Nowy jenerał

Tele echo,
"Narastającego niezadowolenia społecznego" piszesz...wygląda na to, że wyniki są sfałszowane. A tak serio, to ludzie sami sobie są winni, że są niezadowoleni, a jednak zadowoleni.
Co do "przykręcenia śruby", najbardziej niepokojąco zabrzmiał nasz Wielki Wódz, który w fazie ekscytacji zwycięstwem, po kolejnych deklaracjach "polityki miłości" stwierdził, że...(uuuu, aż strach pisać):
"musimy pracować jeszcze LEPIEJ i jeszcze SZYBCIEJ"...
uff, będzie gorąco.

Gratuluję wygranej.

Myślę, że PIS osiągnął bardzo dobry wynik. Pomimo długiej nawały propagandowej i faktycznego nie istnienia na rynku oficjalnych mediów.

PO czeka naprawdę wyzwanie. W obliczu "krótkiej kołdry" budżetowej. Prywatyzacyjnej także. Narastającego niezadowolenia społecznego również.

Wg mnie tak dalej jak dotychczas rządzić nie mogą.

Nie sądzę też , aby Pan Palikot zdołał zapanować nad swoimi harcownikami.

Jednym słowem czekają nas ciekawe czasy.
Za moich czasów opowiadali, że Breżniew z Carterem tylko we dwójkę brali udział w biegu na 100 metrów. Agencja TASS podała, że Breżniew zajął zaszczytne drugie miejsce natomiast Jimmy Carter z ledwością osiągnął miejsce przedostatnie. Panie tele echo to już szósta porażka, sromotna porażka. Parę dni temu pan prezes mówił, że wygra i to ze sporym zapasem. Niestety (dla niego) zajął zaszczytne drugie miejsce. Dla nas myślę, że na szczęście. Nie miałem ochoty w ubłoconym szynelu jako pospolite ruszenie w okopach bronić Warszawy przed ruskimi od wschodu a przed Niemcami od zachodu.

To dziwne

Szanowni Przedmówcy! Tak mi się wydaje, że Wasza retoryka jako żywo przypomina kolejną medialną próbę dyskredytacji obecnie największej partii opozycyjnej w Polsce. Która przez ostatnich kilka lat, w sferze rzeczowej dyskusji, w oficjalnych mediach nie istniała. Nie urażając nikogo, w przeciwieństwie do produktu medialnego w postaci pewnego ugrupowania, które nawet jak nie wejdzie do rządu, to bezwarunkowo będzie za.

Szanowni Przedmówcy! Tak mi się wydaje, ...
...

I tylko wydaje!
Istotą jest ogólne dno, a nie kwestia takich czy innych obietnic.
W czasach socjalizmu powstał taki żart: Jeśli partia powie, że zabierze - to zabierze! Jeśli powie, że da - to powie!
Żarty się skończyły ...

Zaczęło się dawno dawno temu.Pewien polityk wziął sobie do pomocy dziwnego chłopczyka który zaczął rządzić dyrektorami bo myślał że jest najważniejszy i jak widzicie stał się nim.Tak to było za Bujaka jak Nasz szef został u niego sekretarką.Póżniej go wyrzucono bo nie było miejsca dla niego więc poszedł do JAS-FBG bo myślał że agent celny to to samo co celnik. Tam poznano się na nim jeszcze szybciej i zaś został bez pracy.Więc poszukał promotora który zrobił go celnikiem w Szczecinie oczywiście na najwyższy stołek (tylko zapomniano że nie jest celnikiem???? ale to nieważne my tu rządzimy). No i te strajki któż jak nie On celnik z krwi i kości tak jak o nim mówiono dostał szansę życia (oczywiście jak w Szczecinie niezgodnie z prawem i obyczajami) uzdrowić CŁO. No i tu dostał skrzydeł nawet na forum pisał że będzie awansował po kolei ( a wyszło jak zawsze polecam tamten wątek). Natomiast w związku z niepewnymi wyborami Szczury awansowały go na GIENERAŁA bo tylko on nim może być. Cały ten kabaret świadczy o naszej Polsce za którą się wstydzę bo tacy ludzie nami żądzą. Pazerność, chciwość i pieniądze to dla nich Bóg Honor i Ojczyzna. Zresztą widzicie wybory 50% społeczeństwa mówi nie a oni dalej żądzą i jak ktoś mądry powiedział dobiją ten kraj bo pieniądz dla nich to wszystko. Tak gwoli Generała to proszę mi wytłumaczyć jak osoba bez zdanych testów sprawnościowych czy kursu broni może być generałkiem. Bo te kursy dla mobilnych mają zaliczyć wszyscy którzy chcą być funkcjonariuszami a głównie kadra oficerska która w ogóle nie wie co to stopień oficera a którym marzy się unitarka i oddawanie honoru dla ludzi bez honoru. Myślę że czeka Nas rewolucja bo głupota jest wieczna Służby już nic nie uratuje bo przez następne 4 lata ją załatwią do końca. Tak że bracia Celnicy trzymajcie się i mimo wszystko róbcie to co do Nas należy.Myślę że któregoś dnia wróci szacunek dla osób starszych ze stażem którzy nie jednego prezesa (szefa) przeżyli bo nie może być tak że syn uczy ojca jak dzieci robić.

Aby robić "interesy" trzeba mieć kadrę młodą, oddaną, uległą i mało doświadczoną zawodowo. Na najwyższych stołkach u nas siedzą ludzie wyrachowani i posłuszni. Jak przestaną być posłuszni to wylecą ze stołków. To bardzo złe porównanie ale pewien wódz przed napaścią Niemiec na jego kraj też zlikwidował całą wyższą kadrę oficerską. Efekty widzieliśmy.U nas niszczy się kadrę doświadczoną zawodowo.. Moje ponure wywody pozostawiam do przemyślenia. Liberałowie górą.

The fly

"It's no secret that the stars
are falling from the sky
It's no secret that our world
is in darkness tonight
They say the sun is sometimes
eclipsed by a moon
You 'know I don't see you
when she walks in the room...".

Spoko, to tylko angielski. Spoko, to fragment piosenki w wykonaniu grupy U2.

Tylko proszę, wyłączcie głos. Skojarzenie nasunie się samo http://www.youtube.com/watch?v=_82IYrdM2vU

Jadwiga Staniszkis dla WP. Ale nie tylko.

"Już kilka dni po wyborach widać, że zwycięstwo spotęgowało jeszcze arogancję PO. Kompletny brak odpowiedzialności za cokolwiek. Równocześnie spokojne przyjrzenie się drużynie, którą do sejmu wprowadził PiS pozwala dostrzec, że są tam ludzie znacznie bardziej kompetentni niż poprzednio. A Palikot, w sytuacji gdy media (dopiero teraz!) zaczynają pisać o miałkości jego przesłania i drużyny, zostanie zmieciony przez powagę wyzwań stojących przed Polską! - analizuje prof. Jadwiga Staniszkis w felietonie dla Wirtualnej Polski."

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,ti...ostanie-zmieciony,wid,13890350,komentarz.html

"Gdyby Ruch Palikota rozpoczął swoją karierę parlamentarną od wojny o krzyż, byłoby to absolutnym szyderstwem z hasła Janusza Palikota postulującego nowoczesne państwo - uważa premier Donald Tusk. Z kolei wicepremier Waldemar Pawlak wprost opowiedział się przeciw zdejmowaniu krzyża. - Do tej pory on nikomu nie przeszkadzał - powiedział."

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,ti...s-krzyza-w-sejmie,wid,13892222,wiadomosc.html

Ostatnia edycja:
0989x.jpg

Szkoda, że jenarała tak nie przeczarował:(

Back
Do góry