MOTYW-ACJA
Dobrze znany użytkownik
- Punkty reakcji
- 485
.......
Ostatnia edycja:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Będąc prezesem (czyt. diasem lub nucem bądź jednym z licznej hordy zastępców) nie musisz mieć ani specjalistycznej wiedzy ani odpowiednich kompetencji. Masz ludzi, którzy żadnej pracy się nie boją. Podpisujesz tylko kwitki, które dostajesz do akceptacji w szd. A odpowiedzialność? Oj tam, oj tam, przeca wiadomo kto pismo pisał, toż w stopce widać autora.(...)
Czy będąc prezesem muszę wykazywać się specjalistyczną wiedzą, czy wystarczą mi odpowiednie kompetencje?
(...)
Musimy dołączyć i żądać równego traktowania. Mam informacje, że wczorajsza propozycja MSWiA została przyjęta przez ZG NSZZ Policjantów i mamy wreszcie konkretne kwoty. Chociaż nie wiadomo jak zareagują Policjanci na to.Dlaczego nie możemy dołączyć do reszty mundurowych??
To są najpilniejsze sprawy na teraz, a właściwie na wczoraj."Związkowa Alternatywa chce także uruchomienia funduszu nagród dla członków korpusu służby cywilnej za szczególne osiągnięcia w pracy zawodowe".
Skąd my to znamy?
Ani słowa o ścieżce kariery, która w tej organizacji kuleje od lat.
Wydaje mi się ze reszta mundurowych nie będzie musiała strajkować. Oni pewnie bez tego dostanąDlaczego nie możemy dołączyć do reszty mundurowych??
Oni tworzą jedność a my ciągle się kłócimy. Musimy stworzyć jedność tak jak w innych służbach... Dziś święto KAS a w TV o tym cisza.. Dziś była najlepsza okazja okazać nasze niezadowolenie za pomocą mediów..Wydaje mi się ze reszta mundurowych nie będzie musiała strajkować. Oni pewnie bez tego dostaną
Już wiemy, że Policjanci - ruch oddolny - nie przyjmuje propozycji MSWiA. Dlaczego, bo znają wartość swojej służby i czują swoją siłę. Ich postulaty nie były także w ogóle rozpatrywane. Zostały zignorowane.Pani Sławku zgadzam się w 100% tylko czas działa na naszą niekorzyść. Nie mamy na co czekać.. Policjant się śmieje, że otrzyma tylko tyle podwyżki a dla NAS taka kwota to marzenie
Przejdź do policji zamiast czekać 20 lat.Minimalna pensja Policjanta to 3.880 zł NETTO. Po podwyżkach będzie 4.380 zł NETTO.
Po 20 latach, jak zliczę pensję, stażowe, kontrolerski, nocki i żywieniówkę, to uda mi się zarobić więcej, niż Policjant tuż po szkółce. WoW....