Podwyzki !!!

kit 2009

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
TEMAT SIĘ ROZMYŁ? CO Z PODWYŻKAMI ILE ? KIEDY? CZY MA TO COŚ WSPÓLNEGO Z KOM .FINANSÓW ??????????????????????:confused:

Masz racje KIT !

Z podwyżkami to jeden KIT.Przyszedł do mnie stary pracownik i zadał pytanie:confused: kto z niego robi idiotę Pan J.K. z W-wy czy związki.W 2008 roku ze swojej kwoty 500 zł zrzucił się na likwidacje kominów a w 2010r z przyznanej kwoty zrzuca się na tworzenie kominów dla "ciągnących prace" czytaj przyjaciół króliczka.:mad::mad:

Jest jakaś Izba, w której zostały by wypłacone te

tzw. podwyżki? Czy veto ZZ Celnicy tylko odłożyło to na chwilę i zostaną wypłacone wg ustalonych już zasad?

:confused::confused::confused:

zastanawia ta cisza chyba celowo , ktoś nam robi burze w mózgu i z mózgu , zrywamy negocjacje z DIC !!! , sejm nam pomorze !!! i cisza !!! może propagatorzy wojny nam to wyjaśnią ???????????????? do kąd zmierzają w końcu w naszym imieniu działają !!!:mad:

Ostatnia edycja:
Jakie powyższki???
Na mnie przede wszystkim poluja i na moich kolegów (bardzo nielicznych).
Pozdrrawiam referat dozoru w Sieradzu i ich przełozonych!

W Warszawie zwyciężyły związki opłacane przez DIC ,prosimy o opublikowanie nazwisk abyśmy mogli wyrazić swoją wdzięczność.

W Warszawie zwyciężyły związki opłacane przez DIC ,prosimy o opublikowanie nazwisk abyśmy mogli wyrazić swoją wdzięczność.

nie każdy z tych zwiazków byl ZA! a napewno nie na takich zasadach. PONOC w oddzialach były naciki by nie zrywac rozmow ale wyplacic- Propozycje podwyzek DIC przedstawil tydz wczesniej- ponoc szeregowi fc zaakceptowali to - wyrazajac swoje poparcie tym ktorzy ich reprezentowali. Jak zawsze sa ci za i przeciw. wiec domyslam sie ze powyzej cyt glos przeciw temu co sie stało. podaję zatem dłon. tak niesprawiedliwego podzialu podwyzek jak zyje nie widzialam. Jedyne kryterium to zero dla kadry ok mozna i tak-ale dlaczegpo rowna sie wszsytkim pozostalym - tym co ciagna robote i tym co tylko podpisuja liste obecnosci??
Tak sie niestety stalo. Myśle że te "pracusie"powinni teraz zobaczyc jak nalezy pracvowac. Proponuje wszytskich inspektorow celnych do komorek merytorycznych poprzenosic (KS/EK/PC/KP) ciekawam co by sie stalo (domyslam sie ze L4)

"nie każdy z tych zwiazków byl ZA! a O żadnych naciskach nie słyszałem .....No to jeśli nie każdy z tych związków był za, to oni nie wiedzieli co podpisywali? Ilu jeszcze takich wybrańców ludu celnego mamy? To lista tych którym "serdecznie" "dziękuję" za 45 zeta (brutto) "podwyżki". Dokładnie tego nie wyrażę, bo nie wypada publicznie używać słów powszechnie uważanych za obraźliwe.

ponoć wola ludu pracujacego (korytarzowa) byla by nie wstrzymywac wyplat. 1 ze zwiazków podzial srodków widzial inaczej. niestety większosc wygrała.Moze i racja ze z innym zdaniem nie musial skladac podpisu na porozumieniu i miec czyste sumienie-ale to juz kwestia osobistych odczuc czlonkow zarzadu-oni wiedza kto byl za a kto przeciw.
Pozdrawiam.
Tych co najwiecej dostali zaptraszam do EK/PC etc :-)

mimochodem

Wypada przypomnieć szanownej Dyrekcji jaki był jej stosunk do funkcjonariuszy, którzy w styczniu 2008 roku brali urlopy na żądanie. To dzięki temu powszechnemu zrywowi mamy uchwałę modernizacyjną. Dzisiaj dyrektorzy zawłaszczają wywalczone przez funkcjonariuszy - nie kierowników, naczelników, dyrektorów pieniądze. To co zamierza zrobić JK i 16 DIC to podłość. Nie można do tego dopuścić. Sposobem na powstrzymanie fali ignorancji i lekceważenia pracowników jest składanie pozwów do Sądu Pracy. Powodów jest wiele np. sprawa mianowań, gruszkowe, pomijanie w awansach itp. Ja napewno tak właśnie zrobię, przykłady już są. Niech to będzie Nasza nowa forma protestu.

Rzeczywiście słuszna uwaga. To styczeń 2008 dał początek zmian. Można powiedzieć, że zachowanie jk i dic jest podłe. Zresztą nuc i kierownicy wszelkiej maści nie są lepsi. Ciągle się zastanawiam, czy oni na prawdę wierzą w te bajery którymi nas faszerują. A może jakieś ciemne moce pchają ich w to zakłamanie.
I jak lunatycy do księżyca, oni podążają do szczytów kariery. Po trupach i bez refleksji nad krzywdą ludzką. Kacza dupa, ale mamy "elyte". Wyhodowaną na własnej krwi. Niby wszyscy pełnimy służbę, ale wyrosła nam garstka bezkarnych magnatów pleniących się na państwowym polu.

Po trupach i bez refleksji nad krzywdą ludzką. Kacza dupa, ale mamy "elyte". Wyhodowaną na własnej krwi. Niby wszyscy pełnimy służbę, ale wyrosła nam garstka bezkarnych magnatów pleniących się na państwowym polu.

Zgadzam sie z Tobą w całości, ale mam dobrą radę ( zrobisz jak uważasz) - edytuj powyższe, bo za chwilę niejaki szeregowiec zarzuci Ci upolitycznianie forum i niestosowność wpisu w świetle ostatnich wydarzeń.... vide mój komentarz w wątku o Komisji Finansów Publicznych....

Pozdrawiam:D

Zgadzam sie z Tobą w całości, ale mam dobrą radę ( zrobisz jak uważasz) - edytuj powyższe, bo za chwilę niejaki szeregowiec zarzuci Ci upolitycznianie forum i niestosowność wpisu w świetle ostatnich wydarzeń.... vide mój komentarz w wątku o Komisji Finansów Publicznych....

Pozdrawiam:D

Naszych DIC, NACZELNIKÓW I NIESTETY DUŻĄ LICZBĘ KIEROWNIKÓW porównał bym do RYCERZY JEDI którzy niestety schodzą na złą stronę mocy, słuchają KANCLERZA a na nas ćwiczą socjotechnikę. Niestety 70 %-80% naszej braci celniczej łyka to......:mad:

Nie zgadzam się. Myślę, że większość braci celniczej tego nie łyka. Ale nie ma mocy żeby to zmienić. Świadomość realiów jest spora. Mam wrażenie, że musi się coś wydarzyć. Popatrzcie na historię. Żadne anomalia nie trwają wiecznie. Propaganda i sztuczność zawsze dobiegają końca, następuje przesilenie, a potem bum!! Im większe oszustwo, tym dramatyczniejsze bum!!!

w takim razie ja miałem wrażenie że to bum już się wydarzyło w styczniu 2008, czy może za małe bum było bo jakoś nie bardzo pomogło?Jak wielkie to musi być oszustwo skoro jeszcze nie wydarzyło się odpowiedniej wielkości-siły przełamania, BUUUM!!

To rzeczywiście zadziwiające, że po styczniu 2008 powierzono "reformowanie" SC ośrodkom odpowiedzialnym bezpośrednio i pośrednio za styczeń 2008.
To nierozsądne, bo prędzej czy później przeprowadzane właśnie uwłaszczenie się na proteście ze stycznia 2008 musi doprowadzić do kolejnego wybuchu.

Uwłaszczenie i nagrodzenie tych, którzy są odpowiedzialni za kryzys w cle jest tym samym co w procesie przekształceń po 1989 r miało miejsce w całym kraju. Tzn. dawni towaryzsze i sekretarze DYREKTORZY PAŃSTWOWYCH przedsiębiorstw, którzy niejednokrotnie doprowadzali do upadku swoje zakłady pracy - wypływali później jako PREZESI nowo powstałych firm na bazie upadłego zakładu i przedstawiali się załogom tych zakładów jako ich zbawcy.
Jaki było zbawienie, to już wiemy. Dyrektor nieudacznik zostawał biznesmenem w za grosze nabytej firmie. Wydaje mi się, że u nas jest podobnie. Najpierw przymykano oczy na ewidentnie szkodliwe działania. Nastąpiła samokrytyka władzy, a teraz Ci ludzie jawią nam się jako wizjonerzy nowego,lepszego cła. Tyle, że teraz są sprytniejsi i zapewnili sobie dobrze opłacane posady. Żeby mieć armię żołnierzy pomagającym im utrzymać się na wyższych stołkach - sowicie ich nagradzają i starannie dobierają - podstawowe kryterium - to stopień dyspozycyjnośći.

Ale co ztym wszystkim zrobić

Macie rację forumowicze. Tylko co z tego? Nie będzie lepiej jeśli reforma jest tylko reformą pozorną. Obiektywnie to wygląda tak, że należałoby wyplenić patologię i zacząć od przeproiwadzenia prawdziwej weryfikacji kadry zarządzającej. Dosłownie. No bo jeśli w przeszłości zarządzający realizował zadania, o których wiedział, że są szkodliwe dla cła, a w konsekwencji dla kraju, a szkodził by utrzymać swoje stanowisko - to taki człowiek musi być odunięty od zarządzania!!!! Do końca nie da się jednoznacznie określić kto i jak szkodził, więc można zrobić tylko jedno. Odsunąć wszyskich, którzy kiedykowiek zarządzali. Ludzie, przecież nie ma takiej możliwości, by jakiś zarządzający, który łamał prawo pisane i to moralne - nie robił tego dalej!!
Tym sposobem - "nowi" zarządzający wiedzieliby, że muszą być asertywni wobec szkodliwych i czysto politycznych poleceń.
Dobrze wiecie, że nie ma woli politycznej do takich czystek. A one są niezbędne do przeprowadzenia reformy.
I jeszcze jedno jest nie do pojęcia - dlaczego próbuje się zamknąć usta krytce, zamiast wyciagnąć z niej wnioski i naprawić błędy?

Back
Do góry