Ferdynand
Użytkownik
- Punkty reakcji
- 0
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Właśnie właśnie.......oni w ogóle mieli Nas dokładnie gdzieś.....dobrze napisane.Czy odczytał już Pan 14.000 opinii? U mnie mawiają, że ten, kto stoi w tłumie, gdy się jednemu ukłoni to obowiązkowo do kogoś wypnie się dupą. Jest to nieuniknione Panie Sławku. Czy naprawdę uważa Pan, że von Nogaj albo Pończocha byli lepsi?
To nie jarząbek Misiu,nie jarząbek......zwykły celny tyrający na granicach,alokowany,NIE BIUROWY,nie mający układów ani znajomych. Tak ciężko w to uwierzyć?????Łubu dubu, łubu dubu....................To ja Jarząbek, trener I klasy !!
A ja jestem z tego bardzo zadowolony-i piszę to szczerze nie bacząc na opinie innych szanownych forumowiczów. Zdaję sobie sprawę z faktu,iż wywołam burzę...ale Szanowni forumowicze-czy przypominacie sobie Pana Banasia,który chciał zaorać Służbę Celną tworząc KAS-y,czy przypominacie sobie Pana Roberta Kwaśniaka który wysyłał Nas na Wschód bez jakichkolwiek osłon socjalnych-często bez jakiegokolwiek dachu nad głową(TEN NIECNY PROCEDER "ucywilizowł" Pan W.Czyżowiecz-za co dziękuję i SZACUNEK) pamiętacie Panie i Panowie ze Śląska ustawę o utworzeniu Wojewódzkich Kolegiów Skarbowych????? Pamiętacie.... Spójrzcie uważnie ile w Naszej Służbie dokonało się zmian-NA LEPSZE. Oczywiście i Szef nie ustrzegł się błędów-owszem,ale przynajmniej COŚ ROBI,STARA SIĘ. Może nie zawsze wychodzi,może nie tak jak chcemy-ale do cholery kto powiedział że będzie idealnie???? On przynajmniej coś robi,identyfikuje się ze Służbą i Nami-rozumiem rozgoryczenie,ale nie zawsze można zrobić to co chciałoby się zrobić.To pierwszy Szef który usiłuje zrobić z Nas Służbę Mundurową-pamiętajcie o tym iż dopóki rządzący nie będą postrzegali Nas jako służby mundurowej dopóty nie dostaniemy należnych Nam przywilejów-kłania się postrzeganie Nas przez ogól społeczeństwa jak i przez osoby i instytucje stanowiące Prawo. To pierwszy Szef Służby Celnej-i to wliczając w to byłych Prezesów Głównego Urzędu Ceł-który na wszystkich uroczystościach,galach,przed kamerami TV i udzielając wywiadów prasie czy radiu-występuje w NASZYM MUNDURZE, a nie w cywilnym garniturze. Panie i Panowie Funkcjonariusze-zauważyliście iż skończyły się haniebne i poniżające aresztowania Funkcjonariuszy na Służbie????? Panie Nadinspektorze Celny Szefie Służby Celnej -SZCZERZE GRATULUJĘ AWANSU!!!!!!!! Wiem iż krążyły o Panu kontrowersyjne opinie (np."nie kąsa się ręki"..czy podobnie) ale moim zdaniem awans W PEŁNI ZASŁUŻONY!!!! Napiszę więcej-wydaje się,iż ma Pan wokół siebie sporo Ludzi naprawdę dbających o dobro zarówno Służby,ale-co najważniejsze-dbających o dobro zwykłych zolli. Przepraszam iż tak się rozpisałem,ale ile można krytykować bezzasadnie-w wielu zagadnieniach SZACUNEK-ale gdzie należą się słowa krytyki to owszem-np.poniżające zwartościowanie funkcjuszy z granicy oraz grup mobilnych -Panie Nadinspektorze-nikt nie policzył stresu,odpowiedzialności i obciążenia psychicznego ludzi tam tyrających-że nie wspomnę o tym że 12 godzin marzniemy,leje się Nam na głowę,jesteśmy na różne sposoby naciskani przez "turysów"...to nie są proste i powtarzalne czynności....jest tego wiele,oj wiele...nie mamy emerytur,podczas gdy funkcjusze mający o wiele mniej stresu,siedzący w ciepłych budkach a zarazem pełniący z Nami Służbę na jednym pasie po 15-tu latach idą na emeryturę....To jest BOLEŚNIE NIESPRAWIEDLIWE !!!!Wiem że nie wszystko od razu..ale tak nie może być....Teraz piszę dla wiadomości krytykom mojej wypowiedzi-mam 20 lat służby(wszystko na pasie) ,zostałem alokowany-stanowisko-specjalista. Wiem iż będzie krytyka-ale spójrzcie obiektywnie-czyż nie mam chociażby odrobiny racji?????. Pozdrawiam.
Zastanawiam się w świetle tej nominacji, skąd w takim razie opinia funkcjonariuszy, z którą spotykam się niemal codziennie:
"JESZCZE NIKT NIGDY TAK BARDZO NIE UPOKORZYŁ CELNIKÓW"
Czy Prezydent nie wie jak jest w SC, czy funkcjonariusze tak licznie głoszący ww. opinię błędnie oceniają stan faktyczny?
płynąć pod prąd-TAK, ale nie wchodzić na barykady!
...