PANIE PREMIERZE

pan o

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
POSTULATY CELNIKOW SA PROSTE I CZYTELNE JEZELI JEST TO ZA TRUDNE DLA PANA PROSZE W IMIENIU POLAKOW , UKRAINCOW , BIALORUSINOW , I CALEGO SWIATA - PODAC SIE DO DYMISJI

pan o napisał:
POSTULATY CELNIKOW SA PROSTE I CZYTELNE JEZELI JEST TO ZA TRUDNE DLA PANA PROSZE W IMIENIU POLAKOW , UKRAINCOW , BIALORUSINOW , I CALEGO SWIATA - PODAC SIE DO DYMISJI

Głosowałem na Pana ale po co? Chyba to jedyne wyjście podać sie do dymisji bo za Pana decydują nieodpowiedzialni ludzie a Pan nie ma własnego zdania??? A jeśli ma pan takie to nie ma wyjścia podać się do dymisji my nie odpuścimy!!!!

Panie Premierze !
"W związku z nieudolnymi negocjacjami prowadzonymi ze strony Rządowej odchodzę ze służby i dziękuję wszystkim - z paroma wyjątkami -za miłą współpracę ...."

A panowie co to rzekomo głosowali na premiera czego sobie życzą?? 4 tys.wynagrodzenie,emerytura w 50 roku życia ,sorty mundurowe,strawne,deputaty węglowe,wczasy FWP,luksusowe szpitale.Hallo trzeba było zostać w komunie!!!Dzisiaj w radio ZET,red.Weiss rozmawiał z facetem,który zajmuje się problemami transportu drogowego i problemy z odprawami zna świetnie,oznajmił,że celnicy dopiero niedawno odkryli jak mało zarabiają,bo oficjalne zarobki traktowali jako niewielki dodatek do ....haraczu płaconego na granicach.I niech mi nikt tu nie pisze ,że ludzie w Polsce nie znają problemów celników.Oj znają znają bardzo dobrze i jesteście ostatnią grupą zawodową,która zasługuje na podwyżki.Do roboty LENIE!!!!

Magda123 napisał:
A panowie co to rzekomo głosowali na premiera czego sobie życzą?? 4 tys.wynagrodzenie,emerytura w 50 roku życia ,sorty mundurowe,strawne,deputaty węglowe,wczasy FWP,luksusowe szpitale.Hallo trzeba było zostać w komunie!!!Dzisiaj w radio ZET,red.Weiss rozmawiał z facetem,który zajmuje się problemami transportu drogowego i problemy z odprawami zna świetnie,oznajmił,że celnicy dopiero niedawno odkryli jak mało zarabiają,bo oficjalne zarobki traktowali jako niewielki dodatek do ....haraczu płaconego na granicach.I niech mi nikt tu nie pisze ,że ludzie w Polsce nie znają problemów celników.Oj znają znają bardzo dobrze i jesteście ostatnią grupą zawodową,która zasługuje na podwyżki.Do roboty LENIE!!!!

Zieeeeeeeeeeeeeeeew

a ja sobie wypraszam takie pierd.... glupot,ze niby ostatnio celnicy wiedza ze malo zarabaja...owszem w komunzmie bylo przyzwolenie na lapownictwo,ale nie zycze sobie uogolnien,bo nie kazdy bral lewa kase,znam takich ludzi .....a poza tym ci co dawali to za darmo nie dawali...mieli z tego korzysci,a teraz co..skargi to do Bana Boga.
a ja chce miec pieniadze na normalne zycie dla siebie i rodziny.
jestem w pracy bo zaufalam Premierowi i wierze ze w koncu dogadaja sie

w polsce popelnia przestepstwo ten co bierze i ten co daje !!!!!! nie dawajcie to nikt nie bedzie bral. sam znam przypadki ze agencje celne tlumaczac przewoznikom ze musza zaplacic celnikowi wyciagaja gotowke o ktorej my celnicy nic nie wiemy!!!!!!!!!!!!!!!!!1

FC

Magda123 napisał:
MAGDA PRZYJMIJ SIE DO CLA I BIERZ HARACZE DLA CIEBIE ART 25 USTAWY O SLUZBIE CELNEJ MILYCH ROZMOW Z PROKURATURA

FC

Magda123 napisał:
MAGDA PRZYJMIJ SIE DO CLA I BIERZ HARACZE DLA CIEBIE ART 25 USTAWY O SLUZBIE CELNEJ MILYCH ROZMOW Z PROKURATURA

Przecież nie od dziś wiadomo że wielu przewożników wliczało kontrachentowi w koszty tzw. przekroczenie granicy,wyciągając w taki podły sposób pieniądze.Dochodziło do tego że w ten sposób pracownicy oszukiwali pracodawców.Po części stąd opinia o celnikach.

Szanowna Pani Magdo123! Raz- prosze nie wrzucac nas wszystkich do jednej kategorii- bo przykro tego sluchac, a wszedzie sa uczciwi ludzie a i drani paru sie znajdzie w kazdym zajeciu- w Pani zawodzie zapewne takze. Dwa- czy nie uwaza Pani, ze sprawe korupcji- bo ona Pania irytuje- mozna rozwiazac w sposob stosunkowo prosty? Wystarczy prowokacja kontrolowana. Czy wprowadzona? czy stosowana? Nie mnie oceniac opieszalosc w tym temacie lub jej brak. Kolejna kwestia, Pani Magdo, celnicy to nie tylko granica, pomijam tak oczywiste komorki wewnetrzne z analogicznymi zadaniami, ale pokrotce: to szeroko rozumiany NADZOR nad przemieszczaniem towarow: towarow akcyzowych: alkohole, paliwa; strategicznych, wrazliwych, to eliminowanie obrotu towarami nielegalnymi np. narkotykami, chronionymi gatunkami zwierzat i roslin, ochrona wlasnosci intelektualnej itd, itp. I te wszystki zadania powoduja, ze Sluzba Celna kontroluje wplywy do budzetu w wysokosci 40%.

W tej trudnej sytuacji niezmiernie nam przykro z powodu strat firm transportowych i tragicznej sytuacji kierowcow. W gestii rzadu RP lezala jednak koniecznosc tworzenia zaplecza dla funkcjonowania granicy panstwa, bo ona jest miejscem pracy dla wielu grup osob, celnikow, spedytorow, kierowcow. a przeciez moglaby byc takim miejscem pracy dla jeszcze ich wiekszej liczby- pobudowane terminale, bary, motele itd, itp.

prosze wybaczyc, ze pisze o czym wszyscy z nas na forum -jako ta sama grupa zawodowa -wiedza- bo to oczywista oczywistosc.
W CALYM kraju ludzie pracuja w tym zawodzie i mowia teraz, dzis- jednym głosem : czy to wszystko ciagle za malo? zeby byc potraktowanym przez wlasny rzad na rowni z sokista? lesnikiem? inspektorem transportu drogowego? straznikiem wieziennym?
czy naprawde za wiele oczekujemy?

my uwazamy, ze zaslugujemy na takie samo potraktowanie.

Przykra sprawa ale dziennikarstwo w Polsce zeszło na PSY (albo na PO :wink: ) - Weiss powtarza plotki i utwierdza stereotypy !!! A kierowcy dają oczywiście ale Tirówkom :lol: a potem naciągają szefów na kasę :lol:

Magda123 napisał:
ZABRANIA SIę 1-LATKOM WYPOWIEDZI NA TYM FORUM
SPADAJ DO KLOCKóW

Back
Do góry