Podwyzki !!!

swoje 500 zł podwyżki 2 lata temu dostałeś właśnie po takim wybuchu...machiavelli1983 o bardzo małym rozumku

To ja akurat w pełni rozumiem mój Ty oceniaczu. Acz nie wierzę, że ewentualne kolejne takie ,,powstanie'' spowoduje zmiany na stanowiskach decyzyjnych w tej oazie betonu i PRL-u i taki oto był sens mojego wpisu.

kto to wymyślił ?

To ja akurat w pełni rozumiem mój Ty oceniaczu. Acz nie wierzę, że ewentualne kolejne takie ,,powstanie'' spowoduje zmiany na stanowiskach decyzyjnych w tej oazie betonu i PRL-u i taki oto był sens mojego wpisu QUOTE]

http://www.biznesplany.biz/2009/10/zarzadzanie-przez-konflikt/ to Jacek Kapica i bezwzględnie mu poddani dyrektorzy a za nimi NUC i NW i KR i ich przyjaciele nazywani (ciągnącymi prace) ,inaczej zaufani króliczków i po podwyżkach , mamy efekt w postaci nowych konfliktów i tak tylko osoby, które nabyły prawa emerytalne idą do pracy z uśmiechem i żwawym krokiem bowiem ten system zarządzania mają głęboko w dupie.

kto dostał to dostał. mnie skapneło 210 brutto i z tego co pamiętam mieliśmy dostac kolena w 2009. nie wiem jak Ty... ja nie mam nic do chwili obecnej.:mad:

czy jak ktoś podaje Twoje zarobki czy podwyżki to brutto czy netto ???
przecież wtedy każdy dostał mniej więcej taką samą kwotę ja dostałem ok. 300 zł na rękę

czy jak ktoś podaje Twoje zarobki czy podwyżki to brutto czy netto ???
przecież wtedy każdy dostał mniej więcej taką samą kwotę ja dostałem ok. 300 zł na rękę
kolego, ale weź proszę kalkulator w rękę i policz ile te 210 netto dało brutto. niech bedzie 360 w zaokrągleniu. gdzie 140?
poza tym znam izby gdzie płacono WSZSYTKIM 480 brutto.

kolego, ale weź proszę kalkulator w rękę i policz ile te 210 netto dało brutto. niech bedzie 360 w zaokrągleniu. gdzie 140?
poza tym znam izby gdzie płacono WSZSYTKIM 480 brutto.

:) Kolego, lepszy rydz niż nic... gdyby nie było akcji - nie dostałbyś nawet tych 210 zł a tyrać byś musiał tak samo ;)

:) Kolego, lepszy rydz niż nic... gdyby nie było akcji - nie dostałbyś nawet tych 210 zł a tyrać byś musiał tak samo ;)
i właśnie dzięki takiemu myśleniu część celników zadowala się takimi ochłapami - to nas rozbija i niszczy - a naszych wrogów cieszy

walczyc o więcej trzeba tym bardziej ,że są na to pieniądze jaka druga transza , kto się na nią załapie ??????????????????????:mad:

Attachments

• mocz_wro.jpg
    mocz_wro.jpg
    12,1 KB · Wyświetleń: 243
i właśnie dzięki takiemu myśleniu część celników zadowala się takimi ochłapami - to nas rozbija i niszczy - a naszych wrogów cieszy

delikatnie to ujmując ze względu na ogólną dostępność forum, powiem tak : głupoty opowiadasz Juda... Wiesz co nas rozbija i niszczy ? kilka związków zawodowych dla tak nielicznego środowiska zawodowego...kilkuset działaczy, którzy nie są w stanie reprezentować kilkunastotysięcznego środowiska...obciach i farsa

kilka związków zawodowych dla tak nielicznego środowiska zawodowego...kilkuset działaczy, którzy nie są w stanie reprezentować kilkunastotysięcznego środowiska...obciach i farsa

W pełni się z Tobą zgadzam. Jeden mocny związek zawodowy to jest to czego nam brakuje a co mają inne formacje mundurowe. W jedności siła...

Nie zgadzam się. Siła innych formacji mundurowych tkwi w ich szefach i dowódcach,którzy zawsze stoją po stronie swoich policjantów, żołnierzy itp. To przykre, ale u nas jest odwrotnie. A przykład idzie z góry na niższe szczeble dozoru. Kto może powiedzieć, że jego dyrektor lub naczelnik dba o swoich ludzi??? To przykre, bo jesteśmy dobrymi żołnierzami na swoim froncie.
Nie wiem ile jest zz w innych służbach mundurowych, ale żadna z nich nie miała takich problemów jak nasza. Wystarczyłoby zmienić resort z MF na wiadomo który, a prawdopodbnie byłby nam lepiej. Mam wrażenie, że tam się szanuje ludzi. Że nikt nie buduje systemów antymotywacyjnych.
A jak miałby powstać jeden zz SC? Kto miałby go tworzyć? Może te związki, które zawsze stoją otworem do władzy??

Nie zgadzam się. Nasza siła tkwi w godności i szacunku dla samych siebie i dla naszych kolegów. Przecież tak często podejmujemy decyzje o czyjejś egzystencji. Decydujemy o czyimś życiu. A co robimy z własnym - pozwalamy, żeby za nas decydował istoty bez krzty sumienia i oddania dla sprawy, sprzedawczyki bez zasad. Pytam się dlaczego. Gdzie jest nasza odpowiedzialność - przecież to My mamy jesteśmy "siłą" i powinniśmy nimi kierować - a to oni dzięki "bezmyślnej tłuszczy, głodnej ochłapów z pańskiego stołu" kierują nami. Tak trochę refleksyjnie napisałem - ale co mi tam.

Zgadzam się z kolegami powinien byc jeden ZZ a nie jak u nas w izbie są chyba ze 4 Zwiazki i na dodatek nikt nic nie robi. Przykre to jest :(

żenada a nie demokracja

ładnych kilka lat byłem w związku a jakoś nigdy nie widziałem ogłoszenia o wyborze przewodniczącego itp, żadnego zebrania dotyczącego problemów funkcjonariuszy , tylko od czasu do czasu "szef" zz przeszedł się od pokoju do pokoju(bo na pas już za daleko ) i tak wyrabiał sobie opinię o problemach.Z jednym wyjątkiem zrobiono nawet kilka zebrań w czasie sławetnego stycznia 2008.Skąd się biorą te ludki we władzach zz??....nie wliczam tu zz celnicy .pl tam jest raczej wszystko przejrzyste

No i w Olsztynie podwyżki podzielone 30 zl brutto żenada
Jezeli to czytasz dyrektorze to sobie to wsadz w d.....e ta wielka kase!!! Brawo olsztynskie ZZ.

Podobno 12 maja odbyło się spotkanie zz z ssc. Związkowcy milczą. A może mam złe informacje ?

Tragedia!!!!

W UC Olsztyn Naczelnik podzielił kasę bez konsultacji z kierownikami referatów także sami możecie sobie uzmysłowić kto jest tzw. beneficjentem dodatkowej puli. TO granda i przywłaszczenie kasy notabene budżetowej no chyba że pracujemy w Spółce Urząd Celny w Olsztynie z nieograniczoną nieodpowiedzialnością za wszystko co się robi TRAGEDIA OSZUSTWO itp... Brak słów

Może trzeba takie infa przekazać do prasy jak władza dzieli kasę na funkcyjnych kosztem zwykłych zolli. Choć społeczeństwo nas nie lubi to tym bardziej zrobi się głośno jak się dowiedzą że średnia kasa dla kadry jest na poziomie 6000 - 8000zl

Back
Do góry