Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Samej służby, czy np. służby + pracy?Z pracą z cywila warunek trzeba mieć 15 lat służby.
Skąd to wziąłeś, gdzie wyczytałeś?Z pracą z cywila warunek trzeba mieć 15 lat służby.
Praca+służba+ każdy inny okres który zalicza się do stażu.Samej służby, czy np. służby + pracy?
Pod warunkiem gdy mamy 15 lat sluzbyPraca+służba+ każdy inny okres który zalicza się do stażu.
Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka
Jeżeli masz 15 lat służby wtedy doliczasz sobie tez praceSamej służby, czy np. służby + pracy?
Nie myl stazowego z dziadkowymPod warunkiem gdy mamy 15 lat sluzby
On nawet z dziadkowym nie pomylił, bo tam wyłącznie służba.., nie ma to jak pisać i zaśmiecać forum nie powołując się na żadne podstawyNie myl stażowego z dziadkowym
Brawo!! Tak dokładnie jest.Ludzie ogarnijcie się i zacznijcie w końcu myśleć logicznie w sprawie tego dodatku-przecież sama jego nazwa wskazuje że jest to dodatek antyemerytalny wprowadzony po to żeby ci co mają co najmniej 15 lat służby nie uciekali na emerytury!!!!Tak więc dodatek ten będzie przysługiwał tym co mają co najmniej 15 lat służby i wtedy do tych co najmniej 15 lat można będzie sobie doliczyć okresy pracy w cywilu.Gdyby było tak jak się tu co niektórym marzy to ten co ma np. 12 lat służby i 5 lat pracy w cywilu to mógłby się załapać na ten dodatek w wysokości 7% , a osoba ta przecież nie nabyła by praw do emerytury mundurowej i nie mogłaby uciec ze służby czego rządzący tak się obawiają.
"Logicznie" to trzeba czytać to co jest napisane czarne na białym w ustawach.Brawo!! Tak dokładnie jest.
Franek czytaj przepis a nie to co Ci się wydajeLudzie ogarnijcie się i zacznijcie w końcu myśleć logicznie w sprawie tego dodatku-przecież sama jego nazwa wskazuje że jest to dodatek antyemerytalny wprowadzony po to żeby ci co mają co najmniej 15 lat służby nie uciekali na emerytury!!!!Tak więc dodatek ten będzie przysługiwał tym co mają co najmniej 15 lat służby i wtedy do tych co najmniej 15 lat można będzie sobie doliczyć okresy pracy w cywilu.Gdyby było tak jak się tu co niektórym marzy to ten co ma np. 12 lat służby i 5 lat pracy w cywilu to mógłby się załapać na ten dodatek w wysokości 7% , a osoba ta przecież nie nabyła by praw do emerytury mundurowej i nie mogłaby uciec ze służby czego rządzący tak się obawiają.
A z jakiego przepisu prawa to wynika?Z pracą z cywila warunek trzeba mieć 15 lat służby.
Może już go nie pytaj pleaseA z jakiego przepisu prawa to wynika?
art. 226a ustawy KAS w związku z art 240 ust 3 tej ustawypo co doliczać dwa razy tą samą wysługę z cywila? Raz do wypłaty jako stażowe i drugi raz do 15 lat i więcej jako kolejne 1%??
jeśli teraz mam 25% ( w tym 16% służby) to oznacza że w wypłacie mam stażowe 25% a w jako że przekroczyłem 15 lat służby dodadzą mi jeszcze 10% czy 1%?!