MOTYW-ACJA
Dobrze znany użytkownik
- Punkty reakcji
- 510
.......
Ostatnia edycja:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Będąc prezesem (czyt. diasem lub nucem bądź jednym z licznej hordy zastępców) nie musisz mieć ani specjalistycznej wiedzy ani odpowiednich kompetencji. Masz ludzi, którzy żadnej pracy się nie boją. Podpisujesz tylko kwitki, które dostajesz do akceptacji w szd. A odpowiedzialność? Oj tam, oj tam, przeca wiadomo kto pismo pisał, toż w stopce widać autora.(...)
Czy będąc prezesem muszę wykazywać się specjalistyczną wiedzą, czy wystarczą mi odpowiednie kompetencje?
(...)
Musimy dołączyć i żądać równego traktowania. Mam informacje, że wczorajsza propozycja MSWiA została przyjęta przez ZG NSZZ Policjantów i mamy wreszcie konkretne kwoty. Chociaż nie wiadomo jak zareagują Policjanci na to.Dlaczego nie możemy dołączyć do reszty mundurowych??
To są najpilniejsze sprawy na teraz, a właściwie na wczoraj."Związkowa Alternatywa chce także uruchomienia funduszu nagród dla członków korpusu służby cywilnej za szczególne osiągnięcia w pracy zawodowe".
Skąd my to znamy?
Ani słowa o ścieżce kariery, która w tej organizacji kuleje od lat.
Wydaje mi się ze reszta mundurowych nie będzie musiała strajkować. Oni pewnie bez tego dostanąDlaczego nie możemy dołączyć do reszty mundurowych??
Oni tworzą jedność a my ciągle się kłócimy. Musimy stworzyć jedność tak jak w innych służbach... Dziś święto KAS a w TV o tym cisza.. Dziś była najlepsza okazja okazać nasze niezadowolenie za pomocą mediów..Wydaje mi się ze reszta mundurowych nie będzie musiała strajkować. Oni pewnie bez tego dostaną
Już wiemy, że Policjanci - ruch oddolny - nie przyjmuje propozycji MSWiA. Dlaczego, bo znają wartość swojej służby i czują swoją siłę. Ich postulaty nie były także w ogóle rozpatrywane. Zostały zignorowane.Pani Sławku zgadzam się w 100% tylko czas działa na naszą niekorzyść. Nie mamy na co czekać.. Policjant się śmieje, że otrzyma tylko tyle podwyżki a dla NAS taka kwota to marzenie![]()
Przejdź do policji zamiast czekać 20 lat.Minimalna pensja Policjanta to 3.880 zł NETTO. Po podwyżkach będzie 4.380 zł NETTO.
Po 20 latach, jak zliczę pensję, stażowe, kontrolerski, nocki i żywieniówkę, to uda mi się zarobić więcej, niż Policjant tuż po szkółce. WoW....