Początek

• Thread starter Thread starter Nie zarejestrowany
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
N

Nie zarejestrowany

Gość
Witam!
Mam pare pytań związanych z SC!

1. Ile się pracuje w SC tak jak w SW 15 lat i można iść na emeryturę?
2. Jakie są płace w SC?
3. Możliwość awansu? (po jakim czsie?)
4. Są testy fizyczne i psychologiczne?
5. Jak się wam podoba w SC?
6. Jakie są wymagania?
7. ITD!!!!

Pisze ten post bo chce się starać żeby mnie wcielono w SC! Testów się nie boję bo zdałem do SW lecz nie maja na razie wolnych miejsc i mnie wodzą za nos ze będą, czekać ITD!

Pozdrawiam!

Jakie jest zaplecze socjalne czyli dodatki!?

Człowieku wyluzuj, celnicy chcieliby, przejść do SW, daj sobie na luz z celnictwem, testy nie są zbyt trudne, płace, poskacz po forum to się dowiesz, zaplecze socjalne, jakieś jest., ale traktują Cię jak kobyłę po której mozna jeździć, no chyba,ze masz plecy, to i awans dostaniesz:(

Człowieku wyluzuj, celnicy chcieliby, przejść do SW, daj sobie na luz z celnictwem, testy nie są zbyt trudne, płace, poskacz po forum to się dowiesz, zaplecze socjalne, jakieś jest., ale traktują Cię jak kobyłę po której mozna jeździć, no chyba,ze masz plecy, to i awans dostaniesz:(

Jak by było tak złe to kto by sie pchał do SC? Powielam me pytanie czy też jest 15 lat do emerytury! Do SW czekam i może sie nie doczekam bo jakies małolaty maja plecy ja nie!!! Najlepiej ze wszystkich w grupie zdałem egzaminy fizyczne!!!! Psycho tez ok! a i tak na nie jestem na 100% pewien ze w tym roku albo następnym będzie wolny etat a jak bedzie w tym roku to nie wiadomo czy ja będę tym jednym z wielu! Bo jakieś przyjeby maja plecy!!! jak byś widział jeden z drugim jakie dydole się załapały miesiąc wcześniej (przed mymi egzaminami) bo miały plecy a teraz nas kilku zdalo wszystko i czekam z paroma kolesiami na manne z nieba ja nie mam żadnych pleców i czekam jak debil na tel. Więc może w SC będzie lepiej!

Jak by było tak złe to kto by sie pchał do SC? Powielam me pytanie czy też jest 15 lat do emerytury! Do SW czekam i może sie nie doczekam bo jakies małolaty maja plecy ja nie!!! Najlepiej ze wszystkich w grupie zdałem egzaminy fizyczne!!!! Psycho tez ok! a i tak na nie jestem na 100% pewien ze w tym roku albo następnym będzie wolny etat a jak bedzie w tym roku to nie wiadomo czy ja będę tym jednym z wielu! Bo jakieś przyjeby maja plecy!!! jak byś widział jeden z drugim jakie dydole się załapały miesiąc wcześniej (przed mymi egzaminami) bo miały plecy a teraz nas kilku zdalo wszystko i czekam z paroma kolesiami na manne z nieba ja nie mam żadnych pleców i czekam jak debil na tel. Więc może w SC będzie lepiej!

Ho, ho! Toś nieźle gościu poleciał! Prawie jak celnik.
Nie będę się rozpisywał; w SC jest granica wieku- 65lat, ale pan minister obiecał emerytury celne (kiedyś).

Ho, ho! Toś nieźle gościu poleciał! Prawie jak celnik.
Nie będę się rozpisywał; w SC jest granica wieku- 65lat, ale pan minister obiecał emerytury celne (kiedyś).

Tak ,że przesunie wiek emerytalny do 70 lat ! Jak byłeś tak dobry z" fizycznego " to do kopalni - tam już emerytura po 25 latach roboty pod ziemią .

Tak ,że przesunie wiek emerytalny do 70 lat ! Jak byłeś tak dobry z" fizycznego " to do kopalni - tam już emerytura po 25 latach roboty pod ziemią .

Co tak zgrywasz cwaniaka? Głupcze bez szkoły? do kopalni to ty się nadajesz! A może bardziej do kicia na tygrysa chłopaki by cie wsadzili i się trochę rozerwali tam takich kozaczków szybko dymają! Jak nie ogarniasz tematu i głupich żarcików ci się zachciało to stul pysk!

Co tak zgrywasz cwaniaka? Głupcze bez szkoły? do kopalni to ty się nadajesz! A może bardziej do kicia na tygrysa chłopaki by cie wsadzili i się trochę rozerwali tam takich kozaczków szybko dymają! Jak nie ogarniasz tematu i głupich żarcików ci się zachciało to stul pysk!

Ale inteligent,pewnie po szkołach i jeżdzie na tygrysku i co za kultura ! A pysk to ma krowa ,twoja teściowa i ty ! nNie dziwię się że nawet do SW ciebie nie przyjęli.

Ale inteligent,pewnie po szkołach i jeżdzie na tygrysku i co za kultura ! A pysk to ma krowa ,twoja teściowa i ty ! nNie dziwię się że nawet do SW ciebie nie przyjęli.

Po 1. Radze przeczytać wszystkie posty dokładnie i ze zrozumieniem i dopiero wtedy pisać!
Po 2. Ten kolo pisze że nie ma etatów jak by go nie chcieli to by go nie wysyłali na testy!
Po 3. SW jest lepsze od SC pod wieloma względami! (Pracowałem tu i tam więc wiem)
Po 4. Żal mi ciebie ..........! A pysk to ma twoja żona, stara i ty!:D
Po 5. Ty pewnie nigdzie się nie dostałeś nawet na testy! ( no i cię to boli )
Po 6. Co złego to nie ja pozdrawiam i nie komentuj tego posta bo znowu się ośmieszysz!

Po 1. Radze przeczytać wszystkie posty dokładnie i ze zrozumieniem i dopiero wtedy pisać!
Po 2. Ten kolo pisze że nie ma etatów jak by go nie chcieli to by go nie wysyłali na testy!
Po 3. SW jest lepsze od SC pod wieloma względami! (Pracowałem tu i tam więc wiem)
Po 4. Żal mi ciebie ..........! A pysk to ma twoja żona, stara i ty!:D
Po 5. Ty pewnie nigdzie się nie dostałeś nawet na testy! ( no i cię to boli )
Po 6. Co złego to nie ja pozdrawiam i nie komentuj tego posta bo znowu się ośmieszysz!
Dobrze ,że przynajmniej do 6 umiesz liczyć .Ośmieszę się ? Spoko ! Jak ci tak dobrze w SW to po co ci SC ?

odpowiedź

Witam!
Mam pare pytań związanych z SC!

1. Ile się pracuje w SC tak jak w SW 15 lat i można iść na emeryturę?
2. Jakie są płace w SC?
3. Możliwość awansu? (po jakim czsie?)
4. Są testy fizyczne i psychologiczne?
5. Jak się wam podoba w SC?
6. Jakie są wymagania?
7. ITD!!!!

Pisze ten post bo chce się starać żeby mnie wcielono w SC! Testów się nie boję bo zdałem do SW lecz nie maja na razie wolnych miejsc i mnie wodzą za nos ze będą, czekać ITD!

Pozdrawiam!
Tak sobie pomyślałam, że w zasadzie to nikt nie odpowiedział na Twoje pytania więc ja spróbuję...
1 SC nie ma wcześniejszych emerytur, pracujesz jak wszędzie, może kiedyś coś się zmieni, ale już chyba mało kto w to wierzy...
2 Płace są... chym, kwestia względna... jak zaczynałam dostałam 1500 zł. to było niecałe 3 lata temu, teraz mam ok 2000zł. ale więcej prędko nie dostanę... Na kierowniczych stanowiskach jest lepjej, ale to też od wielu rzeczy zależy...
3 pierwszy awans w zasadzie po służbie przygotowawczej czyli po 3 latach, a potem to już jak Bozia (albo szef) da... bywa naprawdę różnie
4 Nie ma testów fizycznych ani psychologicznych, jest test z wiedzy ogólnej, i rozmowa kwalifikacyjna
5 mnie się podoba w SC bo jestem młodą mamą i nie boję się, że jak mi dziecko zachoruje to będę musiała brać urlop albo, nie muszę zostawać po godzinach itd. Ale to bardzo indywidualna sprawa. Mój mąż jest fascynatem, kocha tę robotę (też FC), ale często szefowie podcinali mu skrzydła... Jak wszędzie punkt widzenia zależy od tak wielu czynników. No i oczywiście pytanie czego oczekujesz od SC i o jakim wydziale/referacie myślałeś, bo nie da się porównywać np. papierkowej roboty w Elementach Kalkukacyjnych do grup Mobilnych czy przejścia Granicznego...
6 wymagania masz w ustawie o SC : obywatelstwo polskie, conajmniej średnie wykształcenie itd. doczytaj sobie, oprócz tego musisz przejść rekrutację. W tym roku nic z tego bo resort szuka oszczędności i nabory są wstrzymane (oprócz chyba granicy, ale nie jestem pewna)
a poza tym... Tyle jest aspektów, że tródno coś ogólnikowo pisać. Jak zapytasz konkretnie to spóbuję coś Ci odpowiedzieć.

w kiciu na tygryska

przepraszam, jak to się robi na tygryska... :)

grypsujący do SC

do SW cię nie przyjmą bo siedziałeś, do cła również nie przyjmą bo troszkę jesteś za prymitywny, do kopalni się nie nadajesz bo tam trzeba mieć charakter, idź do wojska, w Afganistanie takich jak ty potrzebują... :)

delete

admin prosze o usunięcie tego osobnika lub jego wpisów gdyż mało tego że są nie na temat to jeszcze uprawia tu pseudo reklamę....a może wcale nie pseudo...

Back
Do góry