Nowy jenerał

ludzką rzeczą jest mieć własne zdanie.
ludzką rzeczą jest pozory traktować za rzeczywistość.
ludzką rzeczą jest mając wiele lat służby przywyknąć do postawy służebnej.
czy to jest zarzut ? nie, raczej smutna konstatacja, że takie poglądy są utrwalone i porządane od wielu lat.

pupilek saloniku MF- GENERAŁ SC, który nie ma zasadniczego kursu celnego oczarował "Panów specjalistów" wg metod specjalistów od propagandy.
sam stopień wymyślił i wdrożył, potem się go dochrapał na być może finiszu własnej politycznej ekipy, a tu nagle okazuje się że duma rozpiera specjalistę celnego z 20-letnim stażem.
gdzie w tym honor i godność falcon, jabol i podobnie mielący swoje własne dni nadaremnie.

"czasami warto płynąć pod prąd, chociaż wyrabia się mięśnie" / zasłyszane /.
pozdrawiam
Czyżbyś odmawiał mi godności i honoru tylko dlatego że mam swoje zdanie które odbiega od Twojego?????? Czy dobrze zrozumiałem?????????????? Uważasz że specjalista z 20-to letnim stażem nie może mieć godności i honoru?????

Ostatnia edycja:
a najlepiej wpisy takie jak Falcon'a i Jabola to umieszczajcie na forum federacji ZZ jesli takowe w ogole forum istnieje, pozdrawiam piszących takie bzdety

Falcon.
Prawo nakazywało nadać stanowisko kierując się określonymi przesłankami, w tym m.in. doświadczeniem i kwalifikacjami.
Jak forumowicze mają rozumieć więc Twoją zgodę na to stanowisko?
Jesteś niedoświadczonym funkcjonariuszem i bez odpowiednich kwalifikacji, czy jak? Swój honor i godność oczywisćie masz, jak każdy. Każdy może te pojęcia interpretować dowolnie. Ja np. mam zarzuty za naruszenie godności i honoru funkcjonariuszy, a ja jestem przekonany, że swoją działalnością walczę właśnie o te wartości.

Ponadto napisz proszę skąd jesteś alokowany i dokąd, bo to co napisałeś na temat alokacji, że ucywilizowano ten proces jest mocno zdumiewające.

...Większości należą się awanse, więc nie zachowujmy się jak psy ogrodnika i zróbmy wszystko, aby awansów było jak najwięcej, z tego poziomu możemy tego dokonać tylko naszą pracą a nie populistycznymi hasłami ....

W 2009 roku SSC nie przeznaczył na wzrost uposażeń funkcjonariuszy dwadzieścia kilka mln złotych z pieniędzy które były zapisane w budżecie dla nas(policz sobie ile to jest średnio na etat).
Ile SSC oddał z pieniędzy zapisanych w budżecie na wzrost uposażeń funkcjonariuszy celnych w 2010 roku tego jeszcze nie wiadomo. Czekamy wciąż na odpowiedź.

Skończmy rzeczywiście z populistycznymi hasłami

Ostatnia edycja:
Witam.
Z przykrością stwierdzam iż to mój ostatni wpis na niniejszym forum. Nie ma tu miejsca na merytoryczną dyskusję a jeśli ma się inne zdanie od jedynie słusznego to tym gorzej. Natychmiast jest się pozbawianym zdolności honorowych. A tak na marginesie,to ilu z Was odprawiało na pasie,ilu z Was widziało na oczy granice?????? Każdy-KAŻDY policjant zaczyna karierę od szlifowania bruku w szkole policyjnej. Najpierw z 2 lata popracujcie na granicy z "turystami" a później się wymądrzajcie. Celnicy zza biurek......:D :D marzliście po 12 godzin przy 30-tu stopniach mrozu???? Albo przy 30-sto stopniowym upale???Albo w deszczu???? Często pracując na dwóch pasach???? Mając przed sobą non stop tłum "turystów"????Czy w ogóle rozumiecie o czym piszę?????? Wyobraźcie sobie że na pasach nie ma klimatyzacji....zaskoczeni???? (nie dotyczy wszystkich-tym którzy tyrali i tyrają na granicach oraz wszystkim rozumiejącym o czym piszę- Szacun)
Panie Sławku-pisząc że ucywilizowano alokację miałem na myśli to iż celni np. z Katowic dostawali 10 dni i albo wschód albo żegnamy-bez żadnych lokali,osłon finansowych,bez niczego. Później to się zmieniło i o to mi chodziło. Poza tym wszyscy którzy chcieli wrócić do swoich macierzystych Izb powrócili-CO NIESTETY NIE DOTYCZY RZEPINA.Pozdrawiam Pana i życzę wytrwałości-cały czas trzymam za Pana kciuki. Mam nadzieję że czytają to pozostali-zlituj się Panie-"związkowcy" którzy tak haniebnie sprzedali Nas na wschód w zamian za stołki swoje i swoich kolegów.....MAŁŻEŃSTWA CELNICZE KTÓRE MIAŁY BYĆ PRZENOSZONE ALE JAKOŚ "DZIWNYM TRAFEM" :confused: niektóre-te słuszniejsze-nie zostały przeniesione...kawalerowie,panny...w zamian przenoszono starych zolli którzy na wschodzie bywało że umierali...prawda Panowie związkowcy??? Nie wstyd Wam???Znam takich którzy zrobili wszystko aby tylko być u władz związku tylko po to aby nie być alokowanymi i wcale się z tym nie kryli...wiemy jak było i nie zapomnimy wam tej alokacji. Proszę do mnie nie odpisywać gdyż od dzisiaj nie piszę na forum-mogę sobie w wolnych chwilach poczytać co piszą celni którzy np.całe życie pracowali w magazynie a teraz żądają emerytur (osobiście znam dwa przypadki-celnicy którzy już 20 lat pracują w magazynie). Przepraszam jeśli napisałem za ostro ale tak to niestety wygląda. Kilka cierpkich słów prawdy. Żegnam i pozdrawiam. A wtajemniczonym mówię PA KA!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Falcon.

Nie rozumiem dlaczego przestajesz pisać, bo raptem były tylko dwa wpisy, nie licząc mojego kontrujące Twój i jeden popierający (jabol).

Jak można pisać o ucywilizowaniu alokacji, skoro wiemy, że obecni związkowcy wyróżnieni przez obecnego SSC w tym uczestniczyli. Mieliśmy wciąż do czynienia z wydawaniem decyzji na takiej samej zasadzie albo alokacja albo żegnamy. Nawet zmieniono wcześniej rozporządzenie MF mówiące o przeniesieniach, niestety na szkodę funkcjonariuszy, zamiast dostosować je do innych służb. Co z tego, ze wypłacano równoważnik w wys. 7,20zł dziennie, to niewiele zmienia.

Na tej samej zasadzie co dzisiaj "Skoro nie możemy przeciwstawić się działaniu MF, współdziałajmy" związkowcy zgodzili się wówczas na alokację, dzisiaj zaś na to wszystko co spotkało SC w ramach tzw. modernizacji. Tak usłyszałem po pikiecie pod Sejmem od kierownika związkowaca ze Zrzeszenia, że musimy zgodzić się na ustawę o SC, co najwyżej możemy troszeczkę próbować ugrać.

NIGDY NIE ZAAKCEPTUJĘ TAKIEJ FILOZOFII DZIAŁALNOŚCI ZZ, BO PROWADZI ZAWSZE WPROST TO TYSIĘCY TRAGEDII LUDZKICH. Podobnie jak alokacja doprowadziła do tego, tak samo tysiące f-y zostało upokorzono w ramach tzw. modernizacji. Ponadto uważam, że po pikiecie pod Sejmem należało bynajmniej próbować pociągnąć sprawę protestu.

Odnośnie realokacji to nie jest tak jak piszesz. Są funkcjonariusze, którzy chcą powrócić także do IC K-ce i nie mogą.
W kontekście pozostałych Twoich wypowiedzi, pamiętaj proszę także, że tysiące funkcjonariuszy, którzy dzisiaj pełnią służbę za biurkiem, naście albo i dziesiąt lat spędzili na granicy zachodniej i południowej.

Wracając na koniec do nominacji generalskiej.
Należy zgodzić się, że zasadą jest, iż "KAŻDY policjant zaczyna karierę od szlifowania bruku w szkole policyjnej"

Widzisz, a nasz SSC, zapewne nie dokonał nawet odprawy celnej, a co dopiero służba na granicy.
Czy wyobrażasz sobie generała w wojsku czy w Policji bez zasadniczego przeszkolenia, u nas odpowiednikiem jest ZKC, którego nie było dane ukończyć naszemu SSC?

Panie Sławomirze, być może jest Pan w błędzie z dokonywaniem odpraw celnych przez Pana Generała. Przecież słynna Agencja Celna bezpośrednio przed dniem ...

generał bez zasadniczego kursu ....tylko w polskiej i tylko polskiej,jedynej ssc...ale jajajajajajajajaj!!!
sorki ... Namaszczony Święty przez obecnie panującego .... P.

napisał falcon:
wszyscy którzy chcieli wrócić do swoich macierzystych Izb powrócili

BZDURY- w ic olsztyn nie brakuje ludzi, którzy z pocałowaniem w rękę wróciliby do siebie - chociaż to nie naprawiłoby szkód przede wszystkim rodzinnych

BZDURY- w ic olsztyn nie brakuje ludzi, którzy z pocałowaniem w rękę wróciliby do siebie - chociaż to nie naprawiłoby szkód przede wszystkim rodzinnych[/QUOTE]

----------nie tylko z Olsztyna, IC Przemyśl rówież

A ja proponuję sprawdzić jakie obecny SSC miał stopnie służbowe w trakcie pracy w GUC i i służby w SC........ Każdemu życzę takiej kariery - nic tylko pozazdrościć. Koleś skazany jest na sukces........

szybka kariera

Najlepsze jest to, że nasz SSC stworzył takie przepisy, że osoba która przyjmie się dzisiaj do pracy i będzie awansować najszybciej jak pozwala na to ustawa (bez skracania okresów pomiędzy awansami) to na stopień inspektora (który przed awansem miał SSC) poczeka 28 lat.
A jaki staż ma nasz szef???

No to po wyborach... Tylko czekać jak nam podkręci obroty, a w nagrodę od rządu zanim miną kolejne 4 lata otrzyma awans na marszałka SC.

Ptaszek Jest Najważniejszy?

Gratuluję wygranej.

Myślę, że PIS osiągnął bardzo dobry wynik. Pomimo długiej nawały propagandowej i faktycznego nie istnienia na rynku oficjalnych mediów.

PO czeka naprawdę wyzwanie. W obliczu "krótkiej kołdry" budżetowej. Prywatyzacyjnej także. Narastającego niezadowolenia społecznego również.

Wg mnie tak dalej jak dotychczas rządzić nie mogą.

Nie sądzę też , aby Pan Palikot zdołał zapanować nad swoimi harcownikami.

Jednym słowem czekają nas ciekawe czasy.

Ewidentnie stanowisko bardzo polityczne ...

Teoretycznie taaak ...
Z tą "niewielką" różnicą, że w wypadku "przemian", zdjąć polityka ze stołka nie jest bardzo trudno.
Generałów, to już się tak łatwo nie wymienia. Czyż to nie genialne ... ?!

Back
Do góry