacji jest jasna. Średniowiecze !

Może mi ktoś logicznie wytłumaczyć, dlaczego

związki zawodowe (tylko poza ZZCelnicyPL) były za tym, żeby nie dać podwyżek tym najmniej zarabiającym? Mogę już nawet zrozumieć szefostwo naszej służby, bo w tym temacie niestety zawsze między nami, czyli zwykłymi funkcjonariuszami, a nimi było nie po drodze. Ale związki, które z samej swojej natury powinny dbać o nazwijmy to - sprawiedliwość i dobro ogółu funkcjonariuszy, zachowują się w sposób, którego nie da się określić inaczej jak szczyt sk********twa.

nic na to nie poradzimy :( bo nam nie nasrało na pagony, ale co tam po co płakać skoro ZZ są dla wybrańców. Każdy sobie rzepkę skrobie. Czekamy na załatwienie spraw wartościowania. Inspektorzy dostaną najwyższe zaszeregowania a Ci poniżej dostaną młodszych specjalistów celnych. Tylko szkoda, że robimy to samo.
Brawo olsztyńskie ZZ. Dupki jedne!!!!!

No właśnie. TO JEST NIEPOJĘTE, ŻE ZZ ZAAKCEPTOWAŁY FAKTYCZNY BRAK PODWYŻEK DLA NIŻSZYCH STANOWISK!!!! Żeby było jasne - sam jestem inspektorem, ale uczciwie muszę przyznać, że widzę, jak moi koledzy z referatu, mają dokładnie taki sam ciężar gatunkowy i ilościowy zadań jak ja. Wszyscy pracują od wielu lat i to bardzo wydajnie, ale z powodu anomaliów w tej służbie, ponoszą skutki zaniedbań awansowych. Poza zwykłym ludzkim współczuciem, normalnie mi głupio wobec nich. Już przy mianowaniach dostali w tyłek, a teraz to już tragedia. Szkoda słów na naszych przełożonych, ale związki zawodowe, przyklepujące taką niesprawiedliwość - to już kuriozum.

Żeby była jasność nic nie mam do inspektorów.... może troche im zazdroszcze stanowisk....

To może najwyższa pora, żeby odpowiedzialne zadania wykonywali funkcjonariusze na wyższych stanowiskach. Dlaczego mkc, kc mają prowadzić skomplikowane sprawy, opracowywać decyzje, analizować i opiniować projekty bzdurnych przepisów z MF itd. itp. Przecież to są zadania dla ekspertów i inspektorów :) którzy biorą za to odpowiednie wynagrodzenie, mają wysokie (zwykle) stopnie itd. Młodzi do archiwizacji, poczty, zszywania dokumentów itd. Za "biedronkową " pensję coś więcej?

Tu nie chodzi o to, żeby młodzi zamiatali smieci. Ale o jeden najważniejszy problem awanse, których poprostu nie ma.

Chciałem się zapytać jak wygląda sytuacja w Waszych Izbach odnośnie opisu stanowisk. Do końca roku coraz mniej czasu a u Nas cisza.
Jestem MKC- praca w Izbie, jak będą wyglądały te wartościowania? Jest już projekt? Czy będzie to wiązało się z podwyżką, czy tylko przepiszą MKC-> jakiś specjalista i pozamiatane. I tyle z tej reformy.
Proszę o odpowiedź.

Zobacz ile zarabiasz i sprawdz w rozporządzeniu ministra gdzie sie znajdujesz i już jesteś zwartościowany anie liczy się czym się zajmujesz jak masz np wskażnik 1,333 to jesteś młodszy specjalista a więcej nie pamiętam

a skąd więc ten wcześniejszy podział na B, C? Masz może jakiś wstępny projekt? W swojej izbie nic się nie dowiem. A czekać do 01.01.11 to za długo żeby się czegokolwiek dowiedzieć.

Macie rację. Czy są już przymiarki. Może ktoś napisze na forum. Od naszych przełożonych nie można się niczego dowiedzieć?
Jak będą dopasowywać stare stanowiska do nowych?

Współpracownicy ministra
twierdzą, że od kilku miesięcy coraz częściej mówi o rezygnacji z urzędu. - Michał jest rozczarowany pasywnością rządu. Już po wyborach prezydenckich mówił mi, że teraz powinniśmy wreszcie ruszyć z czymś odważniejszym. Jeśli nie, to będzie chciał odejść – twierdzi w rozmowie z tygodnikiem "Wprost" osoba z jego otoczenia.

Mam pytanie!
Czy ktoś ma wiedzę na temat podwyżek 2010 roku?Czy II część podwyżki z tego roku zostanie nam wypłacona czy została przywłaszczona?

Back
Do góry