Yogi
Aktywny użytkownik
- Punkty reakcji
- 64
Nikt cię nie obraża, po prostu sam się ośmieszasz. Z tego co sam twierdzisz wynika, że pracowałeś w komórce postępowań przygotowawczych UKS, a po reformie zostałeś f-szem w komórce dochodzeniowo-śledczej UCS. Gdybyś przeszedł z wywiadu albo realizacji, nikt by się nie czepiał, ale prawda jest taka, że o specyfice służby w formacji umundurowanej nie masz tak naprawdę pojęcia. Dlatego też w twoim przypadku teksty w stylu "podwyżki skarbowców to nie nasza sprawa" brzmią niepoważnie. Podobnie jak dywagacje o MF i MSWiA. W obecnym kształcie wyłączenie nadzoru MF nad KAS byłoby nielogiczne i wiązałoby się z chaosem oraz migracją ludzi z MF do innego ministerstwa. Można było o tym dyskutować kilka lat temu i np. utworzyć nadzorowaną przez MSWiA formację z SC i SG (na wzór USA) oraz część kontroli skarbowej np. połączyć z CBA. Natomiast niepoważne są pomysły, żeby urzędy skarbowe nadzorował inny minister niż MF albo żeby MF nie nadzorował SCS będącej częścią KAS.
Po pierwsze nie ma znaczenia czy jestem funkcjonariuszem 3 lata czy 13 lat.
Po drugie nie ma znaczenia czy wcześniej pracowałem w dochodzeniówce czy w realizacji.
Co ma piernik do wiatraka kolego WZT.
Przeniesienie SC-S z MF do MSWiA (jak napisał kolega Robert) jest możliwe. To tylko kwestia chęci.
Mam nadzieję, że tym razem administrator mojej wypowiedzi nie usunie.
Ostatnia edycja: