"podróżnym" puszczają nerwy

Ten samochód na zdjęciu należał do teścia jednego z gołdapskich celników, ów samochód został podpalonych przez gołdapskich przemytników jakieś pół roku temu

jeden z komentarzy do tego artykułu -
"na zdjęciu samochód "taxi", czyżby celnik jeszcze dorabiał jako taryfiarz, chyba że świadczył usługi przewozowe przemytnikom na trasie - szlaban dziupla,melina, a to efekt nierównego podziału zysków."

no i co z tego wynika????

A puszczają

Puszczają i może być gorzej jednak uważam że to najgorsze rozwiązanie a praktycznie brak rozwiązania.Rozumiem zadania FC na granicy jednak takie założenia w sposobie walki czyli totalne spowolnienie może zrodzić takie działanie jak w linku.Jedynym lekarstwem jest więc wzięcie się do pracy czyli stać na pasie i odprawiać( nieznaczy że puszczać na tzw. bagażnik ale normalnie odprawiać i w dodatku wszystkich podróżnych tak samo ale z tym to też jest różnie) gdyż za to pobieracie kasę.

http://www.ro.com.pl/aktualnosci/tresc/3504/Obrzucili_kamieniami_celnikow/

Przecież to pospolici przestępcy którzy nagminnie łamią prawo z chęci łatwego zarobku.

Wiesz co ! Żal mi Ciebie myślałam że celnicy to ludzie jednak chyba nie . Wiesz są tam przestepcy ktorzy jeżdżą na układzie lub ryzykanci młodzi którzy nie mają nic do stracenia reszta to ludzie którzy chcą jakoś żyć w tym nędznym świecie . Nie każdy może być celnikiem .Nie zabierajcie im złudzeń.

a celnicy którzy biorą w łape to kim niby są?? a ujawnienie kilku paczek papierosów nie robi z nikogo przestępcy gdyż do 450 paczuszek papierosów jest to tylko wykroczenie

masz rację, Turysto. Niedobrzy ci celnicy, nawet Ci próg wykroczenia zaniżyli do 450 paczuszek... Ja gdybym tam był to ustaliłbym Ci próg na 770 paczuszek, a co!!! :D:D:D

widzisz, takie Twoje prawdziwe informacje o biorących w łapę jak te o tych 450 paczuszkach (swoją drogą to miło, jak się o nich czule, zdrobniale wyrażasz:) )

załóż sobie/wam forum pokrzywdzonych dorobkiewiczów i spadaj z tego, tak będzie zdrowiej dla nas wszystkich

Puszczają i może być gorzej jednak uważam że to najgorsze rozwiązanie a praktycznie brak rozwiązania.Rozumiem zadania FC na granicy jednak takie założenia w sposobie walki czyli totalne spowolnienie może zrodzić takie działanie jak w linku.Jedynym lekarstwem jest więc wzięcie się do pracy czyli stać na pasie i odprawiać( nieznaczy że puszczać na tzw. bagażnik ale normalnie odprawiać i w dodatku wszystkich podróżnych tak samo ale z tym to też jest różnie) gdyż za to pobieracie kasę.

http://www.ro.com.pl/aktualnosci/tresc/3504/Obrzucili_kamieniami_celnikow/

Jeśli przyjeżdża koleś na granicę, chlubi się tym, że "on już 14 lat jeździ" no to sorry. To zwykły nierób, który do pracy nie pójdzie. Zresztą po co mu to, jak ma więcej z granicy. A jak niedobry celnik zabierze samochodzik albo w inny sposób przeszkodzi, to wtedy "krzywda wielka". A ja, panie były turysto, stoję, odprawiam, fajeczki zabieram, mandaciki wystawiam,a jak się poszczęści ,to samochodzik zostaje a "turysta" opuszcza przejście pieszo.
Panie były turysto, granica nie służy do tego żeby jeździć w kółko. Ale niektórzy podróżni są jak konie w kieracie - inaczej już nie potrafią. Powinni więc się zgłosić do speców od leczenia uzależnień. Zresztą, pańska obecność na tej stronie dowodzi, że i pan mentalnie jest od granicy uzależniony.
W związku z powyższym życzę panu szybkiego powrotu do zdrowia.

................

Do Mrówkojada
"A ja, panie były turysto, stoję, odprawiam, fajeczki zabieram, mandaciki wystawiam,a jak się poszczęści ,to samochodzik zostaje a "turysta" opuszcza przejście pieszo."

Gdyba tak było to by niebylo problemu problem jest w tym że twoi koledzy i koleżanki robią to w bardzo ślimaczym tempie czyli tak:
-podejście do podróznego i przyjecie zgłoszenia a zarazem wzięcie od
podróżnego paszportu i D.R pojazdu do weryfikacji w SWOC.
-wereyfikacja trwa od 5 min do nawet 30 minut (międzyczasie pasjansik parzenie kolejnej kawki czy herbaty :D)
-odprawa lub BKS
-odpoczynek po po doprawie :D chwilka lub w drastycznych przypadkach godzina ale średnio ok 30 minut ( w tym czasie podjeżdza kolejny samochód do odprawy i czeka na łaskawego zolla że raczy wyjść do odprawy ale jemu nie spieszno prikas Tigera:D)

ps. na tempo odprawy ma też fakt kto podjedzie do odprawy ale to już inna bajka:)

Panie Mrówkojad

Właśnie dobrze wspomniałeś Ci co są codziennie od czternastu lat ale są tacy którzy nie jeżdżą codziennie i to te osoby wam najbardziej przeszkadzają to te osoby gnębicie i karacie ale to nie oni Was obrzucają kamieniami tylko Ci którym się dobrze jeździło a nagle zostali odstawieni od ,,korytka'' i to oni się mszczą bo jak wchodzi się z niedpowiednimi osobami w układy to trzeba przewidzieć konsekwencje zerwania umowy.Zwykły mały przmytnik mordeczki nie otworzy a czasem nawet za mandat podziękuje .Źle Wam nie życzę wręcz przeciwnie , ale bądźcie ludzmi to jest Wasza praca a Ci ,,przemytnicy'' czy ,,turyści'' są po to żebyście mieli co robić .Nikt od Was nie wymaga żebyście puszczali z bagażnika tylko poprostu żebyście byli tam gdzie Wasze miejsce czyli na pasku czy to tak trudno zrozumieć.Jesteście w większości ludźmi wykształconymi czyli ,,chyba'' rozumnymi.

Kaziu zacytuję ciebie .Jesteście w większości ludźmi wykształconymi czyli ,,chyba'' rozumnymi. jednak to tylko prawie więcej w tym linku:D:D:D:D
http://przerobka.reklamy.zywca.patrz.pl

Prawie! to jest wielka różnica dobrze to ujęte jest w tej reklamie ale im się wydaje że wszystkie rozumy zjedli że reszta to ,,zero'' ale kiedyś wymiękną przyjdzie czas i na nich tak to bywa. Z granicą nie ma żartów hehe ani dla nich ani dla turystów

Chyba tobie

Prawie! to jest wielka różnica dobrze to ujęte jest w tej reklamie ale im się wydaje że wszystkie rozumy zjedli że reszta to ,,zero'' ale kiedyś wymiękną przyjdzie czas i na nich tak to bywa. Z granicą nie ma żartów hehe ani dla nich ani dla turystów

Prędzej tobie zmięknie wiesz co dla mnie jesteś zero skoro nie umiesz znaleźć sobie uczciwej pracy
P.S. Dla mnie nie jesteś kazio tylko cienki bolek i kodi też.

Prędzej tobie zmięknie wiesz co dla mnie jesteś zero skoro nie umiesz znaleźć sobie uczciwej pracy
P.S. Dla mnie nie jesteś kazio tylko cienki bolek i kodi też.

Mi nie zmieknie ale Tobie może i tak . Ja właśnie pracuję dzięki temu nie muszę Was oglądać co prawda ciężko się żyje z uczciwej pracy ale jakoś tam. pamiętaj jednak TY że jak nie bedzie ,,turystów'' to dołączysz do grona bezrobotnych bo poza rozbieraniem samochodów i graniem na kompie nic nie umiesz robić . Te ,,nieroby'' jak to określiłeś ,jak skończy się ten tak męczący niby proceder który nabija Wam kieszenie to taki,,''nierób'' pójdzie do jakiejkolwiek pracy i bedzie pracował w przeciwieństwie do Ciebie.

No no mowilem ze kozaki to oni sa tylko na przejsciu a tak to uciekli do auta :) nic sie nie zmieniliscie ciagle jestescie tacy sami co byscie bez policji zrobili :)

no no mowilem ze kozaki to oni sa tylko na przejsciu a tak to uciekli do auta :) nic sie nie zmieniliscie ciagle jestescie tacy sami co byscie bez policji zrobili :)

pako załóż stronę dla takich jak ty i piszcie tam sobie swoje prostackie przemyślenia!!!
Wypisywanie głupot i tak nic ci nie da.
Bujaj ofiaro losu!!!!:d

Back
Do góry